Mixputten verlengen, indicatie

Hallo jongens, soms wil je een vraag stellen en weet je dat het bete op boeren.nu kan, maar voor mijn gevoel is er hier meer respons,dus;

Kan iemand mij een indicatie geven wat het slopen en verlengen van een mixput ongeveer kost. De oude stal zal met 3 spantvakken verlengd worden waarbij dus ook 2 mixputten verlengd moeten worden. Bedankt

Deel dit topic

Reacties

HOOIJMAN
Je hebt er niks aan om hier deze vraag te stellen als je dit wild weten bel je een paar aanemers op en laat ze inschrijven , dan weet je wat je kwijt bent !
dx11
Als je het zelf doet kost het je een paar kuub beton, een paar scheepsluiken en wat huur voor een kraan en een dumper.

Oja, en een paar verloren uurtjes
Boemrang
Dat is de enige en juiste oplossing, gewoon aannemers bellen en offertes laten maken.
Wil jet het toch goedkoop houden, ga dan zelf aan de gang.
newholland6640
Hier ga je geen goede andwoorden krijgen, ligt er helemaal aan wat je met de bovenbouw wil en de boxen e.d.
Brabant
@newholland6640

gaat me niet om bovenbouw. Gaat me om meerkosten van mixput slopen en de nieuwe aanzet maken
HOOIJMAN
@Brabant bel een aannemer dit is maar een beetje gokken
Valtra-Fordpower
Dit heeft niets op TF te zoeken, maar op Boeren.nu net zo weinig! Niemand kan jouw hier een antwoord op geven... Gewoon simpel de aannemer(s) bellen voor een prijsopgave!

Dus dan meld je gewoon, 15mtr kelder erbij met nieuwe mixputten.
Jerrykerkenveld
Wat is een mixput dan
dx11
@Jerrykerkenveld het (vaak iets diepere) deel van de mestkelder waar de mestmixer in ligt.
@Brabant gestorte put? of gemetseld?
selten
Zelf zetten kan goedkoop. Voor ik meen 80€ de kuub heb je beton. Ik raad je aan het zelf aan te nemen. Kan heel veel schelen qua prijs.
Ronijn
Zoiets zou ik alleen maar gestort willen hebben...
selten
@Masseyfergusondriver
gemetseld is niet vloeistofdicht.
Valtra-Fordpower
@selten En daarom metselde ze vroeger alle mestputten...
selten
@Valtra-Fordpower
grappig dat je het zegt, maar het klopt wel. Anders zou nu iedereen ook putten metselen 😉
Valtra-Fordpower
Het gebeurd nu nog, maar indien alles uitbesteed, is storten goedkoper, sneller en beter.
selten
@Valtra-Fordpower
wijb zijn aan het bouwen. Ik weet waarover ik het heb. Metselen is goedkoper.
koen JD
@welten metselen kan wel water dicht zijn. maar is wel gevoeliger voor lekage
maggi
Als je gaat metselen moet je in elkgeval de buitenwanden stucadoren. Als je later het gekloot hebt dat die lekt en dat de grond weg zakt etc, heb je een bult werk.
ul
@Brabant

Volgens KWIN € 10.000 tot € 15.000. Is ook een indicatie.
KHD Deutz-Fahr
@selten
Gemetselde buiten muren van de put zijn hartstikke verboden. Laat de milieu inspectie het maar niet horen, want als die er lucht van krijgen, kun je de tent letterlijk sluiten, en mag er geen druppel mest in. Met Metselen ben je trouwens een dief van je eigen portemonnee, want na 20-30 jaar is de boel gegarandeerd lek, en als je in een gebied woont met veel water zoals bij ons, stroomt de hele put vol met water. En veilig is metselen ook niet, bij het minste of geringste klapt zo'n hele muur door de midden.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Dat moet je toch met ander spul doen? lijmen ofzo?
KHD Deutz-Fahr
@newholland6640

Gewoon niet aan beginnen, ik kan zo wel een handje vol stallen aanwijzen die gemetselde muren hebben die nu zo lek als een mandje zijn, of waar een muur door de midden is geklapt tijdens het mixen. Gewoon alles storten, en dan de buiten muur met dubbele bewapening.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Vroeger deden ze toch alles metselen? Is hier ook gemetseld maar dan met van die grote blokken en speciale lijm als ik me niet vergis.
KHD Deutz-Fahr
Quote @newholland6640:
Vroeger deden ze toch alles metselen?

Vroeger metselde ze alles, en dat hebben ze geweten ook, lekke wanden, muren die om vielen/vallen. Daarom storten ze nu ook heel veel, en is het verboden om de buiten muur te metselen, die moet gestort zijn.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Mag lijmen wel dan?
KHD Deutz-Fahr
@newholland6640

Nee lijmen mag ook niet, buitenmuur moet uit één stuk zijn.
newholland6640
@KHD Deutz-Fahr

Nouja, in 2000 nog niet vind ik 😃
selten
@KHD Deutz-Fahr
Metselen is uiteindelijk wel goedkoper. Hierin ben IK niet dexpersoon die beweert dat er gemetseld kan worden. Ik raad ALTIJD storten aan om het lekdicht te krijgen.
KHD Deutz-Fahr
Quote @selten:
Hierin ben IK niet dexpersoon

Als het zo over kwam, mijn excuses 😉.
fendt-412
@KHD Deutz-Fahr

ligt er maar net aan met wat je metselt 😉
Met van die kalkcement blokken is de kans groot dat het met 25jaar lek gaat of zelfs instort.

Onze ligboxenstal is wel gemetseld, stal is 39jaar oud en is voor zover ik weet niet lek. Stal is dubbelsteens gemetseld met bakstenen. Daar gebeurt nooit wat mee!
Twee jaar terug nog nieuwe roosters achter het voerhek gemaakt, zag er allemaal nog piekfijn uit. hadden wel platen over de oude roosters liggen, maar reden daar zo met minishovel overheen.
Ben eerder bang dat dat houten dak na 40jaar naar beneden komt zetten dan dat de put instort.

Kalkcement blokken metselt wel mooi snel. Maar die rotten naar verloop van tijd weg en daarover hoor je nog wel eens wat.

En als metselen goedkoper zo goedkoop zou zijn, waarom zie je bij 9 van de 10 nieuwe ligboxenstallen prefab betonelementen in de gevels verschijnen ipv metselen?
selten
@KHD Deutz-Fahr
Zo kwam het over. Maar excuses aanvaard. Ik maak er ook geen probleem van, alleen ik wou het extra verduidelijken 😉
KHD Deutz-Fahr
Quote @fendt-412:
En als metselen goedkoper zo goedkoop zou zijn, waarom zie je bij 9 van de 10 nieuwe ligboxenstallen prefab betonelementen in de gevels verschijnen ipv metselen?

Nou die prefab elementen komen vaak uit België, en dan nog kan kunnen die prefab elementen goedkoper zijn. Alleen in ons geval in 2010 was metselen net wat goedkoper, omdat de vrachtwagen met de prefab elementen niet bij ons op het erf kon komen, en de metselaars van de aannemer zonder werk zaten. Hierdoor hebben we een gemetselde muur compleet af geglit (kan je de muur makkelijker schoon spuiten) voor de prijs van prefab elementen gekregen.
selten
@fendt-412
prefab is vlug. Wij hebben het uitgeteld, scheelt aardig wat per m^2. Vooral omdat kist zetten, in olien en schoon maken. Aardig wat tijd kost. Daarnaast moet er ook bekisting zijn e.d..
fendt-412
@selten

valt best mee. Deden hier sochtends bekisting verzetten en smiddags storten. Konden per dag 25meter storten en een bocht. er was niet meer bekisting. Waren we sochtends met 3man, de aannemer, zzper en mn pa. Smiddags hielp ik ook nog mee met trillen en afwerken. Kun je niet aan metselen.

Olien is zo klaar met zon rugspuit. Bekisting zetten is alleen de eerste keer veel werk omdat alles in elkaar moet. Daarna kun je zo 10meter in 1x optillen met de verreiker of kraan.

@KHD Deutz-Fahr
Stenenwagens kunnen niet bij jullie komen? Betonauto's gaat dan wel goed? Of rijden die halve vrachtjes?
Moet net even mazzel hebben met datsoort dingen. stallenbouwers zijn hier in de regio nu aardig druk, blijft maar door gaan, terwijl andere aannemers het aardig rustig hebben. Moet net even weten waar je op welk moment zijn moet.
selten
@fendt-412
bij ons zijn ze 60cm breed en 90cm hoog. Per hand verplaatst. En wij stortte 45m iedere 2 dagen en daarna gingen ze met tweeen weer schoonmaken etc. Op die manier gecalculeerd, kon bij ons het metselen eerder uit.
KHD Deutz-Fahr
@fendt-412

Beton wagens ging net, maar de opleggers met prefab elementen zouden absoluut niet de draai kunnen krijgen. Al de roosters en isolatie platen zijn ook voor bij de weg gelost. Wij hebben een vaart van 8 meter voor bij de weg, en daar legt maar een brug van 3,5 meter over heen, kan wel meer dan 50 ton hebben, maar opleggers kunnen de draai niet krijgen.
Brabant
@ul bedankt voor de info man!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
38
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
4