Illustratie van:

Fordson Dexta - Voorbanden / meer gewicht voorzijde

Hallo, ik heb nu voorbanden ( redelijk versleten_) met zo'n lengte rib, maar tijdens het sturen in het zand glijden de voorwielen bij wat scherper sturen te makkelijk weg. Is dat met nieuwe minder, of is het tevens/ beter meer gewicht op de voorkant te hebben dmv van gewichten? Ik las ergens dat er ook wiel gewichten zijn om op de binnenzijde velg te monteren? Of aan de voorzijde onder bij de grill. Rij meer malen / week in een paardenrijbak, en stuur dus veel rondjes. Werken normale noppenbanden beter dan die ribbanden? of is t de 2wiel aandrijving?

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Wat hangt er achterop? Hoe is verder de stuurafstelling? (Toespoor) Nieuwe 3rip banden gaan meestal gewoon de bocht in hoor. 😉
johan6640
Met nieuwe banden is het mischien wel wat beter maar met los zand hou je altijd wel dat de banden weg glijden.dan moet je 4 wd hebben die trekt em de bocht meer om.
maikdebaik
Er hangt regelmatig een rijbakvlakker achter, maar ook zonder last glijden de wielen makkelijk weg, moet bewust rustig, gelijkmatig sturen...
jmos
@maikdebaik
hoe hard rijdt je dan?
marco steyr
Met de remmen sturen 😄
dennis fordson
@maikdebaik ik heb ook nieuwr voor banden op mijn dexta liggen en ik gebruik de trekker ook voornamelijk voor bak slepen.
Maar het maakt niks uitt hij glijd nog Gewoon weg maar daar is een hele simpele oplossing voot jouw dexta heeft 2 rem pendalen een voor links en een voor recht Waarschijnlijk zijn deze nu aan elkaar door verbonden door middel van een pen aan het rempendaal zelf je kunt deze heel eenvoudig loshalen
Dan kan je ze onafhankelijk gebruiken Dus blokeer je een wiel waar door je veel scherper kan sturen
Wimsumar
Beste
Quote @Maikdebaik:
maar ook zonder last glijden de wielen makkelijk weg

Dat bevreemt mij. :?
Je houdt tijdens het rijden het differemtieel-slot-pedaal (met rechterhak) toch niet ingedrukt?
Adri-JD850
In die paardenbak is het los dus de voorbanden hebben geen afzetmogelijkheid probeer het eens op een maïsland en kijk dan eens wat er dan gebeurd.
Zoals,gezegt, weinig aan te doen, gewichten gaatie zwaar van sturen..., en ik denk dat je met de band waar jij t over hebt nog de meeste stuurgrip hebt remmen ontkoppelen is evt. Een oplossing.
jammermaarhelaas
Heb je een bakvlakker in de hef en hef je die uit de grond als je een bocht maakt? Dan zou het sturen toch goed moeten kunnen.

Natuurlijk helpt bijremmen met de rem van de kant waar je naartoe stuurt, ook om je beter de bocht om te krijgen. Het heten niet voor niets "steering brakes".
maikdebaik
Ik zal vd week eens met bijremmen proberen. Kan mn rempedalen los koppelen. Moet wel nieuwe voorbanden halen, zag n dikke buld op zijwang, en ze zijn , aan de haarscheurtjes te zien, oud zat..... Dus nieuwe, in kombinatie met remmen zala wel helpen.
maikdebaik
Nou, vanmiddag zowel op gras in de wei, als in de rijbak in droog gewaaid zand , uitgeprobeerd, om met remmen te sturen, en waarachtig, 't werkt als n tierelier . Op het gras zonder het stuur aan te raken bijna zigzagen....in de bak ging ook erg goed. Binnenkort eens met de rijbakvlakker testen...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!