John Deere 1640 - hi-lo schakelt niet meer

Mijn hi-lo schakelt niet meer 1640. hij blijft in lo staan. Ik ben tevreden wanneer ik hem in high kan zetten en hierin laten staan. kan dit van buitenaf? Wie kan mij hier meer over vertellen of een tekening-rep manual of werking aanleveren?
Kees van Balkom

Reacties

valmet 605
Schakelaar nog goed? Bedrading nog echt goed heel? Als dat goed is de spoel onder stroom zetten. (jd dealer kan je vertellen of die geluid maakt) bij Valmet hoor je een tik/ tonk dan weet je dat die nog schakeld.

Sterkte
JD3010
@valmet 605 Een JD is geen Valmet hoor. Bij deze trekkers wordt de oliestroom mechanisch geschakeld.

Als deze in laag blijft staan heb je waarschijlijk te weinig of geen druk meer in de bak. Meet eerst de druk is op van de bak. Is het plotseling gebeurt, of langszaamaan?
valmet 605
@JD3010 oke super thuis ben ik niet in de groen gele gevallen dat blijkt maar weer. Was bij mij een makkelijke controle.
marcv8diesel
Verstopt filter? Laag olie peil?
J Otte
Kan hij ook niet meer in z'n achteruit?
minkema
Wil de pook nog wel de beweging doen en ist zijschakeling of midden
DESLAGERURRE
De bodemplaat even uit de cabine halen en kijken of er ook wat beweegt in op de schakeldeksel die je dan ziet .... ik denk dat het mechanistme op de pook te veel speling heeft waardoor hij net niet dat ene tikkie over die pal heeft ..
DESLAGERURRE
Als hij wel beweegt moet je het gevrichtje van de schakeldeksel halen (zit een snap veertje voor ) en dan als het goed is zit er schroefdraad op .. dan dat gevrichtje in draaien dus verder op het stangetje.. een slag of 4/5 is meestal wel voldoeden .. ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is ..
have fun .. groeten diederik .
DESLAGERURRE
@minkema hihi goede vraag .. hak nog helemaal niet aan gedacht .. .. allees wat hier boven staat is vor een 1640 met sg2(ronde)cabine 😉
Husqvarna
Als je de motor uit zet gaat ie vanzelf in de Lo, ook als er te weinig oliedruk is, dus oliepeil, lekkages in de versnellingsdeksel, misschien het filter dicht. Maar kijk eerst maar of ie wel schakelt.
DESLAGERURRE
@Husqvarna nee hoor ! als er een lekkage is valt alle druk weg maar blijft ie in de hi staan maar sturen gaar dan niet meer 😉
DESLAGERURRE
@Husqvarna en hefdeksel heeft niks met de druk van de hi/lo te maken 😉 hi/lo schakelt met 11/12 bar .. hefdeksel 170 😉
Husqvarna
@DESLAGERURRE
Oh sorry ik bedoelde schakeldeksel ...
Bij ons wou die niet meer in de HI, maar wij hebben middenschakeling, hadden de versnellingsdeksel er een keer af gehad, die pakking lek en denk de o-ringen, met te weinig olie wou sturen niet meer en bleef ie in de LO staan. Aftakas zit naast de Hi-lo bediening.
DESLAGERURRE
@Husqvarna scherp blijven he 😃
Kees van Balkom
Bedankt voor alle informatie jongens, onder de cabine (deksel) was de schakel handle eraf geschoten. hij werkt weer goed.
groet kees van balkom
Tom VB
Topic sluiten maar !
Adri-JD850
Hoe eenvoudig en met een beetje geluk dat het zo opgelost kon worden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!