Hark afdekken

Hallo heeft iemand iets gehoort of gezien in de buurt over een hark met midden afleg met een bescherm kap over de tanden heen.

was hier iemand die 220 euro moest betalen voor iets dat we niet hebben

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

DB_jansen
Haha, ik zag iets op tv jah 😃
Wimsumar
Beste Dirkie ten Hove: Ik heb bij m'n Niemeyer plastic kapjes die om de tanduiteinden geschoven kunnen worden en met een elastiek om de tandarm op hun plaats worden gehouden.
Siebenga
Krone heeft dit systeem ook
Kubota
En lely, maar dan zonder de elastieken 😛
maggi
Bah! Stelletje schooiers, 220 euro voor wat eigenlijk? Vind het maar waardeloos hoe ze de laatste tijd doen tegenover de boeren en loonwerkers. Ja tuurlijk een maisbek niet afschermen kan ik me een x voorstellen, maar alsjeblieft zeg, moeten we over een tijd de tanden van een cultivator ook afschermen?
Wimsumar
Beste
Quote @maggi:
de tanden van een cultivator ook afschermen?

En, vooral mond stijf dicht! (Of het kunstgebit er eerst uithalen voor je iets wilt zeggen 😉 )
landbouw
Bij onze kunh hark zaten ze standaard bij. maar hier gebruiken we ze nooit
Boemrang
@maggi

Zodra er scherpen of uitstekende delen in het spel komen ben je gewoon verplicht om het af te schermen, staat gewoon vast, kun je niets aan doen.
Doe je het niet, jammer maar helaass dan kan het een boete opleveren.
En daarbij, ze hebben het ook jaren door de vingers gezien, en nu gaan ze strenger controleren, is bla hier en bla daar.
maggi
Quote @Wimsumar:
Of het kunstgebit er eerst uithalen voor je iets wilt zeggen

Zal niet best wezen als ik die nu al had :lol:
Maargoed, ze maken het ons steeds duurder en moeilijker, terwijl ze niet zonder ons kunnen. K snap niet waar het heen gaat met dit wereldje..
maggi
@Boemrang

Machines blijven gevaarlijk, hoe je het ook af dekt of markeerd of wat dan ook. Het zelfde geld voor de afdeksystemen op de maiswagens. Ik ben het er wel mee eens dat het wel helpt, maar het blad en de droge mais valt er echt wel af, hoe dan ook. Hier hebben ze allemaal wel zo'n beetje een afdeksysteem er op zitten, sinds dit jaar, maar veel minder mais ligt er niet op de weg. De mensen die zulk soort dingen verzinnen kennen alleen de theorie. Maar goed dat is ouwe koeien uit de sloot halen.
bart H
Bij onze krone dubbele hark zitten er ook plastic kapjes bij
Payton
@Boemrang

Laats ben ik ook met een hark over de weg gegaan, als je tanden moet afschermen, heen rijden, weer er afhalen, en het zelfde als je terug gaat, ben je zo een half uur bezig. Bij een maisbek begrijp ik het wel, maar bij een hark? Ik vind het een beetje allemaal overdreven, maar ja, het is de wet eenmaal, wat doe je der aan.
Boemrang
@Payton

Wat je er aan doet, weinig. 😉
Gewoon de regels naleven dat is de enige oplossing.
Payton
@Boemrang

Dat is het probleem, je doet er niets aan. Ook hoe stom het is, en al je geen prent van Oom Agent moet je ze gewoon maar volgen, valt niet wat anders aan te doen, nee.
Deutzstap
Bij onze nieuwe vicon schudder en hark zaten geen van beide bescherming. Dus wordt er niet door de dealer bij geleverd!

Dan moeten ze dat ook verplicht stellen.
jehan
@bart H klopt ja hebben wij ook bij onze 4 elements hark .is nogal een werk om ze er allemaal an te doen
bart H
@jehan
Ja maar bij ons doen we ze er maar niet aan want dat kost nogal veel tijd ja
deutz 1507
Hebben mij van het jaar ook aangehouden maar zaggen wel in dat dit bij een vier ellement 15 armen keer 4 rotors onbegonnen werk was mazzel
JD6930
Quote @Boemrang:
@maggi

Zodra er scherpen of uitstekende delen in het spel komen ben je gewoon verplicht om het af te schermen, staat gewoon vast, kun je niets aan doen.
Doe je het niet, jammer maar helaass dan kan het een boete opleveren.
En daarbij, ze hebben het ook jaren door de vingers gezien, en nu gaan ze strenger controleren, is bla hier en bla daar.

Een beetje ovedrijven kunnen ze in Den Haag en Brussel wel, daar ben ik het mee eens. Het is te gek wat je tegenwoordig allemaal af moet schermen, en dat voor dat ene ongelukje wat per jaar gebeurd en meestal ook nog eens door de ander veroorzaakt is.

Erg goed dat de bescherming op bijvoorbeeld een maisbek in het noorden zo massaalgebruikt wordt. Maar at voor nut heeft het? Tijd en geld verspilling dat is het gewoon! Niks meer en nisk minder! Ik kan hier niemand opnoemen die ook maar iets extra afschermd. Geen maisbek, geen ploeg, niks. Maar controle? Nee hoor, geen politiie te zien, ook niet voor snelheid op de binnenwegen, enkel op de verbindingswegen en dan ook enkel nog op de provinciale. Eens in de 10 jaar heb je wel eens een kans dat er op gemeentelijke verbindingswegen wordt gecontroleerd op snelheid, maar de Nederlandse politie zou de Nederlandse politie niet zijn als ze in een opvallende ''burger'' auto of politiewagen met politiekledij aan en een flitsaparaat wat bijna groter is als de bumper van de auto op een plek zouden gana staan waar men ze van 400 meter afstand al ziet staan om vervolgens af te remmen.
KHD Deutz-Fahr
Bij onze nieuwe Kuhn hark zijn er 6 stalen beschermkappen geleverd, horen standaard bij de hark, alleen die krengen er op zetten, dan ben je wel ff een half uurtje bezig. En in de oogst tijd heb je vaak dat half uurtje niet. Het is nu toch winter dus ik denk dat ik maar net zoals bij onze vorige Deutz-Fahr hark, uitklapbare beugels maak. Gaat een stuk sneller, en dan kan ik weer met een gerust hart over de weg, ik moet er niet aan denken dat ik ooit een fietser er in heb hangen. De wet zegt het dus we moeten de wegen maar veilig houden.
monteurtje
@zuidwoldenaar

neem nog een biertje en ga je ergens anders uitleven maar doe dat niet hier.
Valtra-Fordpower
@TurnMeLoose Wederom 😛

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0