Informatie Leeuw hooimachines gezocht.

Ik heb al gezocht op TF, maar kwam uit op 'trekken als een leeuw' , loonbedrijf van Leeuwen en 'Mooi weer de Leeuw', niet bepaald wat ik zoek dus.

Wat ik wel zoek is informatie over Leeuw hooimachines. Ik ben zelf in bezit van een Leeuw dubbeldoel machine, een soort PZ Strela. Ik heb al contact opgenomen met Leeuw, maar die zitten al 20 jaar niet meer in de landbouw en konden (wilden?) mij niet verder helpen.

Op mijn machine zit nog wel een sticker van de dealer destijds, W. Postma uit Frieschepalen. Bestaat dit bedrijf nog?

Ik weet wel dat Leeuw ook nog trommelschudders heeft gemaakt. Meer kon ik op internet niet vinden.

Dus mocht iemand nog iets weten of folders hebben (als die überhaupt bestaan van Leeuw..), dan hou ik warm aanbevolen.

Alvast bedankt!

Foto:
tractorfan.nl/picture/715878/

Deel dit topic

Reacties

weurding

hac-wezup.nl/werktuigen.php/

hier hebben ze een leeuw trommelschudder, maar als ik eerlijk ben lijkt het me een veenhuis met andere sticker, de bok van jouw schudder lijkt me ook verdacht veel op pz, zeker weten dat het bedrijf ze zelf gemaakt heeft?
Patrick 2020
@weurding Die heeft inderdaad wel verdomd veel weg van een Veenhuis!

Mijn schudder lijkt wel veel op een PZ ja. Tanden van PZ passen op de Leeuw, maar de veertjes passen niet. Deze machine is wel iets anders gebouwd dan PZ. Er zijn wel meer merken die dit soort combi machines hebben gemaakt.

Hier in de buurt zit ook wel een smid/mechanisatiebedrijf die vroeger meststrooiers en Goudland? kantelploegen hebben nagebouwd om de wintermaanden door te komen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2