Vraagje over een CAV rotodiesel pomp

Ik heb een Cav rotodiesel pomp serie 155216 FA Als ik het zij kapje verwijder om de pomp iets terug of op te schroeven, dan kijk ik tegen een hol busje aan die op een plaatje/schijf zit, en die je met enige lichte weerstand op en neer kunt schuiven, daardoor draait uiteraard de schijf/plaatje heen en weer, de gleufjes om de pomp meer brandstof, of minder te geven zitten achter deze schijf/ plaatje, mijn vraag waar dient deze schijf/plaatje voor, en graag niet van ik denk, maar ik wil het graag zeker weten tractorfan.nl/picture/710292/

Deel dit topic

Reacties

ramrod
Poeh, moeilijk stukje tekst. Maar ik denk.. (oh nee mag ik niet zeggen) 😉

Bedoel je de stalen plaat die rechtop staat en tot in het deksel bovenop de pomp steekt? Deze plaat wordt bediend door de hevel van de toerentalverstelling. Zitten veertjes tussen, dus is geen vaste verbinding.

Maar een foto of tekening van wat je bedoeld is duidelijker (denk ik)
atlaspower
@ramrod Ik heb al meer van deze pompen opengehaald maar deze schijf met een oog er dwars op ben ik nog nooit tegengekomen, ook niet op talloze tekeningen die ik heb bekeken, zal er eerdaags wel even een foto van maken.
eshuis
Kun je daar de meter niet door steken. voor het op tijd aftellen? denk ik. lol
Wimsumar
Beste @Atlaspower Staat hier wat van je gading in?

annatefka.com/perkins/cav-pomp.pdf/
atlaspower
@Wimsumar Daar kon ik hem ook niet vinden, evenals in andere schema's, onderdelen site's etc,, ik begin te ...... dat het een afstel punt is, op 1 van de onderdelen site's staat een schema met een meter in de zijkant gestoken en er staat een lijn op de bus erachter. ennisproducts.com/catalogs/… @eshuis aftellings idee zal wel afstelling zijn
eshuis
@atlaspower idd afstelling
atlaspower
@eshuis heb jij dit oog ook in je pomp zitten ?
eshuis
@atlaspower ja. vindt het idd ook wel vreemd dat je hem rond kunt draaien?1
atlaspower
@eshuis Ik denk (oeps) dat dat te maken heeft met het afstellen van de brandstof hoeveel heid, als hij omhoog zit kun je niet bij de gleufjes om te verstellen, duw je het oog omlaag kun je er wel bij.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
15