MF 3060 aankopen

Dit weekend ga ik naar een MF 3060 kijken om eventueel te kopen.welk zijn zowat de zwakke punten die ik moet nakijken? Tis een 4x4 met 12000 uren en een 16/16 bak.
alle tips zijn welkom . Ik wil nl geen tweede keer een kat in een zak kopen. Groetjes johnny
En alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

fendt309 vario
2 x kat in de zak? Dat klinkt nie goed. Gewoon via dealer heb je vaak meer zekerheid. Speling en slijtage plekken bekijken.
assink
12.000 uren zijn d'r veel..
Goed controleren of je goed kunt schakelen van de hoge naar lage gearing en andersom. De gaffels in de bak kunnen problemen geven, heeft onze 3050 met 3300 uur al last van.
Verder de staat van de kabelboom boven over de motor en de elektronische hef. Ook is het van belang om het inschakelen van de powershift te controleren.
Alleen verwacht niet te veel van een trekker met deze urenstand, de meesten zijn allang vertrokken naar oost- europa, en daar zijn redenen voor.
Fendts of inters van deze leeftijd zijn hier nog gewild, deze mf's niet bepaald.
johnny p
Ja teveel verwacht ik er ook niet van. Is de prijs ook niet naar.ik heb nadien nog wat speling (budgettair)om kleine mankementen te herstellen.maar mss zijn er zaken die jullie weten dat ze nogal rap last van hebben en niet goedkoop zijn om te herstellen.ik vermoed dat de gaffels in de bak niet al te duur zijn als ik deze zelf steek.maar bvb een nieuwe bak is natuurlijk wel wat kostelijk.hoe controleer je de powershift?en met de kabel boom bedoel je dan dat hij niet doorgeschuurt is?
Groetjes johnny
assink
Jep, de meeste electronische problemen zitten in die kabelboom.
Hoeft niet duur te zijn om te repareren, maar de gevolgen van kortsluiting kun je zelf al raden..
Powershift moet je gewoon controleren of deze soepel inschakeld onder belasting.
johnny p
Ik heb ook al gehoord over het ab bakje waar veel problemen bij zijn. Maar een 16/16 bak heeft dit niet zeker?
Boemrang
Kat in de zak kopen, dan moet je toch echt wel bij een dieren speciaalzaak zijn... 😃
johnny p
Ja meestal wel maar soms ook bij een louche westvlaming die zegt dat alles tip top is .maar dat blijkt nadien wel een regelrechte leugen.maarja weer een les geleerd zeker.
Turbo broekie
Geen rommel kopen hier hebben ze ook mooie bij staan !!!
entraction.nl/index.php/voorraad/…
johnny p
Bedankt voor de info turbo broekie. Maar wat is de goedkoopste op die site? Wat is de gemiddelde prijs voor een 3060? Ik denk dat je toch al snel 10000€ mag leggen? Of ben ik daar mis in? Groetjes johnny
rickrenault
Ik zou er op leten als die veel zwart rookt dan kan het zijn dat de moter al wat is versleten en olie gebruikt dat wil wel met die audere perkins moters
Turbo broekie
@johnny p
Je zit er denk ik niet ver van af of kijk voot een 3055 of 3065 enz waar opletten of te goed kan remmen toeren niet meer of minder dan 2500de koppeling en het liefste beurten boekie en het veeleden van de trekker hoop dat je er wat aan heb . Als je nu klik op het gele tekst balon komt mijn naam dan krijg ik een bericht 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
3