Illustratie van:

Fiat 666 - aftakas inschakelen

Hoe schakel je de aftakas van een fiat 666 in.hoe verzet je de toeren ervan (1000-540).is dit een mechanische of hydraulische?

Deel dit topic

Reacties

fiatjuh
Als het zelfde is als bij een 45-66 wat ik denk want het is dezelfde serie,dan zit achterop de achterbrug ter hoogte van de achteras aan de linkerkant de toerenschakeling hendel van 540 naar 1000,puur mechanisch. bij ons gaat inschakelen met de handkoppeling eerst horizontaal zetten die hendel rechts onder het stuur dan links onder de stoel de hendel op rijonafhankelijk naar voren zetten en dan de handkoppeling inschakelen die komt dan weer vertikaal te staan als de aftakas in werking is. als de aftakas niet gebruikt wordt altijd het hendeltje links bij de stoel weer in vrij zetten en de handkoppeling weer vertikaal te zetten om onnodige slijtage aan de koppeling te voorkomen! het hendeltje lins onder de stoel kan ook naar achteren voor de rijafhankelijke aftakas,dat is om er een aangedreven aanhanger mee aan te kunnen drijven
marco steyr
@fiatjuh klopt, bij dr case farmall is dit nog steeds hetzelfde 😄
fiatjuh
@marco steyr als het goed is wel dacht dezelfde techniek grotendeels van de oude fiats
FabianFendt
Wat fiatjuh zegt klopt de hendel onder je stuur omhoog trekken en dan bij je achterbrug 540-0-1000 keuze maken
marco steyr
@fiatjuh klopt, de kleinere series van case zijn allemaal fiats 😄
jmos
@fiatjuh
kleine verbetering. 😛
aftakaskoppeling horizontaal houden is slecht voor je druklager. 😄 en als het te vaak gedaan wordt komt het wel eens voor dat wanneer je de rijkoppeling intrapt de aftakaskoppeling ook ontkoppelt.
fiatjuh
@jmos klopt helemaal,altijd even doen als is het maar 5 minuten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 666 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
141