Aanschaf pers/wikkel combinatie

Hallo,

Voor een schoolopdracht moet ik een adviesverslag schrijven voor mijn stagebedrijf. Dit adviesverslag gaat over een vervangende machine. Nu zit mijn stage bedrijf te twijfelen over het vervangen van de pers/wikkel combinatie. Deze machine is echt aan vervanging toe. Nu is het mijn taak om 3 verschillende pers/wikkel combinaties naast elkaar te leggen en te vergelijken.

Nu is mijn vraag of jullie nog belangrijke punten weten waar ik extra op moet letten? En voor welk merk zouden jullie voor gaan? en waarom juist dit merk?

Zelf dacht ik aan Krone/Claas/Mchale/Lely Deze moeten wel een variable perskamer hebben.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Fendt_favorit
Kuhn. Zeer veel ervaring in het persen van ronde balen (en heel belangrijk voordroog hooi!!). Integral rotor pick up heeft veel voordelen (gepatenteerd) ten opzichte van de andere merken: geen proppen, geen gras wat zich wikkelt enz.

Bovendien is de wikkelaar leverbaar met het 3D wikkelsysteem wat als groot voordeel heeft dat je op de hoeken steviger bent, deze worden namelijk als eerste kapot gestoten.

Als je vaste kamer wil is het dan de FBP 2135. Variabele kamer VBP 2160
KHD Deutz-Fahr
Neem Kuhn ook mee in je verslag, dat merk heeft een 3D wikkel technologie die het plastic veel beter over de baal verdeelt, dat scheelt plastic en het de baal word veel beter in gepakt, de baal gaat veel minder snel kapot, en het gras blijft beter bewaard. Beter gras betekend bij ons weer betere prestatie bij de koeien. Wij hebben liever niet dat de loonwerker met een ander merk pers op het erf komt.
KHD Deutz-Fahr
@Fendt_favorit

Tegelijk, twee mensen één gedachte.
jmos
Mchale is toch vaste kamer? (Bij de fusion?)
Fendt_favorit
@jmos

Klopt. De McHale perswikkel combi is alleen met vaste kamer leverbaar...
hofhuis10
@jmos dat zou best eens kunnen, dan hebben we al een afvaller 😛
jmos
@hofhuis10
weet ik eigenlijk wel zeker. maar omdat je hem er wel tussen gezet had.......
poech prut
Wikkelen met plasticfolie: New Holland 135 Ultra (Orkel HiQ).

Hier in de buurt zie je ook meest kuhn
BemmelIsDik
En een D8 Dozer zou dat werken?!
brauheist
@BemmelIsDik kijk jij te veel gold rush?
Robert87
@hofhuis10

Ik zou gaan voor een Krone CV 150 XC. Prachtige machine die zeer mooie balen maakt! Mooie opvolger van de 1500 vario pack.

landmaschinen.krone.de/deutsch/produkte/…
Pascal
Krone inderdaad!
Wikkelsysteem van Kuhn is wel top, maar het persen kan beter. Vooral in (zwaar) najaarsgras hebben ze nog wel is moeite door de riemaandrijving... Krone gaat dit beter af.
eicher4048driver
@brauheist Waarschijnlijk...
selten
Een Göweil misschien?
jobfendtvario
Bij ons komt altijd een loonwerker met een kuhn balenpers
jd user
Je moet kopen bij de man die ook in slechte tijden repareren kan!.Een pers kopen is niet zó moeilijk.Maar als je op zaterdagavond panne hebt,dan moet er meteen een monteur bij je kunnen komen.Ik vind dit een belangrijk uitgangspunt.
Iedere pers heeft voor en nadelen.maar we weten inmiddels wel dat persen ook stuk kunnen gaan.Hoe goed je er op past,een storing komt als je het niet verwacht.En dan is een goede service wel op zn plaats.ook in het weekend.
hofhuis10
@jd user uiteraad is dat een heel belangrijk uitgangspunt! De genoemde merken waar ik aan dacht zijn allemaal in de buurt, en de service moet goed zijn! En elke pers heeft zijn voor en na delen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
18