John Deere 3130 - compressor 12v

Ik zou graag een compressor op mijn trekker plaatsen, maar ik ben niet zeker ofdat dat wel een goed gedacht is. Het zou voor claxons moeten dienen. Ik heb dit gevonden maar dat kost 230 eur0.
Iemand raad of beter spul?

Lees meer »

johndfan

Reacties

johndeerefavo
Heb je een lucht geveerde stoel de op? Op die trekker?
johndfan
Hanjelle
Ik weet niet wat voor enorme hoorns je er op wilt zetten maar zo'n compressor lijkt me nogal duur. Luchthoorns voor auto's koop je voor een paar tientjes, incl compressor. Die zijn natuurlijk kleiner dan die dingen voor op een vrachtwagen.
johndfan
@Hanjelle
Het zou voor niet al te groote hoorns zijn.
Maar ik zou genoeg druk en genoeg hoeveelheid moeten hebben.
Hanjelle
Marktplaats zoeken op 'luchthoorn' en ' compressor'. Zie de advertentie van hofstra tijnje (www.hofstra-tijnje.nl)
tone29
@johndeerefavo en aj dat wel hebt dan?
dan doet de stoel t nie meer.
tone29
Ik heb hem hier vandaan. heel makkelijk te monteren. de normale toeter eraf en de plus en min aan de compressor maken met 2 slangen eraan dus dan heb je 2 hoorns. werkt goed en luid.

alleen zie ik net dat deze er volgensmij mee is gestopt. bootwebwinkel.nl/
Straw
Stoel niet doen is ie zo kapot
ErDee
De stoel levert veel te weinig, dat is maar een mini pompje dat genoeg is om de stoel af en toe te verstellen.
Adri-JD850
Al die tijd een compressor mee laten draaien een hoop slijtage en brandstof voor een keer te claxoneren en dat in deze tijd met dure brandstof prijzen
tone29
@Adri-JD850 brandstof om een toeter te laten draaien? daar heb ik geen brandstof voor nodig hoor. en ook slijt er niks.

@Straw zal ik ook niet doen. en als je ziet wat zon compressor 12v kost. ik betaalde er 22.50 voor ofzo. verzendkosten erbij. volgensmij moest ik totaal 30 betalen. geen geld toch.
johndfan
@tone29
Bij bootwebwinkel kan ik niet bestellen via Belgie.
Kan je het ook ergens anders verkrijgen?
Is het ook goed voor een turkse fluit aan te sluiten?
mbvaltra
@tone29
Je compressor zal direct geen brandstof verbruiken. Maar indirect gebruikt ie toch echt brandstof. Je dynamo moet immers toch die 12V leveren.
Hanjelle
Als de brandstofkosten al een probleem zijn dan kun je beter een zuiniger trekker kopen.... Is er echt iemand hier die denkt dat er een merkbaar extra brandstofverbruik zal zijn?

Johndfan, ook in belgie zijn er zat automaterialenzaken waar je zo'n setje kunt kopen. Als je al van plan was dik 200 uit te geven voor een compressor dan kun je in zo'n winkel echt een heeeeeeeeeeeel mooie kopen.....
tone29
@Hanjelle met je eens! pff...

@mbvaltra nee mijne kost stroom nou goed... als de accu maar vol is. heeft niks met brandstof te maken.
tone29
@johndfan en ff voor de duidelijkheid. t heeft me lang zoeken gekost maar ik had een kale compressor voor 30 euro incl verzendkosten. voor een setje kom je al snel rond de 50 60. is nog niet veel maar dan heb je wel wat toeters.

en als jij 200 euro er voor over hebt is er een hele hoop te halen 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!