Illustratie van:

John Deere 3040 - controle lampje

Hallo, met dit koude weer heb ik mijn tractor proberen starten, (er zit moterverwarming op) hij starte van de eerste keer.
Maar viel na een minuut terug stil en er ging een lampje branden van een tandwieltje met in het midden een stippellijn.
Weet iemand wat dit wil zeggen? En wat ik er aan kan doen?

groetjes

Deel dit topic

Reacties

waenink10
Euhh kijk in het instructie boekje?
Patrick 2020
Hydrauliek oliefilter aan vervanging toe?
Tom VB
Vlokken in je diesel ?
case-jannes
Olie pijl telaag?
Boemrang
Dat er iets niet in orde is.... 😃
waenink10
Het instructie boekje is er niet voor niks uitgevonden of bel ff de mechanisatie op en vraag het
Fendtgek
Lampje eruit halen 😃
Adri-JD850
Volgens het boek;als het lampje voor versnellingsbakoliedruk brandt, moet U het oliepeil in de versnellingsbak controleren en het versnellingsbakoliefilter controleren of het schoon is.
Patrick 2020
@Adri-JD850 Zat ik toch mooi in de richting. Tandwieltje is meestal de achterbrug he.. 😉
Straw
Wilde net zeggen, is hetzelfde bij mijn 3640.
oliepielen zo nodig bijvullen,
filter controlen
(indien nodig alles effe vervangen weet niet hoe lang geleden)
Goed?
kan namelijk ook zo zijn dat de sensor kapot is
Dan die effe doormeten
Tom VB
Een 3040 valt niet uit wanneer dit controle lampje brandt.
Vermoedelijk aldus 2 dingen aan de hand ?
JD3010
Ging het lampje branden voordat de motor uitging, of erna. In het laatste geval hoeft er geen probleem te zijn.
Probeer eerst de motor maar aan het draaien te krijgen en controleer dan ook of er geen vlokken in je diesel zit. Dat zou heel goed kunnen met dit winterweer.
kevin kl
Echt john deere kwaliteit
atlaspower
Nu het zo koud is is de olie heel dik, en zou je filter/oliedruk lampje kunnen gaan branden, als hij warm is zal hij (waarschijnlijk ) wel uitgaan, zo niet vervangen filter, heb hier ook een trekker met een gevoelig lampje/sensor, als het kouder word steevast, maar na 10 minuten draaien gaat hij weer uit als de olie wat warmer word, filter vervangen helpt niet.
mels
Kan misschien zijn dat er wat water in het hydrofilter zit,dit is nu natuurlijk bevroren en dan wil er uiteraard geen olie door het filter.Filter vervangen zal het probleem oplossen in dat geval.Lijkt mij enkel sterk en ik verwacht een ander probleem.Laat het hier even weten als je het gevonden hebt????
tomvandenb
Hij heeft even gedraaid, toen ging het lampje aan wanneer ik de lift omhoog probeerde te doen, en toen viel hij stil, nu krijg ik hem niet meer gestart, het lijkt wel of er iets vastzit, (vastgevrozen)? (of ergens vocht in?), ik heb er geen handleiding boekje van.
johan101
Helelucht kanon er een uurtje onderdoor laten blazen
Tom VB
Het lijkt idd wel op een serieuzer probleem als vlokken in de diesel. De trekker eerst maar eens warm maken lijkt me een idee, dan eens kijken. Voldoende accu vermogen ?

Wat je vervolgens kunt controleren is of de hydropomp voor in de neus wel vrij draait. Zo ja en de trekker wil nog niet starten/rondgaan zit er iets vast in de achterbrug.
tomvandenb
Het lijkt wel of hij de starter niet meer rond krijgt, zo deze vastgelopen kunnen zijn? Er zit een moterverwarming op, zou het kunnen dat de olie is verdamp? De hydroliek olie en moterolie zijn nog oké als ik op de peilstok kijk.
mels
Kijk eerst eens of je beweging in de motor kunt krijgen,dit kan aan de as van de hydropomp voorin.Ik denk aan een vastgelopen lagedrukpomp,die zit achter het koppelingshuis in de transmissie.Dit kan gebeuren namelijk als dit tandwielpompje versleten is. jdpc.deere.com/jdpc/servlet/… In de link de pomp die ik bedoel.Ik denk dat die is vastgelopen omdat het lampje aan ging en daarna de trekker uit.Ben bang dat ie doormidden moet.Als je weet hoe dat moet is het 2 uur werk en een uur om de pomp te wisselen.350 euro kost die. dan weer 2 uur in elkaar prutsen.
tomvandenb
Hoi mels, bedankt voor je reactie, zou het ook gewoon kunnen dat er ergens vocht in zit en dat het met deze vries temperaturen vast gevrozen is? Hij staat namelijk altijd buiten, en toen ik hem starte was het namelijk heel hard aan het vriezen, hij starte toen direcht maar de lift en voorlader deden het niet goed,(gingen heel traag) toen ging het lampje aan en viel hij stil. en er zit nog genoeg hydroliek in.
mels
Dat kan maar dan moet je in de nieuwe week even proberen als de temperaturen weer boven nul komen.Op het probleem wat jij schetst is niet zomaar uit de losse pols een antwoord te verzinnen.Als je motor weer aan de praat hebt lezen we het hier wel.Als het lampje dan nog brand is het echt mis en zul je ea uit elkaar moeten peuteren.Het is goed te doen bij een 3040,zorg wel dat je hem ff goed schoon spuit voor die tijd vooral onder de cabine.Remmenreiniger inslaan en de compressor aan.FF steuntje maken om de voortrein op te zetten, 2 pootjes met een schoor dwars en aan de pootjes naar voren een.Vastbouten aan de zijplaten van het frame.
tomvandenb
De as draaid vrij rond als ik aan de ventilator draai, waar zit de vitesse olie? en waar zit daat het pijl voor? moterolie en hydroliek olie zijn ok.

groetjes
tomvandenb
Ik heb hem gewoon terug gestart gekregen nu, dus er zal toch ergens water inzitten dat bevroren is geweest denk ik
mels
Mooi

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
6