Illustratie van:

Mc-Cormick D 436 - Brandstofpomp

Hallo mensen,
Ik heb een 436 die niet lekker loopt, zeker als hij "trekkend stationair" loopt gaat hij soms wat sputteren. Nu is wat aan de brandstofpomp geklooid, is ook het enige wat niet gereviseerd is. Ik heb nog twee brandstofpompen liggen (eentje laatst gekocht voor 25 euro). Nu weet ik niet of deze geschikt zijn voor op mijn 436 (standard). De serienummers zijn:
PES4A60B420/3LS105/2X (Erboven staat: 11S33074)
PES4A60B420/3LS105/2 (Erboven staat: 08R23096)
Ik meen dat er ergens een lijstje was met nummers die pasten? Is reviseren van zo een pomp trouwens het geld waard? En kan iemand mij uitleggen wat nu eigenlijk het nut is van zo een opvoerpompje op de brandstofpomp?
Bedankt weer!

Deel dit topic

Reacties

dalton
Het opvoerpompje is ervoor om de diesel vanaf de tank naar de brandstofpomp te pompen. Of die pompen ook op je 436 passen weet ik niet. maar waarom zou je die oude niet laten reviseren? Neem aan dat je die van 25 euro van een ruilmarkt hebt? En raadt je aan om deze dan ook eerst na te laten kijken. Kans is namelijk groot dat daar ook iets mee is of dat er vuil in zit.
dalton
En als zo'n revisie ervoor zorgt dat je trekkertje weer goed loopt is het het geld wel waard ( vind ik ) tractor die niet zuiver loopt is ook klote
brauheist
Ik zou de pomp laten reviseren, weet je zeker dat ie gelijk goed is.
mestyle
Wat is er aan hrt pompjr grknooid dan? Wellicht pomp een keer doorspoelen en voorzien van nieuwe olie even verstuiverleidingen schoonmaken en verstuivers testen op druk en of ze vernevelen. Filter en tank schoonmaken.lijkt mij persoonlijk meer dat het probleem in detoevoer van bbrandstof zit dan in de pomp
Marc436
Hoe doen brandstofpompen dat dan zonder opvoerpompje.. Dat snap ik dus niet, of verbetert het opvoerpompje de brandstoftoevoer? Want hoe wordt het pompje aangedreven?
Met de oude pomp is het pijlstokje erin geslagen en afgeknipt en de pakking lekt als de ziekte.. Reviseren (en laten testen ook al) is redelijk duur vandaar ik eerst even wou navragen. Maar niemand kan mij vertellen of de pompen die ik heb liggen erop passen?
HanomagR228
Brandstofpompen zonder opvoer pompje zijn lastig te onluchten. dan moet je bijna het hele systeem loshalen zodat de lucht eruit kan. Met een opvoerpompje pomp je zelf de brandstof en dus ook de lucht door het systeem.
Als de pomp het enige is wat nog niet gereviseerd is dan is dat dus duidelijk de moeite waard om het te doen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 436 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!