John Deere 920 Start niet

Vanmorgen wilde ik hem starten en omdat het koud is moest ik gloeien alleen was toen de accu te zwak om te starten daarna accu starter gehaald en sloeg nog niet aan meestal bij het starten komt er ook wat rook uit maar hij deed helemaal niks

Deel dit topic

Reacties

dalton
Is je tank leeg? werkt je startmotor? graag wat meer informatie.
wetering_
Diesel is niet op wel bijna hij staat in rood olie staat net onder pijl startmotor werkt
dalton
Als er helemaal geen rook uit je uitlaat komt lijkt het erop dat het motortje geen diesel krijgt
wetering_
Dan zal ik hem is volgooien kijke of ie het dan doet alvast bedankt
case inter kracht
Heb ik ook wels gehad dat de tank bijna leeg is en dan uitzetten dan niet meer aanslaan doorte wijzig opvoerdruk tank beetje vullen met jerrycan den zwarte en lopen hoop ik kan ook wat anders zijn mar ben der niet bij dus zeg niks
ford5000
Heb je al gekeken of het brandstoffilter versmeerd is?
Als er geen rook uit komt duid dat in de meeste gevallen op gebrek aan brandstof bij de verstuivers.
Ik heb even wat foto's van de 920 bekeken om te kijken hoe het precies zit bij die trekkers.
Omdat je al aangeeft dat de tank bijna leeg is en de 920 zijn tank voorin heeft liggen en dus het peil in de tank een eind onder de brandstofpomp zit kan het ook zijn dat hij toch ergens lucht in het systeem heeft gekregen, en dan zul je hem moeten ontluchten.
Hiervoor zal er eerst zoveel brandstof in de tank aanwezig moeten zijn dat het peil in de tank minstens boven de hoogte van de pomp zit, of beter nog tot de hoogte van de verstuivers omdat je ook geen opvoerpompje hebt waarschijnlijk. Er zit immers een roterende CAV pomp op die mits er voldoende niveau in de tank zit zichzelf ontlucht als je het ontluchtingsboutje losdraait.
Eerst dus maar eens kijken of je filter niet vol troep zit, en zo ja, een nieuwe erop zetten en als je de tank dan toch zo goed als leeg hebt even drainen, en eraf halen. Spoelen met een handje vol grind en een paar liter schone diesel om de troep van de bodem van de tank af te krijgen.
Dan de tank weer monteren en het leidingwerk aansluiten. Schone diesel in de tank doen, filter ontluchten, pomp ontluchten, en als laatste bij de verstuivers ontluchten, en dan zou hij weer gewoon moeten lopen.
Boemrang
@wetering conclusie, hij doet het niet meer, dus de volgende keer toch maar eerder tanken, het probleem moet je toch voorblijven. 😃
henrif
Uhm mensen hij zet er toch in:
bij het starten komt er ook wat rook uit maar hij deed helemaal niks

was het veel witte rook ? gaat je startmoter wel snel genoeg rond of gaat hij heel langzaam rond?

heb je wel vaker last van slecht starten of gaat hij normaal in 1 x ?
WimBe
Waarschijnlijk gewoon te weinig startstroom, deze types starten moeilijk wanneer de startmotor te langzaam draait. Hiervoor worden er ook wel zogenaamde snelstarters gemonteerd.
Probeer eens een nacht aan de lader, zodat je voldoende startstroom hebt.

@ford5000
Al deze types hebben wel degelijk een opvoerpomp, een membraampompje aan de rechterzijde. Zichzelf ontluchten gaat niet werken dus 😉 Maar hoeft ook niet bij vervangen filters, als de filterglaasjes maar gevuld zijn.
caseihmx100
Krijgt hij dan wel diesel?
john deere 7810
Als hij niet rookt krijgt hij vaak geen diesel....

kijk eens of er bij de verstuivers diesel uit komt door de leiding los te draaien.

denk dat je je opvoerpompje kapot hebt. zit er nog een pompje op met glas?
Tom VB
Even beetje diesel erin, flink je opvoerpompje er van langs geven, een goede en ik bedoel dus GOEDE accu erop en gaan met die banaan. Wedden dat ie zo loopt ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
6