Motor B&S blijft niet draaien

In mijn vorig topic vroeg ik hoe ik de lucht in mijn naftdarmpje kon wegkrijgen. Ik dacht dat het probleem met de motor hier aan lag maar dat is dus blijkbaar niet zo.

De motor draait wel maar na een paar minuten valt hij zonder enige aanlijding of pruttelen stil. Na een paar minuutjes start hij wel weer maar valt dan weer stil.

Kan er iemand mij zeggen hoe ik dit probleem kan oplossen ? Of heeft het gewoon bij de afstelling te maken ? Alhoewel ik hem heb laten afstellen door iemand die er iets van kent.

Mvg Fendtatje

Deel dit topic

Reacties

chiel-fendt 936
Zit er dan niet nog de choke op, is bij onze zitmaaier ook een b en s ook als de choke er nog op staat, anders moet je even kijken of dat pinnetje wel terug komt
steyrTom
-Heb je het idee dat de maaier genoeg toeren maakt?
rickrenault
Loop die rustig of heel erg onregelmatig
nhmonteur
Voor een tijd terug heb ik ook een gazonmaaier gehad die dat deed.
het was toen zo dat na een paar minuten de dynamo te veel ging laden en daardoor de motor uit ging om de accu niet kapot te laten gaan.
Dus je kan eens kijken of je accuspanning niet te hoog word.
Fendtatje
@rickrenault hij loopt rustig en mooi zonder te versnellen of te vertragen, dus volgens mij ligt het niet aan de afstelling
Fendtatje
@steyrTom ja ik denk het wel
Valtrafan
Heb je ook al zonder tankdop geprobeerd? het wil nog wel is dat de ontluchting dicht zit!
fendtjuh
Zo te horen krijgt hij te weinig benzine. Trek je carburateur eens open, alles even goed schoonmaken/doorblazen en in elkaar. Lijkt erop dat hij het vlotterbakje leeg trekt en de de vlotterbak niet snel genoeg weer gevuld wordt.

Zit er ook een pompje tussen je tank en carburateur? Komt de benzine er wel hard uitlopen als je het slangetje van de carburateur trekt?
Fokke
Na een paar minuten.... Kan ook de onsteking het begeven door de warmte.

Maar eerste je brandstofsysteem eens checken en goed reinigen. Carburateur zover mogelijk uit elkaar halen en doorblazen met lucht en remreiniger. Mocht hij erg zichtbaar smerig zijn dan een nachtje laten inweken in een afgedekt bakje remreiniger of FS Cleaner.
Fendtatje
@Fokke carburateur is al een helemaal uiteen geweest en helemaal gereinigd. waarschijnlijk gaat het vlotterbakje zijn dat ligt trekt lijk fendtjuh zegt... maar hoe kan ik dit oplossen ? de naft stroomt mooi door dus ...
Boerenjongen16
@Fendtatje Klinkt misschien raar, maar heb precies hetzelfde probleem gehad met men brommer afgelopen vrijdag.

Wilde wel starten, maar viel kort daarna weer uit... weer starten en weer uit. Carburateur schoon gemaakt, deed hij hetzelfde. Bougie even schoongemaakt etc, deed hij hetzelfde. Het verdere stroom circuit nagemeten, bleek er draadje van de onstekingsspoel half aan te hangen en de onstekingsspoel zelf te zijn doorgebrand! 😉 Spoel vervangen, en ding loopt weer als nieuw.
redeagle14
@Fendtatje

Als dit een machine met printplaat is bijv. Castelgarden dan zal na 4 keer starten de motor blijven lopen. Als hij dat doet is de spanningsregelaar stuk en is de laadstroom of laadspanning te hoog.
singel96
Dat probleem heb ik ook gehad op t werk met een bosmaaier.
waarschijnlijk ligt het aan de ontsteking bij mij stopte hij dan ook in 1 keer zonder stotteren en kreeg je hem niet zo snel weer aan.
als het aan de brandstof ligt begint ie toch te stotteren als die geen benzine meer krijgt?!
steyrTom
@Fendtatje Welk type motor heb je? Als je er eentje hebt waar meer je het gas kunt regelen moetje mischien het veertje iets strakker zetten.
nickfendtpower
Ik heb het ook gehad en toen heb ik het luchtfulter er af gehaald bij me zitmaaier en als het goedt is er een stel schoefje zit boven op en als hij niet onregelmatig loopt dan is het goed of wat je ook kan doen is een klein gaatje boren an de boven kant bij de dop< het maar een tip.duss
jd user
Een nieuwe bougie erin en anders de bougiekabel vervangen.Deze beiden zijn de oorzaak!....

Succes ermee!!!
Fendtatje
@jd user kan niet aan de bougie en zo liggen . Er zit een nieuwe condensator, Bougie en ontsteking op ...
basia
@Fendtatje

Klepspeling al gecontroleerd ?
Prutser№1
Start goed, slaat na ca. 20 seconden af. Vijf minuten later doet hij het weer, ca. 20 seconden. Het lijkt erop dat de vlotterbak leeg is en de aanvoer stokt. Of dat er iets is met de brandstof. Nee dus. Het was de NGK-bougie. Nieuwe erin en het werkt weer. Blijkbaar een wereldwijd probleem. Er was niks te zien aan de oude bougie, zag er prima uit. Maar het was dus toch de oorzaak.

'Kan niet aan de bougie liggen' - wel dus. Blijkbaar, want hij doet het weer goed.
THE Mechanic
Wat voor filter heb je er op zitten? Een universeelfilter geeft zonder brandstofprijs ertussen een te lage doorgang van de benzine. Gebruik een origineel rood smal B&S filtertje met een grotere doorlaat in microns

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
126
TREFWOORDEN