Minitractor vragen

Ik zou een tractor(tje) willen kopen - omdat ik hou van tractoren - maar ook om een dubbelassige aanhangwagen geladen (max 750kg) door een (soms drassige) weide te trekken - nu ben ik al enkele keren met mijn Dacia vastgereden in de weide. Is een minitractor à la 15pk en 4x4 voldoende?
Wat is het essentiele verschil tussen Hinomoto - Iseki - Kubota - Yanmar?
de laatste 3 merken zie je "overal". Hinomoto bijna niet. Wie heeft er ervaring met Hinomoto? Wat zijn de meest voorkomende defecten?

Deel dit topic

Reacties

ronald-deutz-fahr
Ik heb Geen ervaring met minitrekkers, en k weet niet watvoor auto je hebt, maar als dat n 4x4 is, zul je met 15pk weinig verder kunnen komen.... (ik zou wel 1 van de 3 bekende merken kopen)
TractorFreakDiego
Wij hebben een hinomoto n179
TractorFreakDiego
En we zijn er tot nu toe wel tevreden over
Favorit614
Helaas ben je telaat , hier had je een leuke trekker aan gehad 😃
ebay.de/itm/170976221559/…
orangpower
kzou voor kubota gaan deze zijn zeer betrouwbaar en oer sterk zou wel voor min 20pk gaan.
Of johndeere ook een aanrader deze hebben yanmar motor.
JD3010
@Favorit614 Die is kleiner dan normaal. 😃
inter633733
Je kan denk ik beter een kleinere trekker kopen bijv. International 423 (zijn meestal ook goedkoper!)
fendt308-driver
Wat is je budget?
+1
JD 6430 The Best
Ik heb een iseki van 18 pk en zijjn er heel tevreden over 😄 veel beenruimte, pittig motortje, goede hef en heel betrouwbaar 😄
+1
Wimsumar
Beste Filerijder: Ik heb een Iseki van 13 p.k. 4 X 4.
Een minitractor à la 15pk en 4x4 is voldoende om een aanhangwagen door de weide te trekken.

Storingen bij mij in 6 à 7 jaar bezit (tweede hands gekocht bij dealer/importeur): accu, waterpomp, bedrading van contactslot.
deutzfanJos
@Favorit614 sow heb ze wel is in het echt gezien die 1:2 Mb en schluter. maar wist nie dat ze zo prijzig waren pfoeh
schreeuwertje
@Favorit614 de fendt 626 stond toch ook te koop?
+1
nhmonteur
Ik werkte als scholier bij een fruitteler, die had vele minitractors vooral om plukkarren te trekken.
Dit waren allemaal kleine 2 of 3 cilinder tractoren die met gemak 4 a 5 karren trokken vol met fruit door drassige grond.
Er was zelfs een kleine shibaura die daar Leopard werd genoemd. Deze kreeg zelfs de spuittrekker met bouwkeet los uit de modder getrokken.
Dus een aanhanger van 750 kg moet zo'n kleine trekker makkelijk kunnen trekken. Zorg er dan wel voor dat er goed profiel op de banden zit.

Hieronder een foto van ongeveer dezefdel shibaura als die ze daar hadden.
Favorit614
@schreeuwertje die was ook te koop , en heeft een andere eigenaar gekregen, die er iets meer er voor heeft betaald
Favorit614
@JD3010 Daarom , de zoeker zoekt een kleine 4wd trekker , met ca 15pk .
dus dit is een kleine , 4wd , en 27pk. WAT WIL JE NOG MEER 😃
O,ja in de tuinstoel op het terras genieten van een biertje , de trekker rijd wel
nicolass
Ik heb eerst een kubota gehad die beviel goed was een 16 pk en kon een 2as kar goed trekken, daarna had ik een hinomoto die kon de kar ook goed trekken we hadden er geen klachten over deze hebben we uiteindelijk verkocht omdat de motor aan revisie toe was (kijk maar is tussen men foto's)
ik zou al deze merken we aanraden alleen heb ik met iseki en yanmar geen ervaring ik zou zeker wel voor een 4x4 gaan !
Fendt926Driver
De eerste die ik vondt was een hinimoto voor niet zo heel veel. heb er geen ervaring mee.

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
newhollandTL
Ik heb zelf een hinomoto van 18 tot 20 pk ik heb er nog maar weinig problemen mee gehad een keer een verstopt brandstof filter maar mee ook niet. trekker komt eigenlijk overal wel door ook met onze grote tandemasser aanhanger. ik zou vooral goed kijken wat je met de trekker gaat doen en wat je verwacht dat die moet gaan doen
velsje
@newhollandTL hoe bevalt zoon hinomoto na 10 jaar?? Is het wat? Of liever iseki ofzo iets?
+1
kokkiekubotaman
Wij hebben hier 2 kubota trekkers, 1 van 30pk en 1 van 15pk. Alle 2 4x4 en ze bevallen alle 2 super goed! Kzou nie anders meer willen!

Maar 15pk 4x4 kan met gemak 750kg door drassige grond heentrekken, als je maar voldoende profiel hebt. Ook zou ik gaan voor een yanmar kubota of iseki, hinomoto is een beetje onbekend merk dus zijn er minder onderdelen van beschikbaar. Van Yanmar kubota en iseki staan zat onderdelen op internet. Welke je kiest van de 3 merken maakt niet zoveel uit, alleen de prijs is anders, zo is gemiddeld genomen een iseki duurder dan een yanmar, en kubota weer duurder dan iseki
peter-witvliet
Ik zou een yanmar nemen, met dubbel lucht. die kun je krijgen bij vm service in swifterbant (tarpanpro) ze zijn wel aan de prijs, maar heel sterk. eigelijk zijn alle merken die je opnoemt wel goed.
Sideswipe
Ik had een kubota met 21pk en die zou dat makkelijk trekken, had 4 versnellingen met 3 groepen waarvan de eerste groep kruipen was. Zeker wel eentje nemen met 4wd.

En als je er de weg mee op wilt met Kubota ff opletten of het een grijs import is (of een kenteken heeft). Met de japanse markt modellen zit het net ff anders met verlichting.

Dan zou je nog kunnen toevoegen een NH Boomer, Shibaura of Kioti qua merk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
82