Same versnellen

Ik heb een tiger 100 die loop 28 per uur kan je die sneller laten rijden erliggen banden 38 op

Deel dit topic

Reacties

marcv8diesel
Grotere wielen, motortoerental verhogen...
guldner75
@marcv8diesel

1 of 2 slag grotere banden en motor toerental beetje verhogen
levert 32 km/h op da helpt nie zo veel he.
Jasperfendt
Motertoerental verhoogen is wel slegt voor de trekker
mikejd
Motortoerental zou ik bij de meeste same,s niet verhogen iedergeval de luchtgekoelde motoren want wsl zit je er veel mee op de weg en dan een vrij hoogtoeren tal laten lopen wordt het voor een luchtgekoelde motor niet beter van banden zijn wel een optie
Jos-IH
Gewoon zo laten, word er niet beter op
jmos
Wil je hem trouwens ook nog echt kunnen gebruiken? Als je hem echt sneller wil laten gaan is er ook nog een optie om de trompetten los te halen en de zonnewielen uit het planetair te halen en dan de as doorverbinden. ooit gehoord dat iemand dat gedaan had omdat hij een trekkertje had dat met kleine banden 18 liep en dat vond ie wel heel traag. en voor echt werk werd de trekker niet gebruikt. dit is wat ik gehoord heb. niet van een kennis ofzo dat ik zo iiets na kan vragen.
Tim-MF3080
Iemand bij ons op de straat heeft een same tiger 105 die gaat ook zo hard , maar hij brult toch goed ? dus is toch ook mooi 😄
keeko
Joop-same vragen. Die weet alles van die dingen.
roesthuis
@jmos ik heb het zelfde met onze 3040 dat hij niet zo hard loopt, wij gebruiken de trekker veel al op de weg en zou dat ook bij onze trekker willen wat jij zegt?
jmos
@roesthuis
geen idee. ik zou het niet weten. dit is iets wat ik een keer gehoord heb dat gedaan is bij zo‘n oldtimer. weet niet welk merk ofzo. maar een 3040 loopt toch wel een mooi tempo? 38 Ofzo?
roesthuis
@jmos nee de onze loopt krap 30 bij 2600 toeren en lust m ookbaardog en als hij sneller zou gaan kan ik ook de.toeren ietsje terug zetten zodat hij minder verbruikt:P
jo845xl
Ik heb in het begin van de zomer een 1055 bijgekocht , beestje liep amper 25 km/h . Ik wou daar tandwielen insteken van een 1056xl (40km/h) maar dat was teveel werk . ( moest heel de bak veranderen) En nu heb ik gewoon 2 tandwielen op maat laten maken . Wel wat werk maar je bent er ineens vanaf.
valmet 605
Als je met dergenlijke same's op de weg zit is het zeker heel vervelend. Het schiet niet op, brult als een malle maar hoeft niets te doen. Is het niet gewoon beetje aart van het beestje?
Zijn wel prachtige trekkers.
Jelmer Deere
Zo'n Same kun je aan veranderen wat je wilt, maar je wint er 2-3km/h mee als je geluk hebt, dus gewoon zo laten!
jordi 1455
@Jelmer Deere
Mee eens van het toerental verhogen komt alleen ellende van.
B
Patrick 2020
Onze Same 240 uit 1958 loopt standaard 32, zijn ze er door de jaren heen wel wat op achteruit gegaan qua snelheid..
jordi 1455
@Tim-MF3080
de tiger six loopt standaard iets harder dan de tiger 100
Tim-MF3080
@jordi 1455 aah oke wist ik niet
Tim-MF3080
Ik denk dat je het best gewoon zo laat , maar als je het absoluut wilt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0