Revisie kohler motor

Dag,

Er staat hier in de buurt een John Deere 212 te koop, maar de motor heeft geen compressie. Nu zou ik de motor zelf willen reviseren. Heeft iemand een idee hoeveel het mij ongeveer gaat kosten aan onderedelen ? Het betreft een Kohler 476cc 1 cilinder motor!

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

JD92
Vaak is het bij zitmaaiermotoren goedkoper een nieuw blokje te plaatsen dan een blok te reviseren. Op Kramp.com kan je overigens wel bekijken of daar iets te verkrijgen is. Schijf de artikelnummers op en bel een mechanisatiebedrijf en je weet meteen je prijs
marco steyr
Hangt er van af waarom de motor geen compressie heeft, zuigerveren lek, kleppen die open blijven, door geroeste cilinders....
theokootstra
Het lijkt mij inderdaad ook verstandig om even naar de kleppen te kijken. En ook even naar de timing (!) want het komt erg nauw.
dennis fordson
Zit er genoeg olie op anders kan de drijstang oook nog wel eens gebroken zijn
jo845xl
Zuiger zit je rond 150 à 200 euro , is ie nog niet geboord , geen pakking of niks en is de cylinder nog goed ? Nieuwe motor rond 1000 à 1200 euro (kan het juiste model niet vinden) Als dat ding voor de rest dik in orde is en je kunt dat voor een prijsje kopen , misschien maar beter een nieuwe motor , maar ik heb eens opgezocht en blijkbaar is dat ding op z'n minste al 25 jaar ?
Fendtatje
@jo845xl ja is idd al een oud ding maar oerdegelijk ...
jo845xl
@Fendtatje Als ie voor de rest inderdaad in orde is ? Gewoon prijs vragen van een nieuwe motor en dan zie je maar .
DCASE
Kohlers hebben nogal eens problemen met koolvorming in de klepgeleiders waardoor de kleppen slecht of helemaal niet sluiten.
fendtinterfan
@Fendtatje kun je beter een imitatie honda kopen en die erop bouwen. kost een stuk minder geld en ze zijn 3 x zuiniger
fendtinterfan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9