Hydroliek ventiel?

Hallo,
ik heb een vraag over de hydroliek ventiellen.
uik heb op de trekker (744) een enkel ventiel voor op zitten voor frond hef.
en achter 2 dubbele ventielen
deze heb ik hendeltjes voor op zitten en werken ook.
nu zit er op de trekker naast het stuk voor de topstang nog een enkel ventiel zitten alleen zie ik daar nergens een hendel voor op zitten?
iemand die dit weet?/

Deel dit topic

Reacties

DANOONTJE POWERR
Waarschijnlijk is dat een drukloze retour die de olie zo de achterbrug in gooit
jmos
Drukloos retour?? zit rechtstreeks op de achterbrug toch?
wvdh
Ja dat is de drukloos retour
rickrenault
Dat is drukloos retour dan heb je achter twee dubbel wekende ven tielen en een enkekwerkend ventiel
wvdh
op deze foto net recht vd linker hef . zit de drukloos retour (ik heb hem tijdelijk afgedopt)
IH214d
Je ziet nog wel eens dat ze een drukloze retour maken achter aan het hefblok, dan wordt de aftapbout vervangen door een hydrauliekaansluiting.
Als je dan alleen een dubbelwerkend ventiel hebt, en je wilt een enkelwerkende cilinder aansluiten dan doe je van de overgebleven hydrauliekaansluiting van de dubbelwerkende ventiel een slang naar de drukloze retour.

Zie je wel vaker bij cormicken
gert super dexta
Oke dus die koppeling zelf heb ik zo niks aan.
dan moet ik dus de dubbel werkende gebruiken met een extra retour sslang van af de andere koppeling na de drukloze koppelin toe dus als ik het goed begrijp.
rickrenault
@gert super dexta je hebt toch twee dubel werkende ventielen als je dan een machine hebt met twee slangen met verschilende aan sluitings dan past een daar van in het dubbel werkende ventiel en de andere slang past op het druk loos ventiel en dan kan je de machiene/cilinder bedienen met de hendel van het dubbelwerkende ventiel ik hoop dat je mijn verhaal snapt
jmos
Je hebt twee dw ventielen achterop. die kun je gewoon gebruiken als dw. wil je een ew cilinder oid gebruiken achterop dan doe je die ene slang in een van de twee koppelingen van een dw ventiel. dan doe je in de andere koppeling van het dw ventiel een slang en die sluit je weer aan op de drukloos retour. dan werkt het ventiel zegmaar als ew.
gert super dexta
Ja ik snap het helemaal,ik had vandaag een nieuwe hydroliek slang laten persen, moet ik morgen nog maar ff weer een aan laten passen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
26