Illustratie van:

Fordson Super Major - hefinrichting

De hefinrichting van mijn Fordson super Major gaat niet omlaag, hij staat helemaal omhoog. Wat kan hier de oorzaak van zijn? en wat is de oplossing hiervoor?

Deel dit topic

Reacties

newholland6640
Waarschijnlijk heb je er gewoon te weinig gewicht op. In combinatie met dikke olie wil de hef dan niet zakken.
Fordson64
Ik heb er inderdaad slechte olie op zitten, zit ook water bij, hij heeft ruim 20 jaar stilgestaan. Maar ook met veel gewicht erop zakt hij niet.
CVT6230
De daalsnelheid helemaal dicht?
Fordson64
Ik heb de draaisnelheid in alle standen geprobeerd, en ook alle andere hendels versteld maar kwam nog steeds geen beweging in. Alleen de auxiliry control lever krijg ik geen beweging in. kan het probleem daar in zitten?
RPCounty
@Fordson64 als je het bovenste ventielenblok er af schroeft en je drukt op de heflatten moet de hef onderuitzakken. doet hij dat niet dan is er iets mechanisch aan de hand zoals bv een vastgeroeste hefas. zakt hij wel als je het blokje er af hebt is het iets hydraulisch. gewoon deksel er af halen en de zwevende klep en hoofdregelklep controleren. succes.
lcboom58
Als er water bij de olie zit is waarschijnlijk de regelschuif vastgeroest in het huis.
Heb ik ook gehad.
Je kan deze los halen door de afdichtings bout eruit te draaien en een boutje ik meen 5/16 in de schui te draaien en dan voorzichting met een trekker eruit te trekken.
Wel voorzichtig doen want ik heb een nieuwe moeten draaien omdat hij brak.
Het staal van deze schuif is erg hard en bros.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!