Gebruik en aansluiten van een klepelmaaier

Misschien kan iemand me een tip geven over hoe ik een klepelmaaier moet aansluiten op een tractor, met name vraag ik me af hoe de hydraulische slangen moeten worden aangesloten. Is er ergens een instructie filmpje of een boek wat hierbij handig is. Ben zelf een absolute nitwit en beginner en wellicht wijst het zichzelf allemaal...
maar kan er nergens goede informatie over vinden.

Deel dit topic

Reacties

Ronijn
Heb je een foto van de klepelmaaier?
frank de boer
Het is AFG 180 scorpion
heb helaas geen foto maar is makkelijk terug te vinden op het internet
JD 6430 The Best
Gewoon even kijken waar de hydroslang aan de cilinder zit, als hij aan de persende kant zit, moet je hem ook in het pers ventiel zetten!
steyrTom
Ook misschien handig te weten welke trekker het is. Als je de hydrauliek slang aankoppelt moet je de handle in de druk loze stand zetten. Dit geld ook voor het afkoppelen.
frank de boer
Het is een landini 7500
hoe zie je of het aan de persende kant zit ? staat dat ook op de slang. En zijn die aansluitingen draaikoppelingen. Probleem is dat alles in Italie staat en ik me hier probeer een beetje voor te bereiden en dus ook geen idee heb hoe de koppeling zelf werkt.
JD 6430 The Best
@frank de boer je merkt het snel genoeg, dus als je de slangen verkeerdom hebt aangekoppelt, dan werkt het niet, dan moet je ze andersom aansluiten 😛 je moet de slangen gewoon in de trekker duwen 😉
frank de boer
Dat klinkt inderdaad wel heel erg makkelijk.
Dat moet ook mij wel lukken.
Dank
ik veronderstel dat het universele systemen zijn of zijn er ook nog verschillende diameters in omloop ?
marien jd fan
Zijn wel verschillende diameters maar meestal is het gewoon de zelfde maat! (ik ben nog nooit anders tegen gekomen maar weet wel dat ze er zijn)
frank de boer
Prima
is me duidelijk
dank
tractortje
Met hydraulische hendels wikkelen (heen en weer gaan met de hendel) Wanneer de motor stillicht. Zo gaat de druk van de leidingen. Leidingen opzetten is meestal de ring naar achter trekken hem op de hydraulische aansluiting steken en dan de ring loslaten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0