Deutz D6006 - Aftakas draait door

Ik heb een Deutz D6006, waarbij ik kan kiezen uit 540 en 1000 toeren dmv de hendel links naast de stoel, nu is het probleem dat wanneer ik hem in een versnelling (540 of 1000) zet de aftakas al begint te draaien met redelijke kracht. Ik heb dan de handkoppeling uiteraard nog niet ingeschakeld. Wie weet wat het probleem zou kunnen zijn?
GeertM

Reacties

dx11
Heb je niet te veel vrije slag als de handkoppeling is ingeschakeld?
deutzdx430
Probeer bij de hand hendel strakker te draaien gaat dat niet meer is de aftakas kopeling versleten
jmos
Quote @deutzdx430:
probeer bij de hand hendel strakker te draaien gaat dat niet meer is de aftakas kopeling versleten

doordraaien betekend niet dat de koppeling versleten is hoor. de kabel wel strakker zetten dat zou moeten helpen. want hij ontkoppeld blijkbaar niet goed. inschakelen gaat ook gepaard met gekraak?
GeertM
Oke, ga ik vanavond even proberen de koppeling af te stellen. zal laten weten hoe het is gegaan. Inschakelen gaat idd gepaard met gekraak, waarschijnlijk dus omdat ie niet helemaal ontkoppeld. Heeft wel kracht genoeg, dus denk niet dat ie versleten is.
dx11
@GeertM Als de koppeling is ingeschakeld moet je nog wel een beetje vrije slag hebben. Dus zeg maar een heel klein stukje (een cm is genoeg) dat je de hendel moet bewegen voordat je weerstand voelt en meer kracht moet zetten om hem verder te krijgen.
GeertM
Idd, snap ik, anders zal ie te strak afgesteld staan en kunnen doorslippen. Zal hier van t weekend ff posten of het gelukt is.
Fendt926Driver
Quote @jmos:
de kabel wel strakker zetten
bij een 6006 is dit allemaal met stangen en draadeinden met linkse en rechtse draad.
cormickdriver
Ik denk dat je koppeling moet stellen.in het ergste geval vernieuwen
goeiedag eem
@GeertM hallo, voor je aan het verstellen gaat even een belangrijke vraag, werkte de aftakas hiervoor wel gewoon goed? Kun je de aftakas wel tegen houden? Want dat heeft onze 6006 ook als het koud is. Want als het koud is is de olie dikker en draait hij gewoon mee in de olie, en dan kan het wel lijken of hij ingeschakeld is maar dat is hij dan niet, en kan je best wat kracht moeten zetten om hem tegen te houden
jmos
@Fendt926Driver
heb je gelijk aan ja.
GeertM
Heb hem afgesteld en werkt nu prima, had het probleem van de zomer al met schudden, en dan is de olie zo dun als het maar kan.
marcpd
De aftakassen van deze trekkers willen altijd wel eens meedraaien als ze ingeschakeld zijn en de koppeling opgetrokken. Zolang de machine die erachter hangt niet spontaan gaat draaien, zou ik er niets aan doen. Je moet de stomp met de hand kunnen stil houden. Heb zelf een D6806, nog nooit de aftakas koppeling vervangen, enkel de platen van de rijkoppeling.Heeft 21000 h.
jmos
@marcpd
aftakasplaten slijten ook amper. of hij moet al zijn uren voor een mesttank draaien maar dat is vaak ook niet het geval. maar tis al opgelost aan bovenstaande reactie te zien.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!