International 844 S - Hef tilt niet

Beste monteurs,

Vraagje: Onze trekker wordt voornamelijk gebruikt om voer binnen te halen op de boerderij. We hebben nu het probleem als we een pak hebben afgesneden met de kuil voersnijder dat de hef niet meer wil heffen, of hij heft en zakt vervolgens weer gelijk naar beneden. maar bepaalde momenten heft hij wel en blijft hij wel omhoog.. maar hij werkt in iedergeval niet meer zoals het hoort.. Graag jullie meningen.. Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Inter 14551466

Reacties

Wolf_miniatuur
Als hij wel heft en omhoog blijft is de trekker zeker nog koud en de olie dik? Ligt wss aan de pomp dattie versleten is..
jmos
Ik denk dat er iets blijft haken in het stuurventiel.
IH214d
Eerste reactie is onzin, een verstleten pomp heeft hekel aan dunne olie,

Hoe is t met het oliepijl?
looper321
Inderdaad, olie, kijk daar eens naar.
Inter 14551466
Het oliepeil.. Er zit zoon rode draaidop in met het peil eraan vast. nu is onderaan de peilstok een dunner peil dan iets dikker en dan helemaal bovenaan de dop staat een kringetje om de peilstok maar waar hoort die nou te staan onderaan die verdunningen of halverwege heel de stok??
jmos
Quote @Wolf_miniatuur:
Ligt wss aan de pomp dattie versleten is..

versleten pomp zou hij toch altijd niet of slecht moeten heffen? en dan zou het snijden toch ook minder worden? denk eerder dat er iets met het stuurventiel is. dat de schuif ergens blijft haken dat de ene keer de olie niet eens naar de hefcilinder gaat en de andere keer ook gelijk weer terugstroomt en dat het dan soms goed gaat.
Wolf_miniatuur
@IH214d

zeg ik ook, ff lezen he 😉
Wimsumar
Beste Inter 1455 1466: Heb je de hendel van de trekkrachtregeling "goed" staan?
Wolf_miniatuur
Dus de buitenste tegen het spatbord zegmaar helemaar naar. onder?
IH214d
@Wolf_miniatuur

Ie hebt geliek.
Middagslapie was nog niet uut,
Maar dan nog zal de hef niet zakken, zou hooguit niet willen heffen, maar zakken gaat niet door de pomp.
Inter 14551466
De hendel hebben we al van alles mee liggen spelen de ene keer heb ik het idee dat het iets scheelt maar de andere keer reageerd die er ook zoiets niet op dus beetje vreemd
jmos
@Inter 14551466
Het is de ene keer wel en de andere keer niet zeg je. is dat verschillend per dag? Per uur? Of per keer bedienen? Als het met iedere keer bedienen anders is blijf ik erbij dat het het stuurventiel is waar een schuif blijft hangen.
Inter 14551466
@ jmos het is echt verschillend per keer bedienen dan wel dan niet maar begin nu ook echt te twijfelen aan het goede oliepeil van de peilstok?? halverwege de stok of onderaan de vernouwingen aan de stok??
Wimsumar
Beste @Inter 14551466: De mogelijkheid bestaat dat door het insteken ('inrammen') van de kuilsnijder in de kuilhoop, de torsiestang (onderste hefas) slijtage/schade heeft opgelopen en dat nu het regelmechaniek van de hef niet 'optimaal' meer functioneert.
Inter 14551466
Hmm...en dan ga je natuurlijk ergens aan beginnen we voeren nu met een inter 1455 maar het zou natuurlijk fijn zijn als de hefinrichting van de andere evengoed werkt voor andere werkzaamheden op het bedrijf..
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!