John deere 510 hefarm

Hallo,

ik heb een jd 510 waarvan de hefarm gebroken is geweest deze had de vorige eigenaar weer aan elkaar gezet (niet goed) maar nu kan ik er niet met maaien daarom zou ik er een andere opzetten maar ik krijg de buis split pen er niet uit die de arm op de hydroliek op zijn plaats houdt weet er iemand wat ik moet doen ?

MVG

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Buis splitpen? ik snap het nie helemaal 😛
maarten de backer
@lindehydrocart30

heb er foto bij gezet
KubotaB6001
Steekt die pen door en door?
bemrob
Dat hadden wij ook wij hadden een stuk draadeind dat net zo groot was maar net nie bleef hangen en toen eruit getikt dat is zn pinnetje met een snee erin die kun je zo nieuw halen bij een bouwmarkt ofso
pino
Als je dat gat nou eerst eens goed schoon maakt kan je het beter zien. Misschien zit daar een spanstif in die je er uit moet slaan, denk alleen dat die stift hem borgt en dat er vertanding in de hef arm zit en op de hefas.
bemrob
Ja zit vertanding in dus je moet hem op de zelfde manier trug zetten zelf heb ik een 310 dus is precies het zelfde en hij heeft dit zo gemaakt ondat er eigelijk een kap op moet maar hij heeft er maar wat beunwerk aan ligge lassen
Patrick 2020
Buis splitpen? Holspie of spanstift noemt men dat. 😛

Rockshaft zit inderdaad vertanding/spline op. Die spanstift kan namelijk al dat gewicht niet hebben maar werkt als borging. Even een streepje opzetten met kraspen of watervaste stift, en dan na de tijd op dezelfde plek weer terug zetten.
maarten de backer
@bemrob dat weet ik wel dat er vertanding op zit, maar die stift kan ik er niet uit kloppen heb al met voorhamer geprobeert maar lukt niet volgens mij zal ik het moeten open slijpen naast die stift en dan met bijtel weg kloppen
Wimsumar
Beste @Maarten de Backer: Er zit (als ik de foto zo bekijk) een spanstift in de spanstift. (Ofwel, er zitten er 2 in. Dat wordt wel vaker gedaan). Eerst moet de dunne er uit, en dan de dikke.
Slijp eerst de opstaande rand (braam) van de spanstiften vlak met de hefarm. Dit vergemakkelijkt het uit tikken met behulp van een goed passende drevel.
Adri-JD850
Zie zomaar weinig middelen om de spanstift los te laten weken door middel van kruipolie o.i.d.
maarten de backer
@Adri-JD850

dat heb ik allemaal al geprobeert, vanonder toe doen en dan vol kruipolie
KubotaB6001
Je moet zien dat de drevel perfect past, en er zoals al eerder gezegd geen braam meer aan zit. Dan zou het moeten lukken.
bemrob
Je kunt ook miss met kruipolie of heet stoke proberen
maarten de backer
@bemrob

opwarmen heb ik ook al gedacht maar dan kunnen de dichtingen van de hydro kapot zijn van de warmte,weet iemand die dat al heeft voor gehad

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3