Illustratie van:

Claas Arion 640 - olie ventiel

Achterop bij de olieventielen als je daar een olieslang wilt koppelen blijft die niet zitten. De slangen/trekker staan niet onder druk. Het lijkt gewoon of slang niet in het ventiel klemt. Hoe is dat op te lossen.

Groeten, Marc

Deel dit topic

Reacties

jmos
Is dat bij alle ventielen zo? en zo plotseling? gewoon erin duwen dan moet hij vast blijven zitten toch?
Wimsumar
Beste MacB: Een heel klein beetje druk op 'ventiel' of op de slang maakt het aankoppelen soms al tot grote ergernis.
Probeer het met de trekkermotor uit en het regelventiel op drukloos/retour. Druk de snelkoppeling op de werktuigslang ook even ergens tegen aan om zeker te zijn dat daar de druk ook 100% vanaf is.
MarcB
Is niet plotseling gekomen, speelt al langer. We hadden altijd nog genoeg ventielen die werkten to nu. Je mag zo hard blijven duwen als je wilt ze klemmen niet vast.
MarcB
@ Wimsumar, er zit echt geen druk op slangen of trekker.
Voordien was het zo dat hij in het ene ventiel helemaal niet bleef zitten en in het andere wel. Nu heb ik er geen meer van de 4 waar een dubbel werkende in kan.
jmos
@MarcB
zou er vuil tussen gekomen zijn dat hij niet meer vastklikt?
MarcB
@jmos

zuiver maken helpt niet.
IH-Jansen
Staat de hendel om de slangen er uit te laten komen wel goed?
triolietmax
Als je er druk op zet dan klikken ze er niet in? die koppelingen kun je onder druk koppelen bij claas
eddie
@MarcB

Je haalt de woorden uit me mond, wij hebben precies het zelfde probleem met onze ares, met een dw ventiel op de eerste hydro hendel van de zitting af.
jmos
Ik blijf erbij dat er een veer vanbinnen blijft hangen doordat het vies wordt. zand en vet kleeft enorm. ik denk dat dat het is. heb je al eens geprobeert met kruipolie in het ventiel te spuiten?
broek jd
@MarcB Wij hebben thuis een 610, en soms er ook last van dat de slang niet blijft zitten in het eerste dw ventiel, daar is één nieuwe opgezet, nu is het over.
1066
@MarcB wij werken ook met een claas,maar bij sommige koppelingen moet je hem toch drukloos zetten
ramrod
Waarschijnlijk zitter er Faster snelkoppelingen op de trekker, en die kun je los halen. Probeer dat eens voorzichtig, let op voor veerspanningen bij het losdraaien, en maak de boel schoon.
claasxerionfan
Wij hebben dan geen trekker.
maar bij de shovel wel, dan zeten we de moter uit zetten op kontcontakt en bewegen de heddels heen en weer dan wilthet wel eens makkelijkergaan.
claasxerionfan
Wij hebben dan geen trekker.
maar bij de shovel wel, dan zeten we de moter uit zetten op kontcontakt en bewegen de heddels heen en weer dan wilthet wel eens makkelijkergaan.
dombras
Wij hadden dat bij onze arion ook moet je hem drukloos zetten ventiel eraf draaien en deze zal waarschijnlijk of te vast hebben gezeten of roest erin zoals dat bij ons was nieuw ventiel erop en klaar
Jarno1h
Komt volgensmij wel vaker voor, moeten vaak nieuwe ventielen op dan.
ErDee
@dombras Nieuwe koppelingen bedoel je, een heel ventiel kost nogal wat.
MarcB
Probleem opgelost, de lekbak voor de lekolie zat vol en het hele systeem was zogoed dicht dat er geen olie kon lekken meer.
Wimsumar
Beste
Quote @MarcB:
Probleem opgelost

Gefeliciteerd. 😄

(P.S.: Als zoiets mij overkomt, verleer ik het vloeken niet 😉 ).
MarcB
@Wimsumar

Och heb er zelfs al een aantal bij geleerd.
Maar ik dacht laat ik andere maar hoeden voor mijn fout.
Wimsumar
Beste
Quote @MarcB:
een aantal bij geleerd.

Ook in het Deens? Klinkt dat wat? 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
226