Illustratie van:

Ford 2000 - remmen

Hey
Heb een ford 2000 die nog steeds niet remt heb daar eens een topic over gestart, maar heb het probleem gevonden het ligt dus aan de remschoenen. 1kant zaten de originele blokken nog in en daar heb ik opnieuw remvoering op laten leggen,en die remt perfect! en die andere kant heb ik nieuw gekocht maar na nader onderzoek ben ik erachtergekomen dat die nieuwe een beetje kleiner zijn dan die originele, dus die nieuwe blokken remmen gewoon niet !
dus de ronding van remblok tamboer komt niet uit dus mijn vraag is zijn er verschillende remblokken voor een ford 2000 ?

hartelijk dank

Deel dit topic

Reacties

wiltie63
Is je trommel niet helemaal uitgesleten??
Bomenboer
Neen want als ik de trommels wissel dan lukt het ook prima
Bomenboer
En de ronding vd trommel blijft altijd hetzelfde he of zie ik dat verkeerd ?

groeten
kees 956
Ik denk dat @ford5000 dat wel weet
Bomenboer
Dankjewel
RPCounty
Nee is maar 1 diameter remschoenen voor. breedte 38 mm. er zijn wel 2 verschillende vormen van remschoenen! De vorm van de uitsparing is soms anders op de plek waar hij scharniert.
ford5000
@RPCounty Ik heb die remmen nog nooit losgehad, dus weet er het fijne niet van, maar kan het dan zijn dat door het verschil in uitsparingen de schoenen in dit geval niet genoeg naar buiten worden gedrukt waardoor de remwerking tegen valt, of doelde je daar niet op?
Met andere woorden: Heeft de topicstarter het verkeerde type remschoen gemonteerd?
Bomenboer
Ja maar heb terug bij de dealer geweest en die wist mij te zeggen dat er maar 1 soort is !RPCounty idd diegene die remmen zijn anders dan de nieuwe maar dan denk ik dat het gewoon de remtrommels zijn die te ver op zijn zou dat niet de logische verklaring zijn ??

groeten Luk
ford5000
@Bomenboer Heb je de oude remschoenen nog die eruit gekomen zijn?
Zo ja, dan zou je daar ook een nieuwe laag voeringmateriaal op kunnen laten klinken.
Bomenboer
Hey jongens
Bedankt voor de aangeboden tips
heb eergisteren gewoon een nieuwe trommel besteld
die gisteren gemonteerd en nu remt hij als nieuw
heb gewoon zitten klooien met die uitgedraaide trommels
nu maandag of dinsdag naar de technische controle
Gaan kijken wat ze daar weten te zeiken
Alvast bedankt voor de hulp
Groeten Luk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!