Illustratie van:

David Brown 1210 - speling achterwiel

Hallo bij onze david brown 1210 zit er nogal wat speling op het rechter achterwiel (eindaandrijving)weet iemand of dit nastelbaar is of moeten er nieuwe lagers in?

Deel dit topic

Reacties

PatrickZ
Da hoort nie
ADB996
Bedoel je dat als je de achterkant om hoog zet, dat je de wielen kunt bewegen, waar bij je ook bonk hoord???
mantagek
Je kan ze gewoon opstellen.
mantagek
Wel de halve manen er tussen weg halen
david 1210
Halve manen? bedoel je spie's en waar kan ik hem opstellen moet dan de achterplaat van de eindaandrijving eraf.
DieterL
Bij een 1210 kun je de lagerspeling afstellen met de stelbout ad binnenzijde van de eindreductie, zichtbaar als je achter de trekker staat. Deze bout is normaal geborgd met ijzerdraad. De lagers van de eindreductie zijn conisch en moeten iets voorspanning hebben, zeker geen ruimte.
Voel je wel met vastdraaien, wiel er wel ff afhalen. Je hoeft de eindreductie niet te openen. Suc6 😄
david 1210
Bedankt hier kan ik wel wat mee de ijzerdraadborging is nog intact dus niet eerder aangedraaid, doe ik gelijk nieuwe olie op de eindreducties.SAE 140 als ik het goed heb?
DieterL
Klopt, SAE140 voor de eindreducties.

Tussen de bout en het huis van de eindreductie zitten shims. Deze verwijderen, bout aandraaien tot speling eruit is + beetje voorspanning, dacht 0,25mm, ruimte dan opmeten en dan weer passende shims plaatsen.
david 1210
Is gelukt speling is eruit nieuwe olie zit erop.
DieterL
Mooi zo! 😄
carmen-tuinier
Hoe zit dat bij de david brown 990 wij hebben opeens ook speling op bijde achterwielen kun je de lagers van de 990 ook stelen zoja waar en hoe?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3