Venlonaar vast voor diefstal graafmachine



De politie heeft zondag in Well een 37-jarige Venlonaar aangehouden wegens diefstal van een landbouwvoertuig ter waarde van enkele tienduizenden euro's.

Well
Van onze verslaggeefster

Agenten zagen zondagmiddag op parkeerplaats aan de Grotestraat in Well een kleine graafmachine staan, waarbij twee mannen zich verdacht ophielden. Toen ze polshoogte gingen nemen, reed een verdachte meteen weg in een auto, waarbij hij een stopteken negeerde.

Een 37-jarige man uit Venlo werd ter plaatse aangehouden op verdenking van diefstal van de machine. Uit onderzoek bleek dat de graafmachine eerder was gestolen bij een agrarisch bedrijf in het Duitse Straelen.

Gepubliceerd op: 31.12.12 14:31, laatste update: 31.12.12 14:47 www.limburger.nl

Deel dit topic

Reacties

Maisbaal
Dus hier geldt ook niet direct naar polen wat vele hier al maar roepen!
Boemrang
Maisbaal, de link werkt niet....
Boerenjongen16
@Maisbaal Inderdaad, je hebt overal kwaaie tussen zitten ook in ons eigen landje!
jelledexta
Weer die polen he! Haha
casejxu115
Complimenten hiervoor goed bezig politie:)
ford5000
Zo zie je maar weer. Niet altijd gelijk met het beschuldige vingertje in Oostelijke richting wijzen.
radium45
@ford5000 Wij beiden komen toch ook uit het oosten?
radium45
@ford5000 De 2 kluge loute
ford5000
@radium45 Ja. der Dritte zit nu vast voor de diestal van dat kraantje. 😃
jehan
Ja de wijzen komen uit het oosten
radium45
@jehan ie bunt een onwiezen 😛
jehan
@radium45 ja hmmm was aardig kalm vandaag
radium45
@jehan ik neet, wat een carbid ging erdeur vandage
jeroen946
@jehan ja dat is een goeie 😄
jehan
@radium45 kiek an goed ant knappen gewest dus .ik ben vanmiddag op 2 plaatsen ff wezen kijken ..
radium45
@jehan bun kats doof an de boavenkante.
jehan
@radium45 hahah reacties hier moet je lezen en das dan nu maar goed ook
jehan
@radium45 vraog mien trouwens af wat het is um doof an de onderkante te wezzn
jmos
@radium45
de wijzen komen uit het oosten ja. 😄 @ford5000 is een goeroe dus die hoeft er niet perse weg te komen. 😄
ford5000
@jmos Krieg ie toch nen stet............
JD6930
Quote @casejxu115:
complimenten hiervoor goed bezig politie:)

Inderdaad complimenten!

Zijn weinig agenten in Nederland die het voor elkaar krijgen een misdadiger ook daadwerkelijk op te pakken. De meeste moeten eerst nog 20 minuten rondjes rijden aan de andere kant van het dorp/stad voor men ter plaatse komt, in dit geval waren ze dan al ter plaatse maar dan nog; zijn er weinig in Nederland die dan ook daadwerkelijk de verdachten op kunnen(durven te) pakken.

Complimenten!
HesselFiatpower
Verkeerd volk zit overal, ook op tf!
Boemrang
@ford5000

Zo zie je maar weer, onze Limburgse politie is weer goed bezig..
jd4050
@JD6930

Met dank aan al die $}{$¥%#regels en veel te weinig blauw op straat als het nodig is in nederland valt het ook niet mee om iemand te pakken.

In amerika is het bam bam bam laden bam bam bam klik klik klik... Als ze bijna zeker weten als je wat hebt gedaan en je vlucht.
JD6930
Quote @jd4050:
@JD6930

Met dank aan al die $}{$�%#regels en veel te weinig blauw op straat als het nodig is in nederland valt het ook niet mee om iemand te pakken.

In amerika is het bam bam bam laden bam bam bam klik klik klik... Als ze bijna zeker weten als je wat hebt gedaan en je vlucht.

Tja. De Nederlandse politie heeft het ook niet makkelijk als ze iemand moeten pakken.

Ze mogen niet schieten voor ze zelf beschoten worden, ze mogen iemand niet hard aanpakken wand dan worden ze beschuldigd van mishandeling en belanden ze zelf in de cel inplaats de crimineel. En zo zijn er meer onbegrijpeleijke regels waar ze zich aan moeten houden.

Het zou tijd worden als de politie in Nederland eens de zelfde regels mocht handhaven als die in Amerika. Dan waren er hier een stuk minder problemen denk en belanden een stuk meer criminelen in de cel inplaats van degene die de criminelen willen tegen houden/pakken.

Als er in Amerika iemand door rood licht rijdt en stoptekens negeert krijgt ie een heel korps achter zich aan. In Nederland als er geld voor is 1 auto waarschijnlijk, en meer niet.
Henk 1120
@JD6930 Denk dat jij maar eens in de politiek moet. Komt alles hier in Nederland eindelijk goed.......?
KHD Deutz-Fahr
Quote @JD6930:
Ze mogen niet schieten voor ze zelf beschoten worden, ze mogen iemand niet hard aanpakken wand dan worden ze beschuldigd van mishandeling en belanden ze zelf in de cel inplaats de crimineel. En zo zijn er meer onbegrijpeleijke regels waar ze zich aan moeten houden.

Het zou tijd worden als de politie in Nederland eens de zelfde regels mocht handhaven als die in Amerika. Dan waren er hier een stuk minder problemen denk en belanden een stuk meer criminelen in de cel inplaats van degene die de criminelen willen tegen houden/pakken.

Helemaal mee eens, ze moeten net als de Amerikaanse politie gaan werken. Bij een achtervolging gewoon de auto van de weg af rossen.

Maar het klopt niet helemaal wat je zegt, over de schiet instructie. Ze mogen wel een dief in zijn benen schieten, als die verdacht word van een groot delict, bijvoorbeeld moord of verkrachting, dat noemen ze een aanhouding schot. En als bijvoorbeeld een groep bankovervallers een bank uit komen rennen met pistolen en geweren, mogen ze schieten waar ze maar willen, ook al hebben de overvallers nog niet geschoten. Alleen doen ze dat vaak niet, want zoals je zegt de meeste agenten zijn terecht bang dat ze in de cel worden gegooid. Paar maanden terug is er nog een politie agente tot een taak straf veroordeelt omdat ze een inbreker in zijn poot had geschoten, ze dacht dat de inbrekers gewapend waren. Ik zou zeggen, een lintje en een feestje, maar daar denken die Pacifische bestuurders in dit landje heel anders over, jammer.

Ook is het een feit dat de politie niet goed kan schieten. Paintball oefeningen worden verboden, want dat staat de agressief, de politie schiet met een Walther P5, uit 1978, gebaseerd op de Walter P38, uit 1938.... dat ding heeft een magazijn capaciteit van 8 kogels, en ze hebben dan nog een magazijn, dus een agent heeft maar 16 kogels. Daarnaast is de Walther P5 maar zuiver tot 25 meter. De Walther P5 is echt heel heel erg nodig aan vervanging toe. Daarnaast kunnen de meesten agenten helemaal niet schieten, ze moeten drie keer per jaar oefenen, maar bijna geen enkele agent komt daaraan, ook niet aan de drie onderhoudsbeurten die de Walther P5 nodig heeft.
Siebenga
@KHD Deutz-Fahr En jij denkt dat je kan oefenen met paintball? Enkel strategie maar richten beslist niet! En ik weet niet wat jij wilt! Maar als ze allemaal een nieuw dienstwapen verplichten gaan wij dat betalen! Nee dank u


Over die oostblokkers enzo? Staat nergens dat dit een nederlander is! Hij woonde in venlo! Logistiek gezien the perfect spot
KHD Deutz-Fahr
Quote @Siebenga:
En jij denkt dat je kan oefenen met paintball? Enkel strategie maar richten beslist niet! En ik weet niet wat jij wilt! Maar als ze allemaal een nieuw dienstwapen verplichten gaan wij dat betalen! Nee dank u

Een goede vriend van mij werkt bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam, die is ook bewapend, en die traint een paar keer per jaar op een speciale oefen baan met een omgebouwde Walther P5, die ongeveer de zelfde prestaties heeft als de echte Walther P5. Ik ben een keer mee geweest, je kunt een echte schiet partij niet na bootsen maar je kunt het wel proberen 😉.

Dus jij wilt de politie geen nieuw dienst wapen geven. Man heb je soms de complete realiteit verloren :?. Ik vindt je een hele beste gozer, maar dit is een domme uitspraak. Daarnaast heb ik geweldige hekel aan pacifisten 😉. Het oude dienstwapen houden is duurder dan een nieuwe aan schaffen 😃. Omdat Walther een productie lijn speciaal voor onderdelen voor het Nederlandse dienstwapen moet behouden. Ook is het oude dienstwapen al zo tot op de draad versleten, dat ze heel wat nood grepen moeten plegen om het oude dienstwapen operationeel te houden. Daarnaast zijn er al agenten in benarde situaties terecht gekomen, omdat het wapen dienst weigerde, of de munitie capaciteit te klein bleek te zijn. Neem de rellen in Hoek van Holland, toen had één van de vier agenten die in het nauw waren gedreven nog maar drie kogels over. Het is gewoon een feit dat criminelen over veel betere handvuurwapens beschikken dan de politie. Wat moeten we de nabestaanden van agenten in de toekomst gaan vertellen, sorry mevrouw dat u man overhoop is geschoten, maar we vonden het wenselijk om uw man met oude troep en zonder fatsoenlijke training op te laten treden tegen criminelen met veel betere wapens.

En wie komt jouw redden als er een gek rond loopt met een vuurwapen rond je huis, niet de normale platte pet, die is wel zo slim om uit de buurt te blijven, want met de Walther P5 gaan ze het vaak niet redden, nee dan bellen ze eerst het AT op. Duurt wel een uurtje of wat, misschien heb jij die wel niet in een benarde situatie, maar die zijn wel beter bewapend. Of je zou maar in een winkel of een bank werken en je wordt overvallen, de gewone agent is altijd als eerste ter plaatse, maar moet dan wel de middelen hebben om op te kunnen treden. Het AT hebben de Walther P5 er 5 jaar geleden al uit gegooid, voor de Glock 17. Omdat vrijwel elke Walther P5 door hun intensieve training, en gebruik, vast liep en waardeloos werd 😃. De Glock 17 heeft een capaciteit van 17 kogels, tegenover 8 van de Walther pis5, een veel hogere mondingsnelheid, veel betere richtmiddelen , en kan gebruikt worden door zowel links als rechts handige mensen. Want de meeste mensen die links zijn hebben grote moeite met de P5. Daarnaast is de pis5 ook een verschrikkelijk zwaar wapen om mee te dragen, nog voor het merendeel uit staal gemaakt, dat is bij moderne wapens wel anders. Ook is de pis5 levensgevaarlijk, er zit een mechanisme in die zorgt dat als het wapen valt het niet af gaat, bij de Nederlandse pis5 moet er eigenlijk nog een millimeter van de slagpin worden afgevijld, maar dit is door bezuinigen nooit gedaan, in Duitsland is met het zelfde probleem al een hobby schutter om het leven gekomen 😞.

En nu ga ik het helemaal bont maken, ik ben ook voor de aanschaf van de Joint Strike Fighter, ook al kost ons dat miljarden 😄! Gewoon 85 stuks kopen!!
JD6930
Quote @KHD Deutz-Fahr:
Quote @Siebenga:
En jij denkt dat je kan oefenen met paintball? Enkel strategie maar richten beslist niet! En ik weet niet wat jij wilt! Maar als ze allemaal een nieuw dienstwapen verplichten gaan wij dat betalen! Nee dank u

Een goede vriend van mij werkt bij de Nederlandsche Bank in Amsterdam, die is ook bewapend, en die traint een paar keer per jaar op een speciale oefen baan met een omgebouwde Walther P5, die ongeveer de zelfde prestaties heeft als de echte Walther P5. Ik ben een keer mee geweest, je kunt een echte schiet partij niet na bootsen maar je kunt het wel proberen .

Dus jij wilt de politie geen nieuw dienst wapen geven. Man heb je soms de complete realiteit verloren . Ik vindt je een hele beste gozer, maar dit is een domme uitspraak. Daarnaast heb ik geweldige hekel aan pacifisten . Het oude dienstwapen houden is duurder dan een nieuwe aan schaffen . Omdat Walther een productie lijn speciaal voor onderdelen voor het Nederlandse dienstwapen moet behouden. Ook is het oude dienstwapen al zo tot op de draad versleten, dat ze heel wat nood grepen moeten plegen om het oude dienstwapen operationeel te houden. Daarnaast zijn er al agenten in benarde situaties terecht gekomen, omdat het wapen dienst weigerde, of de munitie capaciteit te klein bleek te zijn. Neem de rellen in Hoek van Holland, toen had ��n van de vier agenten die in het nauw waren gedreven nog maar drie kogels over. Het is gewoon een feit dat criminelen over veel betere handvuurwapens beschikken dan de politie. Wat moeten we de nabestaanden van agenten in de toekomst gaan vertellen, sorry mevrouw dat u man overhoop is geschoten, maar we vonden het wenselijk om uw man met oude troep en zonder fatsoenlijke training op te laten treden tegen criminelen met veel betere wapens.

En wie komt jouw redden als er een gek rond loopt met een vuurwapen rond je huis, niet de normale platte pet, die is wel zo slim om uit de buurt te blijven, want met de Walther P5 gaan ze het vaak niet redden, nee dan bellen ze eerst het AT op. Duurt wel een uurtje of wat, misschien heb jij die wel niet in een benarde situatie, maar die zijn wel beter bewapend. Of je zou maar in een winkel of een bank werken en je wordt overvallen, de gewone agent is altijd als eerste ter plaatse, maar moet dan wel de middelen hebben om op te kunnen treden. Het AT hebben de Walther P5 er 5 jaar geleden al uit gegooid, voor de Glock 17. Omdat vrijwel elke Walther P5 door hun intensieve training, en gebruik, vast liep en waardeloos werd . De Glock 17 heeft een capaciteit van 17 kogels, tegenover 8 van de Walther pis5, een veel hogere mondingsnelheid, veel betere richtmiddelen , en kan gebruikt worden door zowel links als rechts handige mensen. Want de meeste mensen die links zijn hebben grote moeite met de P5. Daarnaast is de pis5 ook een verschrikkelijk zwaar wapen om mee te dragen, nog voor het merendeel uit staal gemaakt

Tja, de Nederlandse regering...

Vindt het ook slecht dat ze zoveel straaljagers, helikopters en tanks bij defensie er uit gegooid hebben. Wat heb je daar aan? Het kost minder als dat ze ze houden, maar de veiligheid gaat er zo wel op achteruit.

De politie heeft inderdaad ook veel te strenge regels waar ze zich aan moeten houden, en niet alleen de politie. De gehele bevolking als het gaat om beschermen van je eigen en eigendommen.

Die inbreker die bij een inbraakpoging in Diessen om het leven kwam bijvoorbeeld, de bewoners moeten nu vrezen voor een hoge straf omdat iemand anders hun tuin binnen kroop met als doel de kostbare vogels mee te nemen, en vervolgens na zelfverdedinging van de bewoners het lootje legde, en volgensmij ook nog door een natuurlijke dood en niet door een te harde aanpak van de bewoners.

En het is enkel Justitie die mogelijk voor een straf gaat. De ouders van de inbreker doen geen aangifte omdat ze weten hoe de man was.
BeterBoeren
T de Zero Tolerance kunt u diefstal voorkomen! De Zero tolerance is klein en effectief, het kan makkelijk worden gemonteerd op de tractor. Ingeschakeld geeft het apparaat geluid af ter hoogte van maximaal toegestane decibels, het alarm gaat pas weer uit als de eigenaar met zijn unieke 'sleutel' gemakkelijk weer uitschakelt. Naast het geluidsalarm krijgt de eigenaar en / of de centrale een sms als onbevoegden het productiemiddel aanraken.

Interesse? Neem dan contact op met martin@beterboeren.eu
BeterBoeren
T de Zero Tolerance kunt u diefstal voorkomen! De Zero tolerance is klein en effectief, het kan makkelijk worden gemonteerd op de tractor. Ingeschakeld geeft het apparaat geluid af ter hoogte van maximaal toegestane decibels, het alarm gaat pas weer uit als de eigenaar met zijn unieke 'sleutel' gemakkelijk weer uitschakelt. Naast het geluidsalarm krijgt de eigenaar en / of de centrale een sms als onbevoegden het productiemiddel aanraken.

Interesse? Neem dan contact op met martin@beterboeren.eu

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
33
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
8