Claas ARES 657 ATZ transmissie

Hallo , ik was wel benieuwd wat voor bak er ik de Claas ARES 657 ATZ lag. Is het een schakelbak of powerschift ? En hoeveel pk heeft deze trekker dan ? Zijn het fijne trekkers? Ik wou dik graag weten alvast bedankt !

Deel dit topic

Reacties

Koentjuh
Powershift, 4 groepen met 6x powershift.
Folder waar de PK's in staan heb ik zo niet bijdehand.
jmos
Was dan niet de hexa-shift die erin lag? Ong. hetzelfde als dyna-6 van mf. een semi-powershift die zich als een full-powershift gedraagt doordat hij zelf tussen de groepen schakelt. maar ik kan het mis hebben dat deze bak pas in de latere modellen is gekomen. als deze bak erin ligt weet je wat deze inhoud. zo niet dan heb ik je wat bij-info gegeven en hoor je het van iemand anders.
jmos
@Koentjuh
dat is de hexa-shift toch? Dan heb ik het wel goed.
jmos
149 Pk. had jezelf ook kunnen vinden.
tractorfan.nl/machine/claas/…
Turbo broekie
@jmos ik dacht 125 pk
jmos
@Turbo broekie
bij gegevens staat 149 maar dat kun je toch gewoon googlen. en als het hier op de site niet klopt dan verander je het hier. 😄
Turbo broekie
@jmos
Oh dus het zelfregulering als een 6465 dyna 6 ongeveer
jmos
@Turbo broekie
yep. bediening zal anders zijn maar bak is praktisch hetzelfde. is niet alleen in de 6465 maar in de hele 6400 serie.
jmos
@Turbo broekie
oeps. zat in de war met een 697. 😛
Turbo broekie
@jmos
Oke en ook met omkeer kan niet echt een goede foto van die cabine vinden.
jmos
@Turbo broekie
dit is de pagina van de 657 maar staan nog geen pk‘s ingevuld. zal wel rond de 130 liggen ja.
tractorfan.nl/machine/claas/…
jmos
Dit is van een 697. Zelfde als een 657.
omkeer zit gewoon onder het stuur.
Turbo broekie
@jmos
Oke bedankt ! Maar ik ga maar is slaapen morgen weer om 7 uur op het werk zijn 😛
Koentjuh
@jmos

Dat is idd de hexashift bak ja, deze is gelijk aan de dyna6 van MF. Net als de quadrishift (4groepen met 4x powershift) gelijk is aan de dyna4 van MF. Deze komen uit dezelfde fabriek en is samen met Renault en,MF destijds ontwikkels.
Valtrapowerr
Quote @Koentjuh:
Dat is idd de hexashift bak ja, deze is gelijk aan de dyna6 van MF. Net als de quadrishift (4groepen met 4x powershift) gelijk is aan de dyna4 van MF. Deze komen uit dezelfde fabriek

je haalt me de woorden uit me mond :lol:

Ja de trekkers zijn aan te raden, fijne trekker, omkeer heel soepel, weinig tot geen problemen mee gehad in de eerste 2000 uur. (weet niet precies wat er nu opstaat)
atlaspower
Je koopt gewoon een bij elkaar geraapt hoopje onderdelen, wat in elkaar gezet is door Claas , of MF of ,,,,, maar de uitstraling/ombouw is bepalend voor het merk, zo heeft claas in dit type een Gima bak,( ook in MF) en een DPS motor (john deere) in de grotere types ligt weer een andere motor, zo door de jaren heen blijven ze wisselen van bak, vooras en van motor, dit gebeurd bij diverse merken omdat de ontwikkeling hiervan gewoon veel te snel gaat en te duur is om merk afzonderlijk te gaan maken, Claas heeft wel zwaardere hefcilinders als MF, en de aansturing is van eigens, dus gewoon de folder of internet raadplegen want je weet maar nooit wat je nu weer koopt.., de cabine is natuurlijk super, een zee van ruimte en licht,en zeer gebruiks vriendelijk ingericht, de verlichting rondom is ongeevenaard maar dat is een ander verhaal
keizer
De 697 heeft 155 pk.
The Fox
Een 657 heeft max 132 Pk,zeer betrouwbare trekkers met een goed geveerde aangename cabine als werkplek.
jmos
Quote @keizer:
de 697 heeft 155 pk.

maar wat @turbo broekie wil weten is zijn de pk's van de 657. 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
12