International 1055 xl

Water uit het carter pijpje en veel water damp
En witte smurrie aan devul dop wat kan dat zijn

Deel dit topic

Reacties

koenjohndeere
Is dat niet onder druk of lekke koppaking
ErDee
Water in de olie is dat. koppakking kapot. Of ringen onder de bussen lek.
955 xl
De trekker staat ook vaak stil en al hij draait word okk niet echt warm word gebruikt voor shows en zo en lijk ook wel dat het koel water wit is
ErDee
Koppakking
valmet6400power
@955 xl

Daar wordt je trekker niet beter van.. Regelmatig goed warm stoken dan krijg je dit niet 😄
bigroest
Als het witte drap is noemen ze dat ook wel sludge.de trekker gewoon beter warm draaien en een goede thermostaat er tussen.door stilstand komt er ook vocht in en door korte stukjes rijden ook
955 xl
Dus het zou nix erg kunnen zijn
rickrenault
Gewoon even voor de mixer
rickrenault
En olie vervangen en filter
IH214d
Hoe is het oliepeil, en het peil van de koelvloeistof?
955 xl
Goed
IH214d
Dan is het waarschijnlijk gewoon condens in het carter, als de peilen goed zijn, kan het bijna niet de koppakking of de rubbers onder de bussen zijn.

Je kunt ook voor een tientje motorblokreiniging kopen, dat gooi je in de trekker als tie warm is, en na een half uur laat je alles eraflopen, nieuwe filter erin, nieuwe olie erop.
IHJan
De kans is groot dat de O ringen van de cilinderbussen droogtescheurtjes vertonen door lang stilstaan, hierdoor krijgt het koelwater de kans om langs de bussen in de olie van het carter terecht te komen en krijg je witte smurrie. Als de trekker warm wordt verdampt het water en krijg je witte rook uit de carterontluchting. Oplossing : O ringen vervangen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1