Ervaringen met klepelmaaier Boxer 180 AFG

Ik heb een landini 80 pk 4WD en ben op zoek naar een klepelmaaier voor heuvelachtig terrein. Zag dat deze Boxer maar ook Skorpion relatief goedkoop zijn voor een side shift met maaibreedte van 180 cm. Terrein bestaat uit wild gras met af en toe wat stammetjes met boom aanplant. Maai 1 keer per jaar en mag blijven liggen. Zijn dit dan geschikte klepelmaaiers ??
Zijn relatief goedkoop als je ze vergelijkt met Votex of perfect ??

Deel dit topic

Reacties

jvdh93
Het zijn opzich goede klepelmaaiers, maar de kwaliteit is niet te vergelijken met bijv. een votex. De aandrijflijn is veel lichter en ze zijn minder zwaar gebouwd.
frank de boer
Betekent dat dan dat met een zwaardere tractor je boel kapot trekt ??
Wimsumar
Beste
Quote @frank de boer:
met een zwaardere tractor je boel kapot trekt

Nee, dat hoeft niet. Dergelijke machines zijn uitgerust met ''botsbeveiligingen'' en (overbelastings)breekbouten en/of slipkoppelingen in de aandrijflijn.
frank de boer
Dan zou het dus voor relatief weinig frequent gebruik een goede maaier zijn ...
Wimsumar
Beste
Quote @Frank de Boer:
een goede maaier

Zoals met alle machines, ''als ze gebruikt worden waar ze voor gemaakt zijn'', is de keus voor deze maaier een goede keus.

P.S.: Let wel: het is geen stobbefrees! De boomstammetjes kapot slaan is geen enkele maaier geschikt voor!
boer
Tsjaa is is de helft of nog minder als de prijs van een votex dus verwacht er dan ook niet veel van

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
9