Illustratie van:

Fendt 310 - natte of droge bussen?

Hallo

Van een fendt 310 heeft lekke kopaking je hoort duidelijk de compressie naar buiten komen. En heel het blok is beide kanten nat van olie. Koelvloeistof ziet er nog wel netjes uit en verbruikt ook geen koelvloeistof. En ook geen olie, maar dit moet haast wel omdat blok zo nat is maar zal direct geen liters nemen, en weinig carterdruk.
Vroeg mij af of dit motor is waar natte bussen in zitten? Kon geen typeplaatje op de motor vinden wel van de trekker uiteraard. Trekker is van 87. En is 4 cilinder MWM met turbo. Is nog model met losse motorkappen, en tank boven de motor.

gr.
sander

Deel dit topic

Reacties

Jahn
Zijn droge bussen, naar mijn weten
sander
Dat vermoeden had ik eigenlijk ook, na mijn weten zijn ze wel ongeveer in dit jaartal begonnen met de B-motors..
ramrod
Is het inlaatspruitstuk rond of vierkant? En dan bedoel ik de lengtebuis/koker.
Rond is A-motor met droge bussen
sander
Rond maar zal t nog ff controleren, bedankt vast
sander
Heeft wel uitlaat naar zijkant naar beneden bij het trapje
Dr Fendt
Voor zover ik weet is fendt in de jaren '90 begonnen met de MWM B226 motoren. volgens konedata.net/Traktorit/fendt310c.htm/ heeft een 310 uit jaar 87 een MWM 226-4 motor, en dus geen MWM -B- 226-4 motor. dit betekend dus dat hij droge bussen heeft..!; het is mij altijd verteld dat de B motoren van MWM natte bussen hebben, en de 'gewone 226' motoren droge bussen hebben.

verbeter waar ik fout zit!
sander
Oke bedankt t zou idd kunnen als je ook de 600 serie hebt die beginnen idd daar ook ongeveer mee in die jaren, want die van mij is van 85 meende ik en heeft ook droge bussen
ADB996
@sander wij hebben een 306 uit 87 en die heeft droge bussen
Dutchy223
Retour diesel leiding boven op verstuiver 226 Motor droge bussen
Retour diesel leiding zijkant verstuiver 226B motor natte bussen.
snowbee

bij onze 304 haden wij ook de cilinder sloeg telkens net iets tegen de cilinder kop aan en dat kon je horen daardoor is de koppaking lek gegaan en begon die te lekken
wij hebben er een nieuwe tussen gedaan maar niet een maar 2 boven op elkaar gelegd en toen weer aan gedraait als tijdelijk oplossing maar zit al 8jaar zo :D:D:D
jd user
Ik heb ook een 310 lsa.En deze trekker was ook aan beide zijden nat.Bij mij waren de verstuiverringen gaar,en opgebrand.De trekker siste ,maar liep wel goed.Het stalen ringetje met beide rubberringen vervangen op de verstuiver.
sander
Oke bedankt, kon zo eerst gezicht moeilijk zien omdat bovenste motorkap niet zo 123 los kan zonder gereedschap. En zit voorlader op dus aanbouwdelen zitten er wat voor etc. Maar hoorde elke slag van de zuiger dus ging van kopakking uit, zal volgende week mee bezig dan kan ik het vast wel vinden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
15