Aditieven in brandstof voor olieverbruik

Heeft er hier iemand ervaring met dit product (arie.nl/poets-wax/toevoegingen/…)?? Of gelijkaardige producten, de uitleg erbij klinkt allemaal zeer belovend, maar zal het olieverbruik er echt door verminderen ?? En die hogere compressie klinkt ook allemaal zeer mooi...

Deel dit topic

Reacties

Super50
Denk niet dat je het verschil ooit zult merken 😃
renault351
Als je erin gelooft zal het vast wel verschil maken voor je
sikuman
Ik snap het niet een turbo motor hoor je de compressie te verlagen in plaats van te verhogen .
jmos
Onze deutz ging er behoorlijk minder van lekken en rookt ook minder. verbruik en starten merk ik geen verschil ofzo dus......
Fendttrisixfan
Maar er is hier vast wel iemand die er ervaring mee heeft en kan vertellen of het ook maar iets helpt...
Fendttrisixfan
@jmos
en had jullie deutz ook last van blauw roken onderaan??
jmos
@Fendttrisixfan
hoe bedoel je?

Ik bedoelde trouwens dat hij minder rookt uit de carterontluchting. uit de uitlaat dee die zowieso al weinig.
ErDee
Ik geloof er geen drol van.
Fendttrisixfan
@jmos
ja bedoel uit de carterontluchting, dat is vooral wat ik ook wil 😉
Super50
@Fendttrisixfan versleten zuigerveren gaan niet vanzelf minder versleten worden door een additief bij de diesel te doen..
jmos
@Fendttrisixfan
die van ons is minder gaan lekken en minder rook uit de carterontluchting maar dat is bij ons het geval. of het bij jouw trekker ook zo zal zijn zal ik niet zeggen maar een grote kans dat het wel zo is. maar ga maar niet alleen op mijn ervaring uit. zou nog even wachten op iemand anders.
jmos
@Super50
Dat niet nee. maar ze gaan er wel beter door afdichten. 😄
Fendttrisixfan
@jmos
heb van een vriend al eens een gelijkaardig verhaal gehoord als van jou, dus moet wel iets van waarheid inzitten
heimans
@Super50

Haha, is hetzelfde als motoren die zichzelf draaiend zouden reviseren door toevoeging van een of ander wondermiddel...
Fendttrisixfan
@Super50
motor is vernieuwd geweest en echt nog niet zolang geleden dat de zuigerveren al weer kunnen versleten zijn vermoed ik, maar door die turbo worden ze natuurlijk wel meer belast
jmos
@heimans
dat doet het niet maar het vermindert de slijtage ook wel zeker. dat heb ik ook met eigen ogen gezien!! En als je dan vraagt waarom het er niet gelijk bij gedaan wordt is vanwege de prijs. ook al is het dan betere olie maar dan wordt het niet verkocht omdat het dan te duur is.
Fendt 311 LSA
Dit is toch voor in de olie en niet voor in de brandstof?
Super50
@Fendttrisixfan Heeft die dan nieuwe bussen en pistons gehad of alleen maar nieuwe zuigerveren? veel onderdruk bij een vernieuwde motor is dan toch ook niet echt normaal? Nu ja als je kijkt op trekkertrek al die opgefokte dingen hebben een berg onderdruk, misschien moet je er gewoon niks van aantrekken en blijven rijden? 😃
jmos
HET IS INDERDAAD VOOR IN DE OLIE!!!! NIET VOOR IN DE DIESEL!!!
teunis
Heb al eens een keer van gehoord, maar ik geloof er niet echt in...

Maja iedereen geloofd er het zijne van
fendt-vario
He en ik maar dat spul door de diesel mengen :lol:
Fendttrisixfan
@Super50
is compleet vernieuwd

ja heb ondertussen ook al ontdekt dat het voor in de olie is...
Favorit614
Wonder middelen bestaan niet , zo wel had de olieboer het wel door de olie gemengt , en claimen dat zijn olie het beste is.
Arie.nl of Larie.nl
Wimsumar
Beste @Fendttrisixfan: Ik heb goede ervaring ( in de automotor) met Wynn's Supercharge. Met name olieverbruik daalt aanzienlijk.

wynns.nl/Index.php/nl/…
Fendttrisixfan
@Wimsumar
had je ook last van carterdruk?
jmos
@Favorit614
de reden dat het er niet standaard inzit heb ik eerder genoemd in dit topic. en het werkt niet om je duurdere olie te verkopen door te zeggen dat het beter is. het is dan wel zo maar om dat te zeggen werkt niet bij de koper. je moet ze echt laten zien dat het beter is willen ze het geloven.
Wimsumar
Beste
Quote @Fendttrisixfan:
carterdruk?

Bij de (benzine) automotor heb ik daar nooit op gelet (carterontluchting komt in het luchtfilter, dus je ziet er niets van).
Bij de Fendt 304, waarin ik het (soms) toevoeg bij het olieverversen, was het olieverbruik al vanaf begin 'opvallend' ( 1 à 2 liter / 250 uur) maar heeft geen noemenswaardig carterdruk.
Fendttrisixfan
@Wimsumar
zal het eens uitproberen, kan er niet veel nadeel mee doen...
Wimsumar
Beste
Quote @Fendttrisixfan:
uitproberen

Let goed op de gebruiksaanwijzing (Wynn's) dat je na het toevoegen (aan warme motor) de motor direct weer een tijdje laat draaien. (Anders zakt het naar de bodem).
Fendttrisixfan
@Wimsumar
eerst eens uitzoeken waar ik het kan halen
atlaspower
Als je gewoon goede olie gebruikt gaat je motor helemaal geen olie gebruiken, ik sta vestelt over al die verhalen van olie gebruik, ik gooi er elk jaar hooguit 1 litertje bij, en draai 500 uur op dezelfde olie voordat ik ga verversen, is ook gewoon een motor met turbo, rookt totaal niet en rijd als een beer, en dit bij diverse trekkers alhier een trekker die onder de 10.000 uur veel olie gebruikt is naar mijn mening van verkeerde olie voorzien
gudo
Ik heb dit spul ook ooit ergenst gezien: motorup.nl/?home

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
32
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
26