Fendt 800 serie - overbrengingsverhouding

Beste

Wie weet de verhouding tussen voor - en achterwielaandrijving en het percentage voorloop bij de 800 reeks, powershiftmodellen (Gen I)

Mvg

Deel dit topic

Reacties

selten
De voorloop?
Waarschijnlijk ligt dees rond de 30% 😉
krolsteyr
Meestal 50% maar bij deze weet ik niet
Vlugge Japie
50% dat betekend als achter 1x rond gaat dan voor 1,5x rond lijkt mij onwaarschijnlijk 5% denk eerder
ADB996
@Vlugge Japie overbrenging is hoe vaak een tandwiel rond gaat en op zichten van de ander. dat is dus niet de meters die hij maakt, slip heeft temaken met de meters die hij maakt. je moet wel even goed lezen want hij vraagt twee dingen: de voorloop en de overbrengings verhouding! 😉
jmos
@ADB996
japie heeft het volgens mij over de voorloop hoor.
maar wat zijn de standaard maten dan die eronder zitten?
gertdl
Het percentage voorloop hangt af van welke combinatie banden je voor/achter hebt. door de overbrengings verhouding kun je je banden maten gaan kiezen om het gewenst percentage voorloop te krijgen. in de handleiding van de trekker staat meestal wel ergens een tabel met mogelijke bandencombinaties op deze trekker en erbij aangeduid door + of - hoe positief of negatief de voorlop is met die bandenmaten ( -- / - / 0 / + / ++ )
Fendttrisixfan
Quote @jmos:
maar wat zijn de standaard maten dan die eronder zitten?

normaal iets van 650/85/R38 en 540/65/R34
Favorit614
@TurnMeLoose Paul zit bij de Fendt marktoberdorf cursus.
bij de Fendt is dit 3%
jmos
Dan is de verhouding ong. 1 : 1.32 en dat is dus volgens bovengenoemde reactie met een voorloop van 3%.
jmos
Dit is trouwens de verhouding tussen de banden. de verhouding in de aandrijving is 1 : 1.36
nh1880
Bedankt!
jmos
@nh1880
Waarom wil je dit eigenlijk weten als ik vragen mag?
nh1880
@jmos
Mijn vader is op zoek naar andere banden en wou zelf enkele combinaties bekijken en uitrekenen, vandaar dat ik graag de precieze verhouding had geweten.
jmos
@nh1880
deze verhouding klopt waarschijnlijk wel maar dan moeten de maten die hierboven gegeven zijn (bandenmaten) ook echt kloppen! Zaten deze er ook onder?
nh1880
@jmos
Nu zit er
540 65 R 30
650 65 R38
onder, naar ik denk
jmos
@nh1880
je kunt dit ook zelf uitrekenen he. 😄
Je doet de breedte van de band X de hoogte/breedte verhouding van de band X 2 omdat je boven en onder de velg een stuk band hebt. dit getal noemen we Y. dan doe je de velgmaat X 2,54. dit zodat je het omrekent naar cm. dit getal wordt Z
nu doe je Y + Z (denk eraan dat je ze allebei in cm doet!) En je hebt de totale hoogt van de band. doe dit bij de voor en achterband. dus voor de achterband: 650 X 0.65 X 2 + 38 X 2.54 = ? en voor de voorband:
540 X 0.65 X 2 + 30 X 2.54 = ?
de uitkomst van de achterband deel je door de uitkomst van de voorband en dan heb je de verhouding van 1 : ?
Snap je?
nh1880
@jmos Ja, dat begrijp ik, dat hadden we zelf ook al eens berekend, maar we wouden de precieze overbrengingsverhouding weten, zonder te benaderen met de bandenmaat. Mijn vader heeft het gevraagd aan de dealer.
Erg bedankt voor de moeite!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
6