Duport spaakwielbemester

Heeft iemand ervaring om je grasland te laten bemesten met een spaakwielbemester? En dan als vloeibare kunstmest Anisol?
Ik hoor het graag.

Groeten Stefan

p.s. Dan bedoel ik zoiets:

tractorfan.nl/picture/480951/

Deel dit topic

Reacties

remcotrekker
@stefan310 Mijn buurman heeft zon tank als op de foto! Hij heeft hier ook wel eens gedaan, bevalt super! Een aanrader!
gerrit power
De resultaten die op internet zijn zeer wisselend. Ik heb hier nog weinig ervaring mee. Maar loop me laatste tijd in deze techniek te verdiepen. Maar testresultaten wisselen zeer per grondsoort. Op zand blijkt uit resultaten dat er 9% meer droge stof gehaald kan worden en 20% meer eitwit heb ik horen zeggen.

Dus proberen moeite waard. Wil je echt eens weten probeer het dan eens uit!
t6080
Werkt gewoon het zelfde als korrels kwa opbrengst en zo maar anasol is er niet meer he! verdeling is gewoon veel mooien en beter
Wimsumar
Beste Stefan310: Ik heb een aantal jaren voor de eerste snede ANASOL laten ''spaakwielbemesten''.
Grootste voordeel: Voor de prijs van KAS (in de silo) was de vloeibare Anasol geïnjecteerd.
Ik heb geen opmerkelijke zaken kunnen constateren met betrekking tot opbrengst en voederwaarde.
Als je op internet zoekt op [anasol kunstmest] zijn diverse onderzoeksrapporten te downloaden. (Met helaas nogal strijdige resultaten).
marien jd fan
loonbedrijftamminga.nl/bemesting/
zelf nooit gezien maar volgens tamminga werkt het perfect!
harald vrieling
Hier in de buurt gebeurt het best veel zeker begin van het jaar werkt direct en kost prijs is het zelfde als je het zelf doet , ze zijn hier nu ook bezig met de velt spuit ma die vloeistof is duurder
Wimsumar
Beste Gerrit Power:
Quote @Gerrit power:
heb ik horen zeggen

Erg 'gevaarlijk' om daar op af te gaan.

Onderzoekresultaten:
Negatief:
nutrinorm.nl/nl-nl/Kennisbank/…

Gekleurd:
duport.eu/Pdf/bov022_RUspaak%20lo.pdf/

Gematigd positief:
google.nl/url/…
gerrit power
@Wimsumar Weet ik dat een gevaarlijk punt is. Maar meld het er daarom ook zo bij. anders heb ik het niet gezegd dan is ook niet goed.

Maar het is allemaal tegenstrijdig want is natuurlijk ook net wat weer op korrel doet want injecteren is op dat punt minder weer gevoelig omdat gewas niet kan verbranden en ook altijd in grond terecht komt.
Wimsumar
Beste Harald Vrieling:
Quote @Harald Vrieling:
hier nu ook bezig met de velt spuit ma die vloeistof is duurder

Dat is dan waarschijnlijk NEXT-vloeibare meststof.
Deze heb ik vorig jaar gebruikt (is inderdaad aanmerkelijk duurder). Ervaring is gunstig. Goede/hogere opbrengst, smakelijker produkt en het lijkt gezonder voer voor het vee.
Dit jaar ga ik weer NEXT laten spuiten.

n-xt.com/nl/
gerrit power
@Wimsumar Is met die vloeistof niet kans op verbranding te groot. Of moet je daar heel goed rekening meehouden.
RuudBus
Wij hebben een aantal jaar anasol uitgereden. Vorig jaar gestart met fertiflow, dat was een groot succes
harald vrieling
@Wimsumar zoiets ja
Wimsumar
Beste Gerrit Power:
Quote @Gerrit Power:
kans op verbranding

Anasol liet lichte verbranding zien. (Als gevolg van nadruppelen van de injectiespaken).
NEXT kan veilg met de veldspuit verspoten worden (met 7-gats dop/ 7 straaltjes).
gerrit power
@Wimsumar Oke maar moet deze vloeistof inregen of vind zelf dan de weg naar de wortels. Dat is namelijk vaak nadeel van boven grond strooien.

Met injecteren kan plant gelijk gebruik van maken ook in droge periodes. Ben zelf niet helemaal kapot van gedachte spuiten komt ook dat ik hier nog nooit veel verhalen van gehoord heb deze vinden de resultaten maar heel gewoon.
Wimsumar
Beste @Gerrit Power: De NEXT vloeibare (spuitbare) meststof verdampt/vervluchtigt niet, en is ook niet uitspoelingsgevoelig ( bindt aan klei-humus deeltjes. Het mag daarom al (zeer) vroeg in het voorjaar toegediend worden.
Het zou misschien best wel ge-spaakwiel-injecteerd kunnen worden maar spuiten gaat veel sneller.

AANVULLING: Hier de website van POWERBASIC, vergelijkbare (spuitbare)meststof aan NEXT:

powerlinemeststoffen.nl/l/library/…
gerrit power
@Wimsumar Bedankt voor de info weer wat wijzer geworden vanavond. Spuiten is ook goedkoper als injecteren.
Valtrapowerr
Wij hebben vorig jaar urean laten spuiten, beviel goed. kost net zoveel als dat je korrels in zakgoed koopt en dat moet je dan nog uitrijden.
kon op de streep af zien waar hij was geweest. ging vrij nauwkeurig dmv gps. willen wel zelf blijven strooien en dan 1 a 2 keer per jaar laten spuiten 😉
claas930
Hier in de buurt zijn ze vorig jaar met een spaakwiel bemester begonnen de boeren die het voor het eerst gedaan heben zijn er goed te spreken over. goede opbrengst en gunstig geprijst en de verdeling is vele malen beter als met een strooier
Niek1988
Ik heb dat werk wel aardig wat gedaan, mét de combinatie die op de foto staat...

Het heeft gewoon wat voordelen tov korrels strooien of spuiten:

De vloeistof zit op de plek waar je t wil hebben.
Hoger rendement.
Redelijk goedkoop/net zo goedkoop als korrels in de silo kopen.
jehan
@Niek1988 spuiten is goedkoper hoor
Niek1988
@jehan

Kan kloppen, maar met spuiten heb je weer een paar nadelen dat je behoorlijk afhankelijk van het weer bent. Is het warm en droog heb je kans dat je gras verbrand en als t waait waait veel vloeistof weg... Maar ja elke methode heeft zijn voordelen en nadelen natuurlijk
claas930
Spuiten is niet goedkoper als met een spaakwielbemester de stikstof is veel duurder zit zo 25 cent per kg verschil in als je 80 kg op een ha doet mag het spuitloon nog geen 10 euro per ha zijn
Boerenjongen16
Meteen laten doen... zit héél veel verschil in kwa opbrengt tegenover gras mijn opzicht. ( Op kleigrond.)
fendt-412
@Boerenjongen16
Uit de proef op kleigrond blijkt juist dat de opbrengsten fors lager zijn. Het bemesten van vloeibare kunstmest wordt hier in de regio ook gedaan omdat het voor het geld in de grond zit als dat je KAS in de silo hebt. Dit is per kilo N.

Of het ook werkelijk goedkoper is per kilogram drogestof vraag ik me af. 13% lagere eiwitpercentage in gras is nogal wat. Zet het maar eens op kilo's krachtvoer. Kun je snel een paar liter diesel voor verstoken door zelf nog te kunstmeststrooien.

nutrinorm.nl/nl-nl/Kennisbank/…
Boerenjongen16
@fendt-412 Ókay. Toch zie je hier een betere opbrengst in de gras/ tarwe tegenover gewone kunstmest...
t6080
@fendt-412 wij zelf laten het ook al 5 jaar op onze 60 hectare kleigrond doen. afgelopen jaar is een profje gedaan samen met de buurman die korrels strooide op de zelfde dagen al het landwerk gedaan alleen de mest was hij eerder. de opbrengst das bij ons beter niet dat er meer opstond maar bij ons was het egaal en bij de buren zag je strooi banen. onze kuil uitslagen zijn ook beter. meer eiwit, grofer gras en hogere grogestof gehalten. en als wij zelf naar de grond onderzoeken kijken van nu en 5 jaar geleden is onse grond alleen maar beter geworden allen een selenium tekort word erger. bodemleven stijgt dus ja wat is nouw goed?
fendt-412
@t6080

strooibanen heb je aan jezelf te danken. Dat je nauwkeuriger kunt bemesten klopt wel. Met kunstmeststrooien moet je overlappen om tot een egaal strooibeeld te komen, aan de kanten is dit lastiger. Op kleine percelen kun je inderdaad nauwkeuriger werken.

Het is maar proef geweest, weersomstandigheden hebben vast ook aardig invloed. Als er geen regen komt blijft de korrel gewoon liggen. Terwijl bij het prikken er wel een beetje vocht in de bodem zit dat het opneemt. Ze zouden eigenlijk zon proef een jaar of 5 moeten doen.

Weet wel dat er aardige verschillen zijn in de gehalten van de drijfmest. Die standaardnormen worden bij de meesten al lang niet meer gehaald door lager ureum gehalte in de melk en lager fosfaatgehalte in het mengvoer. Maisrijk rantsoen heb je minder fosfaat als in een grasrijk rantsoen. Heeft ook nog wel invloed.

@Boerenjongen16
Zijn hier dichtbij geen boeren die laten prikken. 10km verderop zitten er wel aardig wat. Is wel zwaardere klei maar kan zo niet zeggen dat het gras er zoveel beter bij staat. Hebben zelf een 12meter brede strooier, zit dus niet met heel erg overlap zoals je bij een 30-40meterse strooier al wel snel hebt. Met spuitmachine met sectieafsluiting kun je wel weer nauwkeurig verdelen. Gelukkig hier in de tarwe geen strooibanen gehad en toch 9.8ton/ha. Wel percelen in de buurt gezien waar flinke strooibanen inzaten, vaak door strooiers met een flinke breedte en als je dan een beetje wind hebt...
t6080
@fendt-412 dus jij zecht nouw dat de verschillen in de soorten drijfmest zitten? ik hoor het al jij ben er geen voorstander van of je gelooft die proeijes te erg. maar zo heeft iedereen ze eigen meening
t6080
@Boerenjongen16 hebbe jullie die percelen nog we is gezien waar wij die spuiwater op gereden hebbe hoe die groenbemester op kwam?
newholland6640
Quote @fendt-412:
Uit de proef op kleigrond blijkt juist dat de opbrengsten fors lager zijn

WIj hebben hier juist meer opbrengst 😉!
stefan310
Hallo allemaal. Iedereen bedankt voor de reactie"s / informatie. We gaan het denk ik op de helft van onze zandgrond proberen (+/- 25 ha). En is trouwens nog voordeliger dan ik dacht. Nu heb je het zelfs goedkoper in de grond, als anders in de bulk. (scheelt zo'n 12,50 euro/ha)
fendt-412
@t6080

ik zie het voordeel niet als ik proeven mag geloven. Stonden vorig jaar ook wel artikelen over in de boerderij. Vloeibare kunstmest had op klei zeker geen hogere opbrengst, was gelijk of lager.

Zeker zit er een aardig verschil in drijfmest. Rantsoen tussen jongvee en melkvee zit al gigantisch verschil in, het is maar net uit welke put je uitgereden hebt. Voer je veel gras of mais. Wat je niet aan de koe voert kan er ook niet uitkomen. In mais zit veel minder eiwit, dus stikstof dan in gras.
fendtjuh
Kunnen hier op het oog zo geen verschil zien.

Mooie is wel dat het heel goed verdeeld wordt t.o.v. onze oude strooier, alles wordt meegepakt en goed verdeeld.

Daarbij zit er soms verschil in prijs, vloeibare wordt eerder ingekocht en is soms goedkoper dan de kunstmest in het seizoen. Wij konden vorig jaar 1 of 2 keer laten bemesten tegen hetzelfde geld als waarvoor we kunstmest kochten.
t6080
@fendt-412 ja dat weet ik ook wel maar dat er verschil in zit maar ik snap nog niet helemaal warom jij zecht dat het verschil in onze kuil uitslag en die van de buren aan de mest leg je weet geen eens wat hij of wij voeren.
t6080
@stefan310 mag ik vragen wat het dan kost per hectaren de mest stof en het uitrijden? en wat moest je voor de korrel betalen. als ik het momenteel uitreken bij 80 kg N is het zoon beetje gelijk hoef ik het alleen niet zelf te strooien.
fendt-412
@t6080

ik zeg niet dat het daar door komt, maar het kan allemaal invloed hebben op de opbrengst.

Er zijn zoveel verschillende factoren van invloed. Hoeveelheid onkruid(slechte voederwaarde), welke rassen en soorten gras staan er in het perceel, wel of geen klaver meegezaaid, ontwatering en drainage, stikstofleverend vermogen van de grond, fosfaatvoorraad in de grond, %organische stof. Dat verschilt van perceel tot perceel, of je moet al 30jaar extact hetzelfde doen als de buurman.

Wil het een of ander niet afkraken. Opbrengst kan bij jullie best hoger zijn. Alleen schat de nauwkeurigheid bij proefvelden toch iets hoger in.
jehan
@Niek1988 dat verbranden valt heel erg mee en dat waaien valt ook mee behalve als het stormt ..meeste loonwekers hebben een spuit waarom dan zon dure prikkebeen kopen
t6080
@fendt-412 dat is allemaal wel zo en nee wij doen nie al heel lang hetzelfde wonen hier pas 5 jaar maar goed.

hahha nouwkeurig? echt niet ik hep al meenig proefverdje gemaakt met die spaakwiel maar ik vind de gedachten van die onderzoekkers wel een beetje raar hoor. van die heele kleine proefveldjes maken en dan de invloet van de geene die het onderzoek betaald. heb meegewerkt aan een proeg in tarwe waar ze 20 perseeltjes gemaakt hadden van 12 bij 5 nouw ik kan het in 5 meter niet goed dozeeren en de sleepslang later er weer door heen rije ze moeten perselen van een hectaren maken met die proeven en dan een aantal soorten.
fendt-412
@t6080

proefvelden gras bij stage een paar jaar terug waren wel 20meter breed en 150meter lang. Paar naast elkaar over de hele lengte van het perceel. Kun je een keer iets van zeggen.

Voor rassen onderzoek is de bemesting bij ieder gewas hetzelfde. Alleen het zaaien moet nauwkeurig gebeuren. Overhouden doet het alleen niks, nattere plek heeft dan al aardig invloed.
t6080
@fendt-412 okj ja dat zij wel mooie proef velden bij ons thuis hebben ze ook een keer een proef aangelegen perceel van 3 ha door 4e dat waren ook mooie stukkies
RuudBus
@t6080

Selenium kun je al naar wens toevoegen
t6080
@RuudBus ja weet ik doen we nu ook net zo als borium
RuudBus
@t6080
Borium?? Dat is interessant dat ik het weet. Voeg je net als selenium de borium in de tank bij de vloeibare kunstmest?
t6080
Ja idd in de transport tank en dan naar de boer zegmaar kan het nog een beetje mengen onderweg
Boerenjongen16
Quote @t6080:
@Boerenjongen16 hebbe jullie die percelen nog we is gezien waar wij die spuiwater op gereden hebbe hoe die groenbemester op kwam?

Bij Visser bedoel je toch? Groenbemester stond er daar netjes op!
ArjandG
Ander groot bijkomend voordeel, "Weer onafhankelijk bemesten".
Niet wachten totdat het gaat regenen...
fendt-412
@ArjandG

Ligt er maar net aan, klei moet wel vochtig genoeg zijn willen die pennetjes de grond in willen. Die korrels blijven wel een paar dagen wachten totdat er regen komt.
ArjandG
@fendt-412

Dat zou kunnen, maar nog niet gehoord dat er problemen mee zijn op kleigrond.

Iemand anders hier daar ervaring mee?
t6080
@ArjandG ik rij erg veel op klei grond maar of het nouw nat of droog is dat maakt niet uit hoor als het erg droog is gaan ze de grond niet echt in maar dat maakt niet zo veel uit.
Wimsumar
Beste T6080:

Quote @t6080:
dat maakt niet zo veel uit.

De spaakwielbemester heeft niet voor niets veerbelaste pennen die in de grond gedrukt moeten worden!
Ook vloeibare meststoffen kunnen bladverbranding geven en, nog erger, vervluchtigen.
t6080
@Wimsumar streep dat moeten maar door hoor das onzin.tuurlijk geeft het verbranding maar 2 weken later zie je daar niks meer van!
Wimsumar
Beste T6080:
Quote @t6080:
streep dat moeten maar door hoor das onzin.tuurlijk geeft het verbranding maar 2 weken later zie je daar niks meer van!

Ja, ben jij nu helemaal van de pot gerukt! Ik betaal ervoor om een aan vervluchtiging onderhevige meststof in de grond geïnjecteerd te krijgen om ook tevens verbrandingsschade te voorkomen. 😞
selten
@t6080
Borium mag je dat gebruiken? Grondreinigend spul..... Hele kleine hoeveelheid neem ik aan?
selten
Wat ik van een klein beetje ervaring weet, is dat als je kunstmest gaat spuiten, je dosering veel beter is als strooien. Spuiten 27m breed en strooien ook. Alleen bij spuiten is het altijd wat moeilijker om genoeg kunstmest op te mengen bij het water :lol:. Maar het gaat toch best aardig en de dosering is redelijk precies. Wij werken wel zonder GPS ofzo, maar toch maar een klein beetje overlap. Gewassen verbranden niet vlug enzo 😃
t6080
@Wimsumar warom zouw die vloeistof vervlugtigen het hecht zig tog aan de grond vast! en als het zo droog is dat die penne de grond niet meer in komen wat moet je dan? wij rijden dan gewoon en dat geeft goeie resultaten hoor!
t6080
@selten ja hoor kan je zo in vaten kopen beetje er bij in je tank en mengen maar. ja idd klijne hoeveelheden. staat ook op grondonderzoeken he dat het bij sommige perselen een te kort aan is.
selten
@t6080
Uhm gewoon een zak opensnijden boven de spuit werkt ook wel goed hoor 😃
Wimsumar
Beste T6080:
Quote @t6080:
warom zouw die vloeistof vervlugtigen het hecht zig tog aan de grond vast!

Als je even de moeite had genomen de doorkliklinks die in dit topic zijn geplaatst te lezen (en onthouden) dan wist je dat er meststoffen zijn die zeker wel aan vervluchtiging onderhevig zijn: Daarvoor is een (goed functionerende) spaakwielbemester voor uitgevonden, anders heeft het geen zin.

''Verklaring voor lagere opbrengst bij injectie van vloeibare kunstmest'':

nutrinorm.nl/nl-nl/Kennisbank/…
trekkerfanz-h
@t6080

Ons bevalt het uitstekend en prijs technisch is het ook erg intressant. Je bent weer van harte welkom 😃
t6080
@trekkerfanz-h das mooi kenne we al rije bij jullie 😄 jammer dat het nouw weer gaar vriezen
trekkerfanz-h
@t6080

Nee het houd allemaal niks over in de polder. Toch wel hier en daar een spoortje getrokken met het sleepslangen.
Pascal
Een paar jaar later...

Hoe zijn de ervaringen inmiddels? Zijn er al meer mensen hier die het land laten bemesten met vloeibare meststoffen? En op wat voor grond?
Ben benieuwd naar de reacties.
Wimsumar
Beste Pascal:
Quote @Pascal:
vloeibare meststoffen? En op wat voor grond?

Op grond van arbeidsgemak, prijs, milieu en met name meeropbrengst + kwaliteitsverbetering prolongeer ik (voor 4-de seizoen) de voorjaarsbespuiting met de nitraatvrije vloeibare meststof N€XT. (Hiervoor heb ik een aantal jaren Anasol en N.T.S. laten "spaakwielbemesten").

Website NEXT:

n-xt.com/nl/toepassing/…
claasfendt
@stefan310 Heeft inmiddels ervaring
RuudBus
Bij ons word de machine nog erg veel ingezet. toch moet ik toegeven dat het klantenbestand wel zo af en toe wat wisselt. daarmee bedoel ik dat er klanten zijn die bv zelf strooien zodat ze de juiste spoorelementen kunnen toevoegen en na de eerste snede ons weer bellen. en bij andere andersom. en doordat er meer loonwerkers zijn die kunnen spuiten is het geval dat er dan ook wat afvallen omdat die boeren geen "vaste klant" zijn in het loonwerk dus dan laten spuiten door hun eigen loonwerker wat zeer begrijpelijk is. maar daar in tegen zijn er weer andere die het dan wel weer willen dus blijft ons areaal elk jaar ongeveer hetzelfde. neemt niet toe maar ook niet af
jehan
Wij spuiten steeds mee vloeibare kunstmest ..gewoon met de veldspuit ..gebruiken steeds meer spoorelemente erbij ..zo bij te voegen in de tank ..eerst grondmonsters bij boeren bekijken en dan de bemesting aan passen ..thuis laat ik nu 5 jaar de wei zo bemesten ..werkt zeer goed ..is goedkoper dan als ik zelf met de strooier rond ga ..ben klein verbruiker dus weet niet wat het kost t.o.v kunstmest uit de silo op het erf ..
Ook mensen die ervaring hebben op veengrond met deze manieren van bemesting? Zo ja positief negatief?
fendt308-driver
@Deutz 8006spezial
Bij een vriend van me spuiten ze vloeibare kunstmest en die heeft er goede ervaringen mee
trean
@Deutz 8006spezial spaakwielbemesten gaat prima op veen.
Pascal
En hoe zit t met de structuur en eiwit? Opbrengst is meestal niet hoger dan KAS wat ik heb gehoord.
Ik wil het komend jaar ook gaan proberen. Veel nauwkeuriger dan strooien
Wimsumar
Beste Pascal:
Quote @Pascal:
Veel nauwkeuriger dan strooien

Stel je daar niet al te veel bij voor.
Als je met de strooier 'gewoon' domweg net zo lang over het te strooien perceel rijdt tot de gewensde hoeveelheid er op ligt, en dat 4 à 5 keer per groeiseizoen, dan doe je het gemiddeld precies goed. 😄
De ene spuitdop/-sectie kan meer afgeven dan de andere en overlappen met spuiten = 100% afwijken.
Ik zeg bij het 'kunstmestspuiten' altijd tegen de chauffeur liever onbemestte stroken te hebben dan overlap.
stefan310
Hallo allemaal. Niet verwacht dat er na 2 jaar weer zoveel reacties kwamen. Maar wij laten het nu inmiddels al een paar jaar doen en het bevalt ons zeer goed. We gaan absoluut niet meer terug naar gewoon strooien of spuiten. Bedrijfsbegeleider kijkt hier de ogen uit hoe we met zo'n oud grasland nog zulke opbrengsten/gehaltes halen.
Sinds dat we spaakwiel bemesten voor paar jaar terug, zijn er hier in de buurt veel meer overgestapt. Ook die boeren zijn zeer tevreden en gaan ook niet snel meer terug naar strooien of spuiten.
We zitten hier trouwens het meeste op zandgrond.
jehan
@stefan310 heb hier eerst 2 jaar laten spaakwiel bemesten ..ben overgestapt op spuiten ..heb het idee dat ik met spuiten meer van de ha afhaal..
@Wimsumar spuiten die niet met GPS ?
Wimsumar
Beste JorisKleinGunnewiek:
Quote @JoriskleinGunnewiek:
niet met GPS

De percelen zijn hier rechthoekig genoeg van vorm om ook op het oog ( + schuimmarkeur) 'redelijk' te rijden.
Hoezo krijg je dan spuitoverlap ?
JD3010
@JoriskleinGunnewiek Wim is nog niet zo modern en dat verwacht hij ook niet van z'n loonwerker.
@JD3010 ja dat kan maar zo.
Wimsumar
Beste JorisKleiGunnewiek:
Op het oog, of met G.P.S., een geer wordt in principe altijd met overlap gespoten. Ik heb dan liever stukken onbemest doordat de spuit eerder uitgezet wordt dan dat er overlappend wordt gespoten.
M'n graslandpercelen zijn (d.m.v. afrasteringen) 54 meter breed. Dat komt heel gunstig uit met de 27 meter spuitmachine. Koppakkers laat ik niet bemesten, dus daar kan met of zonder GPS nooit overlappend worden gespoten/bemest.
En, zoals JD3010 al schrijft, "wat er niet op zit, hoef je ook niet te betalen'' (en kan ook iet kapot gaan).
@Wimsumar Dus als er GPS op de spuit van jou loonwerker zit dan moet jij meer betalen ?
Wimsumar
Beste JorisKleinGunnewiek:
Quote @JoriskleinGunnewiek:
meer betalen

Een kostbaarder machine zal in beginsel een hoger uur- of hectaretaief betekenen.
Wellicht zou door GPS de spuitcomputer minder bewerkte hectares registreren en per saldo voordeliger zijn, maar zoals ik al eerder schreef, doordat de 27 meterspuit goed past op mijn 54 meter brede percelen zal G.P.S. weinig anders toevoegen dan kosten.
@Wimsumar ja oke. Ieders zijn eigen keuze.
fastrac3155
Gps op de spuit kun je ook gewoon instellen zodat hij zodra er overlapt wordt direct de betreffende sectie uitschakelt, kun kiezen tussen 0,50 en 100 % overlap op de kopakkers
@fastrac3155 juist. Dat klopt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
85
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
18