Draaisnelheid aftakas

Misschien een simpele vraag maar kan er me iemand zeggen hoe ik overschakel van 540 naar 1000 toeren vd aftakas op mijn Fiat 65/66? Ik heb de trekker nog maar een paar weken in mijn bezit en weet er eigenlijk nog niet teveel over..Alvast bedankt voor de reacties.

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Niet elke trekker heeft 2 PTO snelheden, vroeger waren er veel trekkers zonder 1000toeren PTO. Hier kunnen de kenners een gespecificeerd antwoord opgeven.
Ernst-Jan
konedata.net/Traktorit/fiatagri45-66.htm/

Zou dus wel 2 toerentallen moeten hebben ('ajo' is Fins voor rijden heb ik net even opgezocht...)
Patrick 2020
Inderdaad. Vroeger was hoofdzakelijk 540 toeren aftakas op trekkers. Later kwam pas de 1000 toeren, soms als optie af fabriek. Hoe het met Fiat zit weet ik niet.
Hverpaalen
Ik denk dat onze fiat 45/66 ook al meerdere snelheden had. Als ik het goed heb zit deze hendel links achter in de cabine (links van de stoel). Is al even geleden dus ik weet het niet zeker
Wimsumar
Beste
Quote @Hverpaalen:
Als ik het goed heb zit deze hendel links achter in de cabine (links van de stoel).

Ik herinner me (Bij Fiat 70-90 overigens) dat de hendel buiten de cabine, links naast de topstangbevestiging zit.
Hverpaalen
Dit zou ook heel goed kunnen. Dan ben ik met onze same in de war
FIAT 1000 DT
@Wimsumar klopt helemaal,maar bij een 90-90 zit er geen handel maar moet je de aftakasstomp met 3 moeren losdraaien en daar zit een holle ruimte waar je een bout van 2cm in moet doen, vervolgens de stomp er weer op draaien en de trekker staaat op 1000 toeren.
bugo
Bij m`n 55-66 (en de 65-90 die ik heb gehad) zit de hendel idd. links van de topstang. Zal dus bij de 65-66 wel hetzelfde zijn.
fiatjuh
Links achterop de achterbrug zit de hendel voor te kiezen 540 of 1000 toeren
ter hoogte achterzijde stoel
Wimsumar
Beste @FIAT 1000 DT: Omdat deze keuzehendel niet echt handig onder handbereik in de cabine zit, betekent dit dan ook dat de handkoppeling onbeperkt in "ontkoppelde " stand mag blijven staan?
Is de aftakaskoppeling dan een natte (in oliebad) koppeling?
valmet 605
Op een 66 serie zitten in de kabine een koppelings handel en een "pook" deze pook gebruik je om aftakas in te schakelen in rijafhankelijk of 540/1000 rpm.
Die rijafhankelijke aftakas is wel opletten als je gaat rijden en die onbedoeld aanstaat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4