Deutz D4506 - Lekkage hydrauliekolie

Beste mensen,
Sinds kort heb ik een Deutz 4506. De trekker bevalt me goed.
Er is alleen wel een probleem met een lekkage van druppels hydrauliekolie, enkele druppels per week. Vooral bij het gebruik van de hef, gebruik geen hydraulische werktuigen.
Op het frame onder de stoel komt de olie en ook het hydrauliekblok wordt nat.
De pakking van de vuldeksel onder de stoel heb ik inmiddels vernieuwd, maar dat heeft niet geholpen.
Wie kan me een advies geven wat ik er aan zou kunnen doen.
Alvast mijn hartelijke dank.
Deutztom

Reacties

jmos
Goed schoonspuiten en dan kijken waar het lekt. als alles al onder de olie zit is het moeilijk te zien waar hij lekt
Wimsumar
Beste DeutzTom: Zoals JMos al noemt, alles schoon en droog maken om goed te kunnen zien waar het lekt.
Ik zit te denken aan te veel olie in de bak en/of schuimvorming.
stefaanp
Kdenk ook dat hij schuim maakt, filter vernieuwen
Deutztom
Het schoonmaken heb ik eerder gedaan, maar het blijft lastig zoeken.
Het valt me wel op dat er wat dunnere olie op zit en dat de hef af en toe "stottert"
Het filter vervangen ga ik natuurlijk ook doen.
Rozema
Komt de lekkage niet van de ingang van de hendels van de hefbediening. Er loopt daar een uitstekend randje waar dan een druppel aan hangt. Voel maar eens met je vinger om te controleren of er olie op zit.

Ik heb hier namelijk lang naar gezocht aangezien er bij mij steeds olie onder de versnellingbak was. Dit bleek uiteindelijk helemaal niet uit de versnellingsbak te komen. Leg anders een doek op keukenrol op het dekplaatje van de handremtrommel (achter de rechter voet plaat) Als je de dag erna olie ziet dan weet je dat het uit de hefbediening komt.
KHD Deutz-Fahr
Quote @stefaanp:
filter vernieuwen

Ik van mijn leven nog nooit een hydrauliek filter op een D4506 of een D4507 gezien, kan natuurlijk aan mij liggen....
RPCounty
@KHD Deutz-Fahr ga je schamen......jij zit toch in deutz? heb je je nooit afgevraagd wat er onder dat dekseltje met die 3 m6 boutjes zit aan de voorkant van het hefdeksel??
stefaanp
De filter zit onder een deksel van een ~6 cm met drie boutjes m6 onder je zetel
KHD Deutz-Fahr
@RPCounty

Ah weer wat geleerd, ja ik schaam me wel een beetje 😞 😃, onze Deutz D4507 draait niet zoveel uurtjes meer, en nu ik het zo lees zit het ook nog is op een rot plek, de stoel zit bij ons vast gebout aan het hefdeksel 😞. Nou dan gaat binnenkort het hefdeksel eraf, en een nieuw filter erin, toch de boel netjes bij houden, bedankt!!
deutz6007
@KHD Deutz-Fahr het hefdeksel hoeft er helemaal niet af je draait die boutjes er af trekt het filter er uit nieuwe erin en klaar.
KHD Deutz-Fahr
@deutz6007

Bedankt ik zal eens kijken 😄!
RPCounty
@KHD Deutz-Fahr hij zit dus voor de stoel. De stoel zit meestal over de dekplaat va het hefdeksel gemonteerd met 4 bouten. Het filterhuis kun je zo demonteren, klusje van 10 minuten. let op er zijn 2 afmetingen. De oude modellen hadden een kort filter, en de latere haddden een hoger filter, dit kun je zien aan de spacer die tussen het hefdeksel en de filterdeksel zit. De korte is gek genoeg duurder dan de langere.
deutzkatlijk
Zijn de keeringen niet lek van je hefarm .die van mij lekt daar ook op...
KHD Deutz-Fahr
@RPCounty

Ik heb het filter inmiddels gevonden, maar even goed bedankt, was ongeveer een paar minuten werk om het filter te voorschijn te halen, morgen even een ander halen 😄. Onze dealer, Roeleveld-Bos in Mijdrecht is in Nederland een begrip als het gaat om Deutz onderdelen, dus die hebben het juiste filter vast op voorraad. Ah joh, zo leer je nog eens wat 😉. Nogmaals bedankt 😄! Ik heb me trouwens jaren afgevraagd, of er nu wel of geen filter op de achterbrug zat, en waar die dan zou moeten zitten, ben er vandaag achter gekomen, mooi zo'n forum.
RPCounty
@KHD Deutz-Fahr er zit er zelfs nog 1 op. als je de grote dekplaat van het hefdeksel demonteerd (nadat je de olie afgetapt hebt) zie je links onder voor de zuigleiding nog een filter zitten. deze kun je demonteren door een ijzeren beugeltje weg te klikken naar boven. dit filter kun je schoon maken. Je ziet ik kan nog meer dan alleen "blauw "denken hahahaha
KHD Deutz-Fahr
@RPCounty

Oke, dan gaat die plaat er morgen ook af, bedankt! Ach, techniek is interessant, welke kleur verf er ook op zit 😉.
RPCounty
@KHD Deutz-Fahr gewoon even een slang in je hydroaansluiting doen en starten, dan plm 7 liter olie in een emmer pompen. heb je ook geen gesmeer met aftappen. daarna kun je zo bij het zuigfilter. Succes!
jmos
Quote @RPCounty:
Je ziet ik kan nog meer dan alleen "blauw "denken hahahaha

blauwe deutz gehad :? 😃
KHD Deutz-Fahr
Quote @jmos:
blauwe deutz gehad

Ja, die hebben wij ook wel gehad, avondje naar de kroeg, en dan staat die zo scheef op zijn wielen, blauwe Deutz is een typisch gevalletje van te veel gezopen 😉 😃.
RPCounty
@jmos ik heb inderdaad wel eens een blauwe deutz onder handen gehad, kwam van een scheepswerf.
jmos
@RPCounty
haha. ook 06 serie? 😛
Deutztom
Wat een blauwtje, geef me toch maar gewoon een groene.
Vandaag het filter vervangen en alles nog een keer goed schoon gemaakt. Bij de ingang van de handels van de hefbediening was het gelukkig wel droog.
Nu eerst maar eens afwachten of nieuwe filter het geholpen heeft.
Mag ik er trouwens iets dikkere olie op doen,kan dat kwaad?
of geeft het juist nog meer schuim?
stefaanp
Liefst hydraulische olie hv 46
RPCounty
@jmos ja 4506
Deutztom
OK, bedankt stefaanp
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!