Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - Na verloop van tijd valt het motorblok stil

Beste Tf`ers,

paar weken terug was ik kunstmest aan het strooien. plotseling viel de motor uit. na herhaaldelijk starten, moeizaam weer aan de gang gekregen maar sinds dien herhaalt zich dit probleem continu.

paar keer geprobeerd de motor continu voor een langere tijd stationair te laten draaien, maar na verloop van tijd gaat hij onregelmatig in de toerental lopen, en valt de motor stil. opvallend aan de onregelmatigheid van de toerental is, dat voordat het motorblok stil valt, hij eerst plotseling hoog in de toeren gaat draaien en daarna uitvalt.

Wat kan de oorzaak van het bovenstaande probleem zijn?

Alvast bedankt,

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Krijg je witte rook uit d uitlaat?
dj-kompas
@brauheist Nee, er komt nauwelijks rook uit de uitlaat. enige herkenbaren aan dit probleem is met het toerental.
brauheist
@dj-kompas ik zou haast zeggen dat het aan de toevoer ligt
Ritchie
Misschien filter verstopt?
dj-kompas
@brauheist heb zelf al gedacht aan een defecte brandstof pomp. maar voor diverse personen had ik al vernomen dat dit onwaarschijnlijk lijkt omdat deze nauwelijks defect gaan.
Laszlow
Zet er eens een nieuw brandstof filter op.
brauheist
@dj-kompas ze gaan ook haast nie kapot maar het kan wel,
dj-kompas
@Laszlow heb er al nieuwe filter overal op geplaatst, ook leidingen een keer zuiver gemaakt. dacht dat er misschien vuil in het brandstof circuit zou zitten maar dat viel mee.
ramrod
Ook aan het tankfiltertje gedacht?
Payton
Krijgt ie wel zuurstof? Je kan geen verbranding hebben als er geen zuurstof is, of te weining is.

Daarom dacht ik er aan omdat als hij te weinig zuurstof heeft, valt de motor stil. Maar als hij dan ver genoeg gezakt is in toeren en zuurstof genoeg krijgt kan hij mischien weer wat steigen even. Ik heb geen idee of mijn theorie klopt. Maar het valt naar te kijken 😛
IH214d
Als het luchtfilter dicht zit, gaat ie toch roken?

Zit er geen rommel in de tank, wat al schommelend voor de uitloop komt.
Heb ooit al eens meegemaakt dat er een stuk binnenband in de tank zat.

Maar dat verklaart het hoge toeren niet, kan ook zijn dat de regelateur versleten is?
Weet niet hoe dat zit bij de mf.
Wimsumar
Beste DJ Kompas: De verschijnselen zijn typerend voor een brandstoftoevoerprobleem. Filters heb je vernieuwd schreef je al. Controleer vervuiling in de tank (waardoor het tankkraantje dicht gaat zitten). Ook de tankdop zou verstopt kunnen zitten waardoor de tank onder vacuüm komt te staan. Tenslotte kan er nog een filtertje in de aanvoerleiding op de brandstofpomp zitten waar ophopend vuil het probleem veroorzaakt.
Adri-JD850
Heb je de trekker vaak nodig het kan namelijk zijn dat er alg in je tank zit van de biodiesel, gewoon vooraan beginnen filters ,leidingen ,tank, je stopknop is die wel in orde?? als het goed is zit er een oliebad luchtfilter op deze trekker misschien te veel olie in het luchtfilter, laat het luchtfilter er eens af kijk dan wat er gebeurd,en laat even weten wat het geweest is worden we allemaal wijzer van, in het opvoerpompje zit ook nog een filtertje.
Landini 6500
Mijn Ford (kijk profiel foto )zelfde probleem gehad
nieuw brandstof filter, probleem opgelost
Landini ook probleem maar lag aan versleten opvoerpomp
Bauwz
Op zeker dat je filtertje in de tank wat aan je kraantje vast zit,dichtgeslipt is.
Tank aftappen,tank spoelen en kraanfilter in de tank reinigen. Probleem opgelost.
hummy
Vuile tank.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
5