Illustratie van:

UTB Universal 445 - Motor begint zwaar te lopen en geeft een piep

Hallo,

Ik heb een UTB Universal tractor en ik heb een probleem met de motor. Deze begint zodra ik hem start langzaam zwaarder te lopen waarbij na een aantal seconde een hoge korte piep luid. Vervolgens gaat het zwaarder lopen door met weer een hoge piep als antwoord. Vervolgens zet ik hem uit omdat ik bang ben om meer schade aan te richten. Wat kan dit zijn?

Groet,

William

Deel dit topic

Reacties

rickrenault
Zit er wel olie in
williamm
Ja er zit vernieuwde olie in.
jd4050
Elektronische piep van storing?
lindehydrocart30
@jd4050

op een universal UTB? het enigste electrisch is de accu en de startmotor 😃
fiatfan
@jd4050 hahahaha
williamm
Nee het is mechanisch. Net of er iets met een as aan de hand is.
fiatfan
@williamm zit er wel genoeg in?
lindehydrocart30
Mijn opa heeft vroeger een belarus nieuw gekocht, en na een paar jaar liep deze vast. de oorzaak: een geknapte ketting van de oliepomp. dus de motor kreeg geen olie meer.
toen met een andere trekker ervoor aan het duwen en trekken geweest om de motor weer gangbaar te maken, nieuw ketting erop, nieuwe olie erin. en de belarus liep weer 😃.
kan zijn dat de UTB ook een kettingaangedreven oliepomp heeft? of heeft ie nog wel oliedruk?
williamm
Hij heeft geen kettingaangedreven oliepomp. Oliedruk dat zou ik moeten controleren. Ik ben meer aan het denken dat er iets met een as aan de hand is. Je hoort niet een lange piep. Echt een korte steek van een piep.
fiatfan
@lindehydrocart30 heeft geen ketting.
fiatfan
@williamm is dit plotseling gekomen, of langzaam en steeds erger?
williamm
Het is plotseling gekomen
appie1967
@williamm oliedruk wss niet goed en nu lagerschade ,en beginnende vastloper
unimog_kevin
Kan zijn dat hij een vreter heeft of hij heeft krijgt geen olie krijgt. Is het dat hij op alle cilinders zwaar loopt of 1 bepaalde cilinder ?
Wimsumar
Beste Williamm: Een paar eenvoudig te controleren suggesties:
Slippende (piepende) V-snaar als gevolg van een vastgelopen dynamo of waterpomp.
Het hydrauliekventiel staat op "drukgeven" maar de olie kan nergens heen en wordt door (een piepend) overdrukventiel gepompt.
unimog_kevin
@appie1967 kan ook verstopt olie kanaal zijn dat hij op een cilinder nie smeert
basgroot
@Wimsumar Daar zat ik ook aan te denken want als het hydroliekventiel op druk geven staat. Wil de motor ook wel zwaarder gaan lopen en een piepend geluid maken. En dat kan dan ook verklaren waarom het plotseling gebeurt.
williamm
@Wimsumar Kan dit ook al binnen 1 minuut gebeuren?
Wimsumar
Beste @Williamm: De ervaring hier op T.F.-forum heeft mij geleerd dat storingen soms eenvoudiger van aard zijn dan dat de topicopening doet vermoeden.
De door mij genoemde fouten/storingen hebben kwa symptomen iets overlap met wat jij noemt en zijn gemakkelijk te controleren.
Ik vrees (met anderen) dat er toch een groot motorisch probleem is (tegen vastlopen aan) maar wil eerst gemakkelijk te controleren/verhelpen zaken uitsluiten.
Een vastgelopen dynamo of waterpomp is (bij stilstaande motor) snel met de hand te voelen of er beweging in zit of niet. Het hydrauliekventiel is te zien of deze op ''druk'' vast staat.
Schluterfan
@lindehydrocart30

Haha, doet mij denken aan iets wat een collega opt werk deze week vertelde over een Belarus. Die kende ook iemand die zo'n ding nieuw gekocht had, en na paar jaar problemen had met de versnellingsbak ofzo. De boel gedemonteerd, gerepareerd en samen gebouwd. Eenmaal hij samen zat ontdekten ze dat ze wat bouten over hadden 😃 😃 😃, ze zijn er maar zo mee beginnen rijden, zonder dat er wat mis ging 😃.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de UTB Universal 445 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
5