David Brown 990 - Uitdikhoogte bussen

Kent iemand de uitdikhoogte van de cilinderbussen ten opzichte van het blok? Dit betreft een maat die ergens tussen de 0,3 mm en 0,7 mm ligt. Doch van zeer groot belang, gezien bij een foutieve uitdikhoogte de cilinderkop kan worden beschadigd. Misschien is er iemand die bijvoorbeeld via de handleiding (zelf hebben we geen handleiding van deze trekker) een de juiste maat kan terugvinden. Veel dank bij voorbaat!!

Deel dit topic

DBRaymond

Reacties

ADB996
Over welke 990 hebben wij het, welk bouwjaar?
want er is een verschil in de motoren 😉
zetordrivertimo
@ADB996kun je mij ook zeggen wat voor motorblok ik erin heb? wel handig om te weten 😛 DB selectamatic 990 bj.1969 12 versnellingen

enigine serial no: 449001 16689
DBRaymond
@ADB996 : het gaat hier om een David Brown 990 Selectamatic 1967 met AD4.47 motor (eigenlijk de allereerste van de witte modelen, dus nog met de motor dewelke ook in de Implematics zit)!!

Alvast bedankt voor alle nuttige informatie!!
ADB996
K962014 het gaat om deze nummer.
DBRaymond
@ADB996 : maar wat moet die nummer voorstellen? Hoe moeten wij die nummer interpreteren?
ADB996
@DBRaymond dit nummer van het motorblok die bij CASE IH staat ingeschreven. dat wil zeggen dat de hele trekker(tot de boutjes aan toe) op de lijst staat met een nummer.
zo kun je zien hoe het hele trekker in mekaar steekt, en wat voor onderdelen je nodig hebt 😉
DBRaymond
@DB996 : Mooi zo. Maar ik heb geen onderdelen nodig! Graag had ik enkel de uitdikhoogte gekend van de cilinderbussen opzichtens het blok. Misschien is hier wel iemand die dat weet??
ruud rodermond
Hallo, Ben ook met deze motor bezig. Ik heb de handleiding van deze motor en deze zegt minimaal 0,03 tot maximaal 0,13 op alle bussen. Dus niet gemeten vanaf dat dunne randje wat er op zit, want dan meet je elke keer te veel. Ik heb dus een bus die te veel heeft. Zet ik dan toch de kop er op heb ik een lekke koppakking. Heb de kop er al twee keer afgehaald. Krijg die bus maar niet onder de 0,13 alles gemeten. Weet niet waar het aan ligt. Wie weet er nog wat.
ruud rodermond
Sorry de maat moet 0,05 tot 0,13 zijn. Even goed gekeken in de handleiding.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!