Electrische storing John deere 1640

Ik heb een rare elektrische storing in het Dashbord van mijn JD 1640 heeft een SG2 cabine,
Als ik het contact aanzet werk alles naar behoren,na een uurtje werken begint de storing,dan werken de richtingaanwijzers niet meer.Dan gaat mijn dynamolampje branden,Dan werkt er niets meer van alle meters tot aanjager kachel.
Zet ik de motor stop dan werk er niets meer op het contact.Probeer ik het na een paar uur weer dan werkt alles weer,maar als ik de motor start begint na een tijdje de storing weer van voor af aan.
Vorig jaar heb ik het zelfde meegemaakt het lijkt wel met de buitentempratuur te maken heeft.
En ook als de trekker in de winter een paar maanden heeft stil gestaan,toen is na een aantal keer gebruiken de storing over gegaan en het hele jaar geen last meer van gehad.Maar nu heb ik het weer
Wie weet raad,ik heb al wel de massa kabels schoon gemaakt maar helaas.

Deel dit topic

Reacties

Haal de stekker aan de kabelboom voorop de cabine maar eens uit elkaar en spuit die eens vol contactreiniger o.i.d. Helpt dat niet, dan haal de dikke rode draad (middelste draad, is voeding van de cabine) maar uit de stekker en leg hem er maar omheen, vaak verbrand dit contactpunt van de stekker.
Allgaier R22
Ik weet het niet misschien licht het ook aan de buitentempratuur of dat hij te lang heeft stil gestaan
hewi
Multistekker schutbord reinigen, eo startschakelaar vervangen
jd user
Je regelateur van je dynamo is naar zn grootjes.Verstandig doe je eraan je dynamo te laten testen.Meestal is dit de oorzaak.Tenminste bij mij wel.
DESLAGERURRE
Nou .. De 2 oorzaken zijn hier boven al genoemd .. Maar de regulateur van de dynamo gaat meestal kapot door dat die stekker geen goed kontact maakt en dan de dynamo zijn stroom niet kwijt kan makkelijk uit gelegt . Have fun ..
DESLAGERURRE
Schoon maken van die stekkers wil ook goed met citroenzuur ..
Nico van D
@Fendt-Farmer-Variobedankt voor de reactie, Ben wel achter gekomen dat de alarmverlichting gewoon werkt met storing,en zelfs de controlelampjes op het dashbord branden,
Maar als ik het contact momenteel aanzet werk er niets,ik hoor dan wel iets tikken als ik hem aanzet.Deze week de motorkap eraf halen en eens bij die stekker kijken en schoonmaken
Nico van D
@DESLAGERURREbedankt voor de reactie,Dat klop die citroenzuur. Bij mijn baas worden 380 volt stekkers ook wel eens ingespoten met citroenzuur die een tijdje buiten liggen.Op een karwei. Anders branden ze op den duur vast.
radium45
Ik heb er hier 1 binnenstaan met dezelfde verschijnselen maar daarvan is de hele kabelboom verbrand en niet meer nieuw te verkrijgen, wat een prutswerk
Nico van D
@radium45Dus daar wordt je niet vrolijk van ,als ik jouw goed begrijp.
radium45
@Nico van D Nee, je kunt er niet goed bij als je redelijk grote handen hebt. En het is 1 gebakken troep, je kunt slecht zien wat waar aangezeten heeft.
radium45
@Nico van D En maar goed ook mischien dat hij niet meer nieuw te krijgen is, koste bijna €600 volgens een JD dealer. 😛
deeremeneer
@radium45 Agriparts?
radium45
@deeremeneer Ja was ook een optie maar schiet er al aardig mee op, als je maar eigenwijs bent kom je een heel eind 😃
deeremeneer
@radium45 Ja das waar 😃
DESLAGERURRE
@radium45 de zekerings print weg gebrand ?
DESLAGERURRE
@Nico van D mooi spul dat .. vreet koper/legering weer mooi schoon .. zijn ze weer als nieuw ..
radium45
@DESLAGERURRE Nee, dat is heel gebleven, alleen de kabels van het contaktslot en de startschakelaar.
JD3010
@radium45 Ben je een nieuwe kabelboom dan aan het maken?
radium45
@JD3010 Ja moet wel, dat het hele ding niet is afgefikt is mij een raadsel.
DESLAGERURRE
@radium45 oooowww kleinigheidje toch ! ik verander altijd de hele bedrading van een 40/50 seri .. als ze ouder worden brand dan anders de printplaat weg ..
radium45
@DESLAGERURRE als je er goed bijkunt is het niet zon werk nee, maar ik met mijn postuur in zon klein hok op de kop tussen de draden hangen?? 😛
DESLAGERURRE
@radium45 stuur er even uit halen joh ! hoe dag jij dat ik er bij kom :lol: oja .. en de tunnel om het dashboard weg 😉
Nico van D
@hewibedankt voor de reactie. Stekker schutbord gereinigd,was eigenlijk wel mooi schoon. Ingespoten met contactspray.
Gelukkig niks verbrand.Toen naar de startschakelaar gekeken en warempel hij komt net niet helemaal terug.(dan werkt er niets)
Help ik even een beetje met hand terug,dan werkt alles weer Dus tijd voor een nieuwe schakelaar en dan maar kijken dat het probleem weg blijft.
Nico van D
@radium45 bedankt voor de reactie. Stekker schutbord gereinigd,was eigenlijk wel mooi schoon. Ingespoten met contactspray.
Gelukkig niks verbrand.Toen naar de startschakelaar gekeken en warempel hij komt net niet helemaal terug.(dan werkt er niets)
Help ik even een beetje met hand terug,dan werkt alles weer Dus tijd voor een nieuwe schakelaar en dan maar kijken dat het probleem weg blijft

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
7