Mc-Cormick D 439 - koelvloeistof

Heb er zojuist eentje aangeschaft ben er zeer tevreden mee.
Maar hoeveel liter koelvloeistof moet er in de koeling ennuh
zijn bepaalde merken die er nog toe doen.
En mijn trekkertje moet voorlopig buiten blijven staan. Er ligt wel een stevig stuk zeil overheem maar moet de motor nog met een isoleer deken ingepakt worden ?
danthee

Reacties

IHC-power
14 liter koelvloeistof. Gewoon voor zorgen dat er zeker genoeg antivries opzit, zodat ie tegen het vriezen kan. Een isoleerdeken is niet nodig.
Wimsumar
Beste Danthee: Giet de motor/radiateur vol water en meet hoeveel er in is gedaan ( Met een liter-maatbeker ingieten), hierna aftappen. Schaf vervolgens koelvloeistof aan (merk maakt niet uit) en daarmee is de motor zonder aanvullende maatregelen winterbestendig.
danthee
Bedankt voor het advies.
IHC-power
@danthee graag gedaan. 😄 Zet maar es wat foto's van je 439 op de site. 😄
jmos
Kijk wel uit dat je geen koelvloeistof met antivries mengt. dat gaat niet samen. hier wordt geadviseert oudere trekkers met water te vullen en met antivries bijvullen zodat vriespumt laag genoeg is. let wel. hierdoor krijg je lichtelijk maar erg weinig roest in het systeem. dit is niet erg. maar het voordeel is dat wanneer je trekker aan de kook raakt in het land ofzo dat je hem met water weer bij kan vullen (nadat hij afgekoeld is). Dit kan bij koelvloeistof dus niet!!!! Dat is het nadeel aan koelvloeistof. het voordeel is dat je geen roest krijgt. dus aan jouw de keus.
dennis fordson
Let ook goed op dat je er nog winter diesel in doet als de tank nog bijna vol zit doe hier dan 10% petrolium bij door laat de trekker vervolgens even lopen dan gaat de winter diesel ook in de leidingen en de pomp anders vriest alles vast
Wimsumar
Beste
Quote @Dennis Fordson:
10% petrolium

Goede tip! Dat scheelt komende winter (mits het koud wordt) een topic van iemand met 'bevroren' dieselfilters/-leidingen. 😉

P.S.: 10% benzine bijmengen kan ook.
IH214d
Het is het beste om er alleen genoeg antivries bij te vullen, niet de boel aftappen en verversen met water en antivries. dan krijg je alleen maar meer last van ketelsteen.
Koop een goed antivriestester voor je ergens aan begint.

vervangen door koelvloeistof is nog beter, dan heb je nog minder last van ketelsteen.
heimans
@IH214d

Idd, koelvloeistof is beter, geen gedonder, weet je zeker dat het goed zit als je geen antivriesmeter hebt.
RF-HanomagR19
Bij de Action staan bussen koelvloeistof in de schappen. Nadeel dat het wel bussen van 1 liter zijn (voor €1.90 ofzo) een kan van 5 liter was handiger. Gaat tot -26 meende ik.

Edit:
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!