Kubota B1200 - ervaring

Hallo,
heeft iemand ervaring met een kubota B1220.
Het gaat om de volgende werkzaamheden die hij gaat moeten verrichten:
- weiden slepen
- kunstmest strooien
- klein transport met grondbak op en rond het erf
- maaien van gazon en bloten van weide
- frezen van moestuin
De trekker komt in de regio Bordeaux (Frankrijk) te lopen/werken.
De bestuurders hebben weinig tot geen ervaring met trekkers en laat staan met onderhoud of reparaties, betrouwbaarheid is heel belangrijk onderdeel voor de aanschaf.
Is deze trekker een mooie trekker om te nemen of te laten staan?
grtn superluc

Deel dit topic

superluc

Reacties

KubotaB6001
Betrouwbaar zijn ze zeker wel, maar zoals je zelf wel weet hangt veel af van een goed onderhoud. Misschien enkele punten van aandacht zijn de speling op de steekassen vanachter en de staat van de remmen omdat dat nogal een werk is om deze te vervangen.
Deze motorenreeks van kubota is nog met indirecte inspuiting, en altijd gloeien, zelfs in de zomer is dus normaal.
Voor de rest ga je alles wat je opnoemt er mee kunnen doen, maar onthoud dat hij nogal licht van eigengewicht is en de lift niet meer kan hebben dan zo rond de 350 kilo.
nicolass
Betrouwbaar is hij zeker oersterk als hij goed onderhouden geweest is zal je er wel niet veel problemen mee hebben maar zeg nooit nooit
kokkiekubotaman
Zolang je de trekker goed onderhoud kun je er jaren plezier van hebben. De dingen die je opnoemt zijn prima te doen, al vind ik 12 of 13 pk wel weinig in heuvelachtig gebied, en ik weet ook nie wat voor grond het is? Maar voorderest is ie wel aan te raden!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!