Trommelkuilverdeler

Hallo, ik wil zelf een trommelkuilverdeler bouwen. die dingen zijn hier niet te koop, en importeren wordt te duur.Ik heb al wel de nodige foto's en filmpjes. vraag waar ik nog mee zit is. hoe dik is de wanddikte van de trommels??

Deel dit topic

Reacties

dx11
Hoe dikker hoe beter, extra gewicht is nooit weg, daarnaast komt het de levensduur ten goede.

Wij hebben er zelf geen een, maar ik verwacht dat je een mm of 6 sowieso nodig hebt
dx11
Is het idee van de compactorwielen niets?

tractorfan.nl/movie/26722/
Siebenga
Als je wat centen betaald wil ik wel zorgen dat er 1 bij u afgeleverd wordt 😄 zee containertje zit zo maar vol
newholland6640
Quote @dirkao:
en importeren wordt te duur

@siebenga

JIj kunt het op een goedkopere manier door 1 keer een container vol te stampen?
dirkao
Beste mensen, ik heb er maar één nodig. als je een volle container stuurt, dan wil je natuurlijk ook dat ik die betaal, dat kan mijn bruintje niet trekken. verder is het een koud kunsje om hier een container met machines naar toe te sturen, komt keurig netjes in de haven van bestemming aan. Als je echter geen importvergunning hebt krijg je je spullen hier nóóóit vandaan.over het algemeen verdubbelt een machine die uit europa hier naartoe komt in prijs(transport,importbelasting, de hele burocratiese toestand en inlands vervoer samen). al even bedankt voor jullie reakties.
mc 130
@dirkao bedoel je zo een
Fendt926Driver
Zo nog even een paar fotos. je zei dat je er genoeg had maar deze even voor ideeen tractors-and-machinery.com/images/webdbase/…
Fendt926Driver
Deze is vorige met grasvork eronder tractors-and-machinery.com/images/webdbase/…
dwaas88
@Fendt926Driver
dit vind ik een apart ding vraag me af of die goed werkt(niet zo duur trouwens)
rickrenault
@dwaas88 zoon wokkel werk heel goed zo verdelen wij ook altijd
massey8690
@dirkao ik zou er toch niet zo 123 aan beginnen, Reck heeft geloof ik de meeste ervaring met het bouwen van dat soort machiene's, zij hebben een grote en kleine versie, de grote versie werkt voor een aantal procent naar achteren en de rest op zij, de vorm en het aantal schoepen op zo'n machine is essentieel, verder beginnen ze gauw te slingeren (links en rechts op en neer bewegen) omdat het frame en de haakse overbrenging niet sterk genoeg is, dus zorg dat je een hele goede basis hebt en zware aanbouwbok, en dikke centrale as die ver naar buiten gelagerd is. onze reck hebben we ook minimaal 3x uit elkaar gehaald en verstevigd.
de wanddikte van de trommel is ongeveer 6 mm geloof ik, hier hadden we geen problemen mee.
Fendt926Driver
Misschien dat je bij de foto van dx11 wel ideeen op kunt doen voor de aandrijving. neem een oude aangedreven vrachtwagen achteras, zet het differentieel vast. neem een buis waar de lege velg net in past eventueel dubbellucht velg voor groter contact oppervlak las die velgen in de buis en met de wielmoeren kun je de buizen (de)monteren. op de aftakas van de differentieel klok kun je de aftakas monteren en klaar is machine alleen nog aankoppeling voor trekker of shovel eraan maken.
dirkao
@fendt926Driver, volgens mij ben jij hier stiekem wezen kijken. de achteras van een vrachtwagen ligt al klaar.ik ga combine wielen(30 inch) uit de sloop gebruiken, zijn hier voor een prikkie te koop ,groter dan vrachtwagen wielen. en de steek van de bouten is hetzelfde. de genoemde buizen voor de trommels moet ik laten walsen, anders wordt het een oneindige zoektocht naar iets dat past.bovendien is het zo makkelijker om de wanddikte zelf te bepalen. het zal nog wel een flinke tijd duren voor alles klaar is, het moet maar zo'n beetje tussen de drukke bedrijven door.
bedankt, groeten.
S Schenning
@massey8690
Welk model reck hebben jullie?
Fendt926Driver
@dirkao zo nog even een gedachte. kun je niet aan beide kanten 3 (voor een prikkie te koop zijnde) combine velgen aan elkaar lassen? de 2 binnenste en de 2 buitenste de velgplaat uit en je hebt je trommel. waar staat dat de trommel exact vlak moet zijn in de breedte en profiel velgen zijn oersterk. dus door de vorm kan de wand dikte minder zijn. voor een verbreding kun je de 4e aan beide buitenkanten er ook nog als dubbellucht aan monteren met molcon sterren en daar ook nog kammen opzetten.
dwaas88
@rickrenault
zo´n bvl? die reck en mammut werken goed ja
massey8690
@S Schenning het kleine/lichte type, werkte verder wel goed maar de konstructie is te slap en hij gooide te veel naast de bult dus vandaar dat we een holaras jumbo aangeschaft hebben een jaar terug 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
5