Illustratie van:

Zitmaaiers Onbekend - Piepen spanner aandrijf v-snaar

Beste,

Ik heb zaterdag een zitmaaier gekocht van het merk yard power. (volgensmij is yard king exact hetzelfde)
er zit een 11 pk b&s motortje in.
vandaag heb ik een andere pulley gehaalt van de spanner van de aandrijf v-snaar omdat de andere flink versleten was. dus ik de nieuwe erop gedaan en ik ging is proefritje maken. Ik kreeg hem amper in zijn versnellingen en al had ik hem in een versnelling begon die meteen te rijden. in zijn 3,4 en 5 kun je wel gewoon overschakelen maar als je de koppeling intrapt begint die gewoon gigantisch te piepen. in zijn 1e en 2e versnelling gebeurt er gewoon niks anders dan alleen piepen als ik de koppeling/rem pedaal indruk.

Wie o wie weet wat ik nu moet doen en wat dat piepen veroorzaakt want die nieuwe pulley is gewoon goed gesmeerd. als ik nou eenmaal rijd doet die het wel gewoon goed zonder piepen enzo in elke versnelling.

Groeten Harmen

Deel dit topic

Reacties

wiltie63
Is de nieuwe v snaar wel de goede maat?
zitmaaierharmen
Er is alleen een nieuwe pulley op gegaan van de zelfde maat als die was. er zit nog wel dezelfde vsnaar op als erop zat.
zitmaaierharmen
De nieuwe pulley is de goede maat maar voor me gevoel moet die iets kleiner omdat als ik de koppeling indruk die nog steeds rijd enzo.
Rick deerefan
Dat is misschien de nieuwigheid? of het zit te strak ik had het ook maar is vanzelf over gegaan
zitmaaierharmen
Bedankt voor de reactie.
gaat het dan ook over dat die meteen wegrijd in zijn versnelling? als je de koppeling indrukt ontspant de vsnaar natuurlijk maar kan dat gepiep dan ook van de motor pulley komen omdat de vsnaar daar langs piept of bij de versnellings bak?

Groeten Harmen
Fast Eddy
V-snaar te strak.
zitmaaierharmen
Hoe krijg je die losser of is daar een stelmoertje voor?

Groeten Harmen
johndeerefiat
@zitmaaierharmen Jaa je moet je spanner losser zetten meestal met een moertje
zitmaaierharmen
Oke bedankt!

Harmen
DESLAGERURRE
Maar het is ook nieuwigheid omdat de nieuwe pully nog niet zo glad is .. en dat dan dev snaar nog een beetje grijpt in de pully ..
zitmaaierharmen
Maar geeft dat het piepen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van zitmaaiers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
8