Hydroliekcilinders

Hello hydrauliekfanaten,
Twee hydraukiekcilinders naast elkaar boring 40 stang 25 gevoed door een pomp die 15L geeft,zou dat voldoende zijn om zo'n 500kg naar omhoog te duwen? Gaat hier om een lifttafel.

Deel dit topic

Reacties

radium45
Dat is niet te berekenen met de gegevens die jij aanleverd.
JOHNDEEREBOERTJE
Dan moet je eerst weten hoeveel druk je pomp geeft.
radium45
Valtra-Fordpower
Slagvolume bepaald 1ding, de snelheid van het uitschuiven de cilinders. De bijbehorende druk bepaalt de kracht van de cilinders.
322kris
Op de pomp staat vermeld dat ze max 250bar geeft,weet je dan iets meer,
JOHNDEEREBOERTJE
En 1bar is 1 kilo per cm2
JOHNDEEREBOERTJE
Oppervlakte van de zuiger is: 2x2x3,14=12,56(straalxstraalx3,14)
12,56x250=3140KG per cilinder.
dacht ik...
Favorit614
Quote @322kris:
max 250bar geeft,weet je dan iets meer

Maar waar staat het overdruk op afgesteld
selten
@Favorit614
Daar heb je gelijk in, maar de overdruk zou een op maar ~39,8 bar afgesteld moeten staan, om te zorgen dat de cilinder het niet meer kan drukken 😉. Aangezien hij er 2 wil gebruiken hij nog minder nodig heeft, dus dan kom je uit op dat je een druk van ~19,9 bar nodig hebt 😉
Joop3
@selten Niet helemaal waar. Als het om een lifttafel gaat, ga ik er van uit dat de cilinders er aan het begin van de slag onder een ongunstige hoek in staan. Aan jou de taak om de kracht van de cilinder te ontleden in een horizontale en een verticale component...
selten
@Joop3
Ja sorry ik had daar even niet bij stil gestaan, maar natuurlijk heb je gelijk. Sorry beginnersfoutje 😉
Dr Fendt
Valt me niks tegen mannen 😄

Reken wondertjes hier! 😃
selten
Quote @Joop3:
Aan jou de taak om de kracht van de cilinder te ontleden in een horizontale en een verticale component...

In principe is er toch een kracht mogelijk, die 12 keer zo groot is als de kracht om hem echt omhoog te drukken. Dan zou je de cilinder in een schuinte van schuin=12:overstaand=1 kunnen zetten. Neem ik daar de tangens van dan kom ik uit op dat de minimale hoek is ~4,8 graden. Met een enkele cilinder is de ratio 6:1 dan zou je een hoek van ~9,6 graden.
Valtra-Fordpower
Doen jullie maar moeilijk rekenen, ik zal wel even zeggen dat het lukt. Makkelijk. 😛
322kris
Alvast bedankt voor de respons.Heb gezien dat er normaal een cilinder met boring 50 onderzit maar om de kracht te verdelen dat het niet op één punt komt te staan en ook om met dunnere cilinders een grotere "vertrekhoek" te bekomen nm.12°.Of is er iets verkeerd aan mn redenering?
Heb fotos bijgevoegd in "Zelfbouw".
selten
@322kris
Grotere vertrekhoek, zorgt ervoor dat de cilinder makkelijker meer kracht tilt. En de rest van uw verhaal snap ik niet zo goed, wat u bedoeld met de grotere kracht en de dunnere cilinders.
selten
@322kris
U kan met 1 cilinder van 40mm en een vertrekhoek van 12 graden, mits u de 250 Bar heeft, 650kg kunnen tillen. Daarbij zit ook het gewicht van de tafel die u moet tillen. Die moet u ook meetellen 😉
322kris
Spreek niet van grotere kracht,wil 2 cil.gebruiken om zo kort mogelijk tegen de schaarconstructie te kunnen aanbouwen en niet in het midden met een grotere.Met dunnere cilinders werken bedoel ik dat het vertrekpunt lager komt te liggen,kwestie om de hoek te vergroten.Goed,nie goed?
selten
@322kris
Als u 2 cilinders gebruikt, kunt u een heel erg kleine vertrekhoek gebruiken. En dan zal het vertrekpunt ook laag kunnen liggen. Als u de vertrekhoek vergroot -> lager vertrek punt mogelijk.
322kris
We gaan daar op verder bouwen...het resultaat laat ik dan wel zien.Bedankt om mee te denken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1