Verkoop tractor, betrouwbaar?

Beste tf-ers

Er is een geintereseerde in de deutz van mn pa maar dat is een engelsman oid. Ik wou julie vragen of dit betrouwbaar is n.a.v. het volgende mailtje:
Ok,good..I'm quite satisfied with the condition and price. I will be paying the PayPal charges from my account and i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a paypal account. If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a paypal money request, so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company..

Iemand hier ervaring mee oid?

mvg deutz-5006

Deel dit topic

Reacties

johndeere6230
Niet vertrouwen zulke lui, gewoon in NL verkopen 😉
Jos-IH
Bij mij gaat alles handje contantje
Boerenjongen16
Niet doen inderdaad! Zowel met buitenlanders als binnenlanders, boter bij de vis en gewoon handje contantje.
Deutz-5006
Ik had ook zo een vermoeden,
selten
Paypal is te vertrouwen. En als je het geld binnen hebt voordat hij wordt verscheept kan het makkelijk. Zodra je je geld hebt, meteen overboeken. Weet je ook waar deze koper zich bevindt?
Deutz-5006
Nee hij heeft ook nog niet gezcht waar die woont dus dat heb ik ook is gevraagt, wil denk ik eerst maar is wat meer informatie van die vent
acwillem
Trekkerhandel gaat nooit over Paypal, alleen Cash of vantevoren per bank overmaken.
ook nooit met een cheque, deze kan weer teruggehaald worden
Thommie
Vindt het sowieso al raar dat hij hem koopt zonder gezien te hebben.. Ik zou het niet vertrouwen!
Deutz-5006
Tsja maar als hij toch wil betalen kan het netzogoed per bank overmaken denk ik dan? Ja trekkerkopen zonder hem gezien te hebben heb ik al vaker megemaakt vent liet een trekker bij ons ophalen en had um ook nie gezien..
fendtjuh
Niet doen!

Ik kreeg laast ook een mail van een 'Engelse' voor een speedbootje die ik te koop had, wou ze ook via paypall, ff nagezocht en ook via PayPal zijn er weer zat manieren om mensen op te lichten.

Hierbij wat info:

forum.www.opgelicht.nl/viewtopic.php/?t=4491

Ze kunnen het inderdaad prima per bank overmaken, moet je wat meer gegevens sturen maar is opzich geen probleem.
selten
@Deutz-5006
Ten eerste gewoon zat informatie over hem verzamelen. Als ik het zo zie, denk ik persoonlijk Engels. Je moet het natuurlijk wel meteen als je hierop wil ingaan, goed aanpakken. Probeer informatie te ontfutselen. Het mooiste is als je zijn IP-adres kunt bemachtigen, daar kan je met wat zoekwerk net zoveel mee als met de gegevens die hij geeft. Zou je beide hebben. Kun je een controle doen 😉
jmos
@Deutz-5006
NIET DOEN!!!
heb precies zo‘n zelfde mail voor mijn quad gekregen. mijn buurjongen ook zo een. NIET DOEN DUS!!!!
Deutz-5006
Oke k stuur wel terug dat als hij inderdaad 'handje contantje' betaalt er om mag komen maar waarschijnljik hoor ik hem dan niet meer..
jmos
@selten
paypal is misschien wel te vertrouwen maar hij vraagt of de “engelsman“ van die mail te vertrouwen is! En aangezien ik (en meerdere mensen hier in de buurt) echt precies zo‘n zelfde mail gehad hebben is het dus 100% zeker weten een oplichter die eerst de trekker ophaalt en achteraf nooit betaald!
nogmaals NIET DOEN DUS!!!
selten
@jmos
Daarom zeg ik ook, haal eerst zijn IP en persoonlijke gegevens 😉
Deutz-Fahr
In welk type Deutz heeft hij interesse?
Niek1988
Nooit doen dit ziet er erg onbetrouwbaar uit allemaal
deutz6007
Je moet is op speurders kijken onder deutz,daar staan trekkers op voor absurd lage prijzen en geen telefoonnummer, beschrijving in het duits en erg kort, naar mijn mening oplichterij, ze hopen dat je geld overmaakt en dan is het vogeltje gevlogen dus gewoon niet doen.
RF-HanomagR19
Als hij eerst betaald is er toch niks aan de hand. Als hij hem niet komt halen heb je geluk 😃 Heb overigens geen idee hoe paybal werkt.
Deutz-5006
Ja dat op speurders zie ik ook wel is ,dat is sowiso oplichterij vrij nieuwe trekkers voor paar duizend euro,

Deutz-Fahr, deutz d55 bij intresse stuur maar pb 😛
gertdl
OPLICHTING, lees de forums maar over paypal oplichting. je komt de naam oid ook vaak tegen.

die paypal is ideaal om mensen op te lichten, zeker wanneer je ze nog zonder aarzelen je gegevens doorstuurt die ze vragen. daarbij zijn ze nog heel moeilijk op te sporen door procedures omdat het buitenlandse transacties zijn.

er zijn veel mogelijke oplichtingen, bedrag fictief storten zonder dat het gestort is en ophalen, teveel fictief storten en vragen het teveel terug te storten ( jij stort dan echt terug terwijl zij niets gestort hebben en je hoort er niets meer van). fictieve bankrekeningen, .....

niet doen
gertdl
@deutz6007 die dingen gebeuren ook vaak, buitenlandse trekker tegen lage bedragen te koop zetten. bij intresse krijg je een papier toegstuurd met gegevens van de trekker, firma ( fictief), de gevens van de transporteur die de trekker gaat brengen ...., dat lijkt allemaal geloofwaardig door al die gegevens die je krijgt. als je dat papier electronish ondertekend en terug stuurt krijg je een tijdje later de orginele boord documenten van de trekker toegestuurd. na ontvangst van deze boord documenten van je trekker moet jij dan het geld overmaken en alles lijkt helemaal in orde want je hebt gegevens van trekker, verkoper, transporteur, en zelfs de boord documenten van de trekker. je stort het bedrag en de trekker komt nooit.

een goede vriend van mij was 2 jaar geleden zo stom om zo een spaanse fendt 820 te willen kopen voor 25.000 euro. de papieren van de fendt heeft hij, en de gegevens ook ( die kloppen zelf perfect volgens de fendt databank) maar de centjes zijn wel weg en de trekker 2 jaar verder nog niet gevonden.
sjonnies
@Deutz-5006 thijs dat verhaal had ik precies met mij jd maar heb het niet gedaan
Adri-JD850
Je koopt alleen iets waar je de smaak van in je mond kunt nemen, oftewel boter bij de vis en handje contantje, en betalen voordat er wat opgeladen word dan is ook het laden voor de koper.
looper321
Niet vertrouwen !!
ik heb ook zo een gelijkaardig berichtje gekregen toen ik mijn quad op marktplaats had staan.
afbrekerke
Nooit op reageren op zulke mails dat is nooit goed een engelsman of duitser of dergelijk koop echt geen trekker voor hem te zien en geef ook je adres niet om te komen kijken kameraad heeft dat wel gedaan engelsman komen kijken heel tevreden als hij thuis was ging hij al het geld overmaken maar duurde paar dagen en id 2 dagen later was de inter 744 gestolen is later terug gevonden in vrachtwagen richting de haven klaar voor africa te gaan .
Husqvarna
NIET DOEN

Met Paypal kunnen ze de betaling ongedaan maken binnen een week ofzoiets, en dan is je geld foetsie.
dalton
Niet doen, Heb ik ook ooit gehad, hij zegt waarschijnlijk ook in een mailtje dat hij op een zakenreis is en dus niet kan langskomen. Hij wil dan betalen via paypall. Later kreeg ik een mailtje van marktplaats dat er geruchten waren dat hij niet te vertrouwen was. Heb hem dus afgewimpeld
Deutz-5006
Oke had er inderdaad ook eentje van op 'zakenreis' inderdaad dat hij inkopen moest doen voor familie, maar nogmaals er zijn geintereseerde hollanders dus daar gaat hij gewoon naartoe, bedankt voor info, paypal systeem is me ook duidelijk ja en kan inderdaad ongedaan gemaakt worden..
fendtjuh
@dalton

Afgewimpeld Dries? Ik heb 'haar' toen gemaild dat ze een oplichter was met de link naar het topic op opgelicht.nl erbij 😛 Toen kreeg ik ineens geen reactie meer 😛
dalton
@fendtjuh haha dat is ook een goede manier, Ik bleef gewoon stug volhouden dat ik het geld contant wilde en niet via Paypall ofzoiets.
423-1246
Zou ik niet doen! als er betaald word via pay pal en het geld staat er op en ze nemen de trekker mee, dan kunnen ze binnen een week het geld weer terug halen.
dus gewoon contant. handelaren betalen altijd contant of per telebankieren, dan kun je meteen zien of het geld er is en ze kunnen het niet terug halen.
RF-HanomagR19
Pay ball kan niet geannuleerd worden!! Jij kan het wel gemakkelijk terug storten, maar je kan ook het contante geld terug geven.
(ps. ik heb liever ook gelijk het geld in handen, en dit is vast een oplichter)

Van de pay ball site:

Hoe kan ik een betaling annuleren?


Het is niet mogelijk om een betaling te annuleren, tenzij de betaling naar een verkeerd gespeld of niet-geregistreerd e-mailadres is verstuurd. De betaling heeft dan de status niet-opgeëist.

U kunt onderstaande stappen volgen om een niet-opgeëiste betaling te annuleren:
1.Log in op uw PayPal-rekening.
2.Klik op de subtab Geschiedenis.
3.Zoek de betaling op die u wilt annuleren.
4.Klik op Annuleren in de kolom Actie.
5.Klik op Betaling annuleren.

Indien u een betaling die voltooid of in verwerking is, wilt annuleren, dan dient u contact met de verkoper op te nemen. De verkoper kan een terugbetaling verrichten via de terugbetalingslink in de transactiegegevens. Deze link is tot 60 dagen beschikbaar.

Als de status van de betaling niet-opgeëist is en de knop Annuleren is niet beschikbar, dan wordt de betaling na 30 dagen automatisch geannuleerd.
Deutz-5006
Oke ik heb er hier een die niet via paypal wilt betalen maar gelijk op rekening wilt storten, kan er nu iets mis gaan (bijv geld terughalen binnen een bepaalde periode)??
RF-HanomagR19
@Deutz-5006
Je kan voor de zekerheid je bank bellen en vragen; 'als het geld op me rekening staat, kan het dan nog geannuleerd worden?'. Ik verwacht dat het bij de rabobank of ing niet gaat lukken om het terug te halen.
stannetje96
@Deutz-5006 dat kan , voor zover ik weet, niet geannuleerd worden. dit is een waterdicht systeem.

zijn dit wel nederlanders? zou daar toch liever mee gaan handelen dan met een engelsman oid
Deutz-5006
RF-HanomagR19 dat is inderdaad een goed plan, want als ze het geld gewoon storten en het kan niet geanuleerd worden dan kan er eigenlijk ook niks gebeuren..
weurding
Bij de rabobank kan alleen een machtiging teruggestort worden, eenmaal overgemaakt is er geen weg meer terug, of je moet het zelf terugstorten 😉
Deutz-5006
Kijk aan duidelijk, klopt inderdaad kan niet meer worden terug gestort, maar als ze het geld keurig storten is er voor mij geen probleem

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0