John Deere 1020 - ontluchten brandstofsysteem

Dieseltank leeg gedraaid, hoe ontlucht je de brandstofpomp? Moet je dan nog een leiding loshalen?

Deel dit topic

Ribje

Reacties

sjonnies
Bij de verstuivers doe ik altijd
johndeere3640fan
Bij het branstof opvoerpompje, daar moet je als het goed is met de hand kunnen pompen
Ribje
@johndeere3640fan geprobeerd, maar wil (nog) niet aanslaan.
johndeere3640fan
Brandstoffilter vervangen?
WimBe
Ontluchtingsboutje rechtsbovenin aan de zijkant op de brandstofpomp even losdraaien. Daarna weer flink pompen. Zijn de filterglaasjes ook troebel door de mogelijke troep uit tank?
Patrick 2020
Ik doe bij mijn 2020 altijd stukje voor stukje. Eerst diesel in de tank doen en zorgen dat de opvoerpomp diesel krijgt, dan kun je in elk geval met de opvoerpomp handmatig de diesel verder pompen. Daarna de filters ontluchten, dan door naar de brandstofpomp, zit een soort nippeltje op, en daarna kun je bij de verstuivers inderdaad de leidingen losdraaien. Als tijdens het starten bij alle 4 (in jouw geval 3) leidingen diesel uit spuit dan zou hij het moeten doen. Ligt er ook aan waar de diesel zich in jouw situatie nog bevind. Voorstaande handeling doe ik altijd als alles leeg is geweest na een reparatie bijvoorbeeld.

Hopelijk kun je er wat mee.
jdeere8200t
Heb ook al eens gehad met een 1020 dat het filter in de opvoerpomp dicht zat met vuil door de tank leeg te laten draaien. Even schoonmaken met de compressor (zeer voorzichting dat je em niet kapot helpt) en dan opnieuw even aan de verstuivers ontluchten. Gewoon het boutje bovenop het handpompje even losdraaien en dan het dekseltje eraf halen en daar zit zo een filterzeefje.
Patrick 2020
@WimBe Filters zat ik ook nog aan te denken. Hij heeft natuurlijk het onderste uit de kan gehaald (niet helemaal, want de troep blijft bij mij onderin liggen). Ik heb bij de 2020 de tank wel een keer schoon gemaakt, zat best zwarte drap in. Ik weet alleen niet meer of ik ook een zeefje onder in de tank had zitten aan het kraantje..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!