Fendt 102s

Nog een vraagje,kan je een fendt 102s ook gloeien?

Deel dit topic

Reacties

Dr Fendt
Wij hebben een 103s en die start -altijd-..
3 cilinders zijn makkelijke starters...

maar om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een gloei spiraal kunnen ontdekken..

EDIT: net even een foto bekeken, gloeispiraal niet aanwezig.
Fendt_favorit
Die van ons kun je iig niet gloeien. Maar weet niet of jij een watergekoelde of luchtgekoelde hebt.

Met dit weer halve keer rond en hij loopt al.
Fendttrisixfan
Er kan optioneel een vlamstart aanwezig maar meestal niet.
En goed starten?? Onze 102 heeft niet veel zin met dit weer...
Fendt926Driver
Denk zeker dat een 102 ook kan gloeien. als er een stopje in de inlaat gedraaid zit kan deze eruit en kan er een gloeikaars gemonteerd worden. moet je nog zo'n druppelding hebben die er de diessel opdrupt en een paar kabeltjes naar je startslot. verwacht dat je ongeveer 150euro totaal aan onderdelen kwijt bent en een avond sleutelen
fendt308ls
Onze oude 103s was zeker geen makkelijke starter maar die was motorisch ook op. Nu hebben we een 103 weer maar dat is ook een slechte starter maar een voordeel is dat hier een motorverwarmer aanzit, stekker aansluiten en met 15 min starten lopen! ideaal.
edwin 283
Die van ons:
tractorfan.nl/movie/16986/
Starten, lopen in de winter haha.
albert-fendt
Startknop half uittrekken dan gloeit de mijne, dan zit er een roostertje in je dashboard, daar zit een gloeispiraaltje achter, daar kun je zien of hij gloeid
fendt farmer312
Onze 103s start altijd, maar staat wel vorst vrij.
Knoppert
De 102 die wij gehad hebben wou ook voor geen meter starten als het ook maar iets onder of rond de 0 was. Hebben toen een vlamstart in laten bouwen, toen ging het wat beter. Kennis van ons heeft op zn 103 een snellere startmotor gemonteerd, dat helpt ook goed.
Peter-fendt
Gloeien gaat als volgt. je trekt de startknop half aan en houd die ongeveer 30 seconden vast. daarna kun je starten. dat is teminste zo bij onze 104s
steyr 9087
@albert-fendt door een vlamstart op de trekker te bouwen gaat het dan echt veel beter met starten dat die veel sneller aan slaat of valt dat nog tegen?
albert-fendt
@steyr 9087 het gaat wel beter maar als hij slecht start kun je beter groot onderhoud of revisie overwegen, zelf hoef ik nooit te gloeien
basia
@steyr 9087
Te weinig klepspeling heeft ook nadelig effect op starten .
( compressie valt hierdoor lager uit )
Wimsumar
Beste Basia:
Quote @basia:
compressie valt hierdoor lager uit

Discutabel.

Bij te kleine klepspeling staat de inlaatklep langer open. Het vacuüm wat de zuiger bij de inlaatslag trekt kan beter opgevuld worden. Dit in tegenstelling wat er gebeurd bij te grote klepspeling (klep staat korter open)

N.B.: Groter gevaar van te kleine klepspeling is dat bij hete motor geen klepspeling meer aanwezig is, en met name de uitlaatkleppen verbrandingsrisico hebben. Om maar te zwijgen van compressieverlies doordat een klep niet zou sluiten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1