Illustratie van:

John Deere 3030 - brandstof pomp

Pomp verdraaien/vervroegen help dat nu echt??

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Is weer een duidelijke vraag, waar gaat het eigenlijk om...
Graag iets specifieker uitleg graag....
jmos
Het helpt. maar waarmee kan ik je niet zeggen. het kan je helpen de motor njet meer draaiende te krijgen. het kan je helpen geen pakje boter meer van tafel te trekken enz.
atlaspower
Nee, een cav pomp regelt zijn eigen af (vervroegen en verlaten) naar gelang toerental, , en je kan hem dus maar beter laten staan als ie goed staat
ps een lijnpomp doet dit niet
Rega
Roken is laat,
starten is vroeg.
jd4020slepper
Het helpt zet he maar 5 graden vroeger wereld van verschil
atlaspower
@jd4020slepper als het bij jou hielp,(en je hebt dit duidelijk gemerkt ) denk je dan niet dat ie al goed verkeerd stond voordat je hem eens ging verzetten ? Als ik alle vragen hier zo lees word er wat afgekloot met brandstof pompen, lijkt mij sterk dat ie verkeerd afgesteld vanaf fabriek komt, en die stellen hem echt wel goed af, qwa optimaal over het hele toeren gebied.
jd4020slepper
@atlaspower klopt maar als je meer brandstof gaat geven is het beter om hem wat vroeger inlaat spuiten als je dit niet doet spuit hij nog diesel in na tdc al die diesel wordt rook en rook is ongebruikte energie als je een trekker op standaard timing hebt staan en je draait hem op gaat ie roken zet je de pomp iets vroeger stopt ie met roken dus alle diesel ontbrand volledig dus meer vermogen of dan wel meer koppel en bij een turbo motor helpt het om de uitlaat temperatuur lager te krijgen waardoor de inlaat lucht ook koeler blijft koele lucht zit meer zuurstof dus nog meer vermogen ik hoop dat het zo duidelijk is waarom veel mensen de pomp vroeger zetten
atlaspower
@jd4020slepper klinkt logisch ga er wat meer info over inwinnen, zo leer je weer wat, bedankt voor de tip

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4