Deutz D7006 - Versnellingsbak

Wij hebben een Deutz 7006 met de gearingen L-M-R-S en dan elke gearing heeft weer 3 versnellingen. Nu valt het pookje van de gearing bij M er gewoon uit als je de koppeling intrapt of weg wil rijden wat is er aan de hand?
MF- 4255

Reacties

bikkertie
Tijd voor een buik operatie
MF- 4255
@bikkertie Dit is alleen bij M maar het geval maar zou zoiets veel kosten bij een mechanisatie dealer?
dx11
@MF- 4255 wij hadden het met de 6206 bij de achteruit. Bleek dat er 2 lagers uit gelopen waren 😉

Al met al veel sleutelwerk, lagertjes waren 30 euro ofzo, maar 10 uur sleutelen is al snel 500 euro
MF- 4255
@dx11 Ja dat geloof ik wel 50 euro int uur reken maar uit
dx11
@MF- 4255 Ja, klopt. Ik heb het zelf gedaan, maar ik geen mooi klusje. Heel de trekker heb ik door de midden gehad, en de versnellingsbak er uit.
bikkertie
@MF- 4255 je moet het eigenlijk zelf dien als je hem tenminste niet dagelijks gebruikt anders kan het niet uit denk ik want er zitten veel manuuren in.
MF- 4255
@bikkertie Hij staat nu alleen voor de voeraanveegband maar ik als 16 jarig jongetje zie nog niet echt die trekker uitelkaar slopen en weer in elkaar 😃
Deutzfreak Nr 1
Uitelkaar halen dat lukt meestal wel dus daar kan je al aan begingen 😄 haha
bikkertie
@MF- 4255 ik deed het op mijn 13 e dus.......
MF- 4255
@Deutzfreak Nr 1 @bikkertie Brommers lukt mij nog wel x maar ik weet van ellende wat ik allemaal los moet slopen om bij de versnellingsbak te komen te weinig ervaring ermee en kennis 😃
marcpd
@dx11 Bak is wel niet dezelfde hé en het gaat hier maar over de M versnelling.Is volgens mij maar een klein euvel, alleen het deksel met de poken moet er dan af. Er moet een klein veertje kapot zijn dat'm in versnelling houdt, tenminste als je nog normaal kunt rijden in de andere versnellingen en in de M als je de pook vasthoudt en de bak niet meer herrie maakt als anders.
MF- 4255
@marcpd Ja inderdaad als je hem erin houd gaat het gewoon goed en de rest van de versnellingen nergens last van
marcpd
@MF- 4255 Dan moet het bijna zeker dat veertje zijn, dat een kogeltje op zijn plaats moet houden, trekker van mijn oom heeft dat ook ooit gehad.Probeer een tekening van de bak vast te krijgen( bij de dealer), dan weet je al meer.
Laat achteraf eens iets weten op TF, gebeurt hier niet zoveeL
dx11
Quote @marcpd:
Dan moet het bijna zeker dat veertje zijn,

Ja, als je hem er gewoon met de hand in de versnelling kunt houden is die kans vrij groot.
deutz7006
Wij hadde het met zijn 2de versnelling daar sprong hem altij uit maar je kon hem tijdens het rijden gwn met een hand erin houden. naar een deutz dealer gebeld en ze zijden dat het een veertje was maar we hebben hem nooit laten maken
roy1991
Heb nog wel een complete versnellingsbak met achterbrug enal liggen die erop past, het is zelfs een 4 bak !
(Schakeld goed)
MF- 4255
Quote @roy1991:
roy1991 - 1 uur geleden � � �

heb nog wel een complete versnellingsbak met achterbrug enal liggen die erop past, het is zelfs een 4 bak !
(Schakeld goed)
Haha grapjas een veertje of een complete bak doe dan maar een veertje haha
roy1991
@MF- 4255 oei ik dacht dat het ergere schade was, dan is het goedkoper en makelijker om het compleet te vervangen en gunstig om van een 3 bak naar een 4 bak te gaan
MF- 4255
@dx11 Mechanisatie bedrijf zij ook dat het het veertje was maar heb jij toevallig nog foto's van onder de deksel bij de poken?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!